London: Det har ikke gått helt opp for regissør Gareth Edwards ennå at han har laget sin egen Star Wars-film. Han frykter fremdeles at han skal våkne opp og at Rogue One: A Star Wars Story bare er en drøm.

– Jeg er litt paranoid for at det skal vise seg at jeg er 5 år og fremdeles i Star Wars-pysjamasen min, spøker Edwards som har vært fan siden barndommen.

ANMELDELSE: Rogue One: A Star Wars Story – Den har farten, flyten og eventyrfølelsen

Og med et slikt forhold til filmserien er det ikke rart at Edwards var svært nervøs og spent da Mr. Star Wars selv, selveste George Lucas, fikk se den ferdige filmen for en uke siden. Heldigvis sa Lucas at han elsket filmen.

– Jeg måtte kjempe mot tårene, forteller Edwards om telefonsamtalen mellom de to filmskaperne.

ANMELDELSE: Star Wars: The Force Awakens – Terningkast 6

Gareth Edwards på verdenspremieren av Rogue One: A Star Wars Story. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni, NTBScanpix)
Gareth Edwards på verdenspremieren av Rogue One: A Star Wars Story. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni, NTBScanpix)
– Som en historisk film

Vi har sett smakebiter av det som ser ut som en gjesteopptreden av Darth Vader i traileren til Rogue One: A Star Wars Story, men resten av rollegalleriet er stort sett ukjente og nye fjes. Som fan var det vanskelig for Edwards å ikke la seg friste til å ta med alle sine favoritter fra galaksen langt, langt borte.

– På første dagen ville jeg bruke alle figurene fra de klassiske filmene. Jeg ville ha de med i filmen min. Men så oppdager du: Hvis vi tar med alt det gamle, så bringer vi ikke noe nytt til Star Wars-bordet, og det ville ikke være i George Lucas sin ånd.

LES OGSÅ: – Vil fange eventyrfølelsen fra 70-tallet med Rogue One

Siden Rogue One leder opp mot handlingen i den aller første Star Wars-filmen fra 1977, var det også viktig å finne et rollegalleri som folk kunne bli engasjert i, uten at publikum vet hvordan det går med karakterene på forhånd.

– Den største utfordringen for oss er at folk vet hvordan filmen slutter. De vet at historien fører til starten på A New Hope. Men som med historiske filmer, er trikset og finne rollefigurer som publikum ikke vet hva som kommer til skje med. Så derfor har vi komponert en rollebesetning hvor vi prøver å skape alle de klassiske karaktertypene som George Lucas brukte, men vi deler opp den kaken på en ny måte. På den måten vil det oppleves som Star Wars, men med personer som trekker deg inn i historien og får deg til å bli engasjert i om de klarer seg eller ikke – det er der filmens styrke kommer fra.