No Tomorrow er en sånn serie som roper «romcom» av full hals.

En familievennlig, søt og lettbent romantisk komiserie, pyntet med vakre mennesker med relaterbare problemstillinger som er satt veldig på spissen.

Her er spissen at verden skal gå under om åtte måneder i en astroidekollisjon. Det blir en frisk og effektiv trykkoker for å stappe en et ferskt forhold med høye fjell og dype daler.

Men selv om premisset, som er basert på den brasilianske serien How to Enjoy the End of the World, er en artig vri på sjangeren, er resten av No Tomorrow ganske så tradisjonell sjangerunderholdning.

ANMELDELSE: Better Things – treffer rett i trivselssentralen

Evie (Tori Anderson) og Xavier (Joshua Sasse) har hver sin liste over ting de vil gjøre før apokalypsen (kanskje) rammer jorden. (Foto: TV2, CBS Broadcast International)
Evie (Tori Anderson) og Xavier (Joshua Sasse) har hver sin liste over ting de vil gjøre før apokalypsen (kanskje) rammer jorden. (Foto: TV2, CBS Broadcast International)

Apokalypsekos

Småsjenerte Evie (Tori Anderson) møter sjarmerende Xavier (Joshua Sasse) på grønnsakmarkedet, og faller pladask.

Det eneste som er litt dumt er at Xavier er overbevist om at verden går under om åtte måneder.

Men en apokalypse er da ingen ting å deppe over. Xavier vil få maksimalt ut av sin tid på kloden, og har laget seg en liste over alt han vil gjøre før verdens undergang. Og selv om Evie sliter med å tro på armageddon, så omfavner hun raskt ideen om å leve livet til det fulle.

ANMELDELSE: Younger – 40-årskrisa på sitt mest Hollywoodske

Dette er en serie som sikter på det brede publikum, og den er skrudd sammen for å gi tydelig feelgood i alle ledd. «Grip dagen» er seriens store budskap, supplert med litt «følg hjertet ditt» og «vær deg selv» som stødige sidehjul.

Grepet med Xaviers liste fungerer greit til å gi små og store spenningstopper underveis. Det er lett å tenke på en serie som My name is Earl som også hadde «kryss av på listen» som handlingsdriv.

Men No Tomorrow legger ikke like mye dybde og smart karakterutvikling i sine avkrysninger. Her er det stort sett symbolske aktiviteter som å hoppe fra en høy klippe og gå en hel dag på stylter. Det er typiske «bucketlist»-klisjeer, og her utnytter ikke serien sitt potensial.

Den blonde Evie (Tori Anderson) med kollegaene Hank (Jonathan Langdon) og Kareema (Sarayu Blue) nyter en småhipstrete lunsj fra foodtrucken. (Foto: TV2, CBS Broadcast International)
Evie (Tori Anderson) med kollegaene Hank (Jonathan Langdon) og Kareema (Sarayu Blue) nyter lunsj fra foodtrucken. (Foto: TV2, CBS Broadcast International)

Reddes av god kjemi

No Tomorrow har mer enn et snev av å være en serie bygd for den amerikanske middelklassen, og føles ganske så markedstilpasset.

Humoren er harmløs, forstadshuset er den naturlige hjemmebanen, Whitesnake-karaoken er egnet til å treffe flere generasjoner og forbrukerkulturen er integrert som en kilde til glede på både jobb og på privaten.

Serien får likevel mye ut av sin trauste oppskrift,og det kommer av at kjemien i rollegalleriet sitter godt.

ANMELDELSE: The Crown S01 – Elegant i alle ledd

Joshua Sasse og Tori Anderson klarer på uanstrengt vis å formidle glød og tiltrekning – det er et par som funker fra første møte og som har nok karisma til at en har lyst til å følge de neste episode.

Bilrollene er også godt fordelt mellom typete familieforbindelser og kollegaer med humorvennlige karaktertrekk. Med konspirasjonsteorifantaster og godhjertede misantroper i vennegjengen, får også selve apokalypsen en fin rolle utover bare å være en unnskyldning for «grip dagen»-motivasjonen.

Hvis du ikke liker «romcom»-sjangeren, er nok dette alt du forakter på ei fjøl. Men er du på utkikk etter en ny seriedate til mandagskvelden, så er dette et trygt og ganske så hyggelig valg.

No Tomorrow har premiere på TV2 Sumo kl 22:30 mandag 14. november, og begynner på TV2 Livsstil mandag 21. november.

Om SERIEN

 No Tomorrow
  • No Tomorrow
  • Slippdato: 14.11.2016
  • Sesong: 1
  • Utgiver: TV2 Sumo, TV2 Livsstil
  • Serieskaper: Corinne Brinkerhoff
  • Sjanger: Komedie, Romantikk, TV-Serie