Slapp helt av! Jeg skal ikke avsløre hvem Negan tar livet av i sesongpremieren på The Walking Dead. Denne episoden slår absolutt hardest om man ikke vet noe om hva som venter.

Men det jeg kan si er at «The Day Will Come When You Won’t Be», er en av de aller beste episodene i zombieseriens historie.

Nervepirrende, frustrerende, grusom, sjokkerende og jævlig er stikkord for den første episoden i sesong syv.

Anmeldelse: «Fear the Walking Dead» S02 – Håper bare på at rollefigurene skal dø

Holder oss på pinebenken

The Walking Dead har lenge vært en serie som handler om at zombiene ikke er de verste monstrene i en verden full av levende døde.

Det er menneskenes kamp for overlevelse som skaper de virkelige monstrene, noe serien nå virkelig slår fast én gang for alle.

Sesongpremieren starter umiddelbart etter den nervepirrende avslutningen av forrige sesong, der Rick og gruppen hans kneler foran Negan, som knuser sitt piggtrådkledde balltre mot en hodeskalle i det skjermen går i svart.

Når sesong syv nå går i gang avslører ikke serieskaperne umiddelbart hvem som fikk kraniet slått sønder og sammen, men holder oss på pinebenken i 14 minutter før vi får se hva som hendte i et tilbakeblikk.

Det er en velfungerende måte å holde på spenningen, og det blir ikke noe mindre nervepirrende etter det første kvarteret er omme heller.

Sesongpremieren venter lenge før det avsløres hvem som måtte dø. (Foto: FOX).
Sesongpremieren venter lenge før det avsløres hvem som måtte dø. (Foto: FOX).
Den verste skurken i serien

Negan ser ut til å være den verste motstanderen Rick og gjengen har blitt utsatt for i serien. Der man kunne forstå hva som drev den forrige verstingen, The Governor, fremstår Negan kun som en ond mann som trives i jævelskapen. Han er ikke bare ute etter å herske over våre venner – han vil knekke dem fullstendig.

Negan er kald og beregnende, har fullstendig mangel på empati, samtidig som han er sjarmerende og velartikulert. En ekte psykopat.

Skuespiller Jeffrey Dean Morgan klarer å kombinere det sjarmerende med det brutale på en måte som får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Det er noe svært ubehagelig med et menneske som kan knuse hodeskaller samtidig som han frydefullt forteller vitser.

Etter bare én episode fremstår derfor Negan som den verste, men samtidig beste skurken som The Walking Dead noensinne har hatt.

Jeffrey Dean Morgan er strålende i rollen som Negan i The Walking Dead, sesong 7. (Foto: FOX).
Jeffrey Dean Morgan er strålende i rollen som Negan i The Walking Dead, sesong 7. (Foto: FOX).
Leker med seernes forventninger

Selv med strålende innsats fra Jeffrey Dean Morgan er det imidlertid fortsatt Andrew Lincoln som er seriens beste. Nok en gang viser Lincoln at han er en skuespiller med et stort register, og det er umulig å ikke bli berørt av Ricks intense fortvilelse over det som skjer i episoden.

Sammen med Negans brutalitet og måten episoden er klippet på, gjør Lincolns prestasjon at jeg sitter igjen med en panisk følelse i kroppen.

Episoden leker med seerne hele veien, erter oss med det vi tror vi vet, og knuser sakte, men svært effektivt vår tro på at Rick og Co. vil klare å komme ut av Negans klør.

«Welcome to a brand new beginning, you sorry shits», sier Negan til Rick og vennene hans. Beskjeden til seeren er klokkeklar – fra nå av blir det andre boller.

«The Walking Dead» ser du på FOX, mandager klokken 21.55.

Få en sniktitt på sesongpremieren her:

Om SERIEN

The Walking Dead
  • The Walking Dead
  • Slippdato: 24.10.2016
  • Sesong: 7
  • Utgiver: FOX
  • Serieskaper: Scott M. Gimple
  • Sjanger: Drama, Eventyr, Skrekk