LONDON: Onsdag er det norgespremiere på den første frittstående Star Wars-filmen Rogue One: A Star Wars Story. Og selv om mange av figurene vi møter er nye denne gangen, har de siktet på å gjenskape den gamle Star Wars-stemningen.

– Vi ønsket å være tro mot tonen i de originale filmene, og vi så konstant tilbake på The Empire Strikes Back og A New Hope, og prøvde neste på vitenskapeligvis å finne ut av hva som gjorde de så bra, forteller skuespiller Felicity Jones til NRK da vi møter henne i London før premieren.

ANMELDELSE: Rogue One: A Star Wars Story – Den har farten, flyten og eventyrfølelsen

I Rogue One spiller Jones helterollen Jyn Erso i en film hvor handlingen er satt i tiden rett før den første Star Wars-filmen, A New Hope, som kom ut i 1977.

– Jeg tror en del av det vi prøvde å fange var den eventyrfølelsen av filmskaping på 70-tallet. Der filmskaperne hadde en outsiderholdning til å være spontane på sett, en frihet til å finne på ting. Jeg føler at vi har fått til den rebelske ånden, at det er en rebelsk ånd i kjernen av filmen.

ANMELDELSE: Star Wars: The Force Awakens – Terningkast 6

Felicity Jones spiller Jyn Erso i Rogue One: A Star Wars Story (Foto: The Walt Disney Company Nordic, Lucasfilm Ltd.)
Felicity Jones spiller Jyn Erso i Rogue One: A Star Wars Story (Foto: The Walt Disney Company Nordic, Lucasfilm Ltd.)
– Så Star Wars med broren min

Den 33 år gamle skuespilleren var barn da hun så den originale Star Wars-trilogien, og hun husker godt hvor hennes forhold til den ikoniske filmserien startet.

A New Hope var den første filmen jeg så. Jeg så den med søskenbarna og broren min en gang mellom Top Gun, Mannen med den nakne pistol og Marksommer, minnes Jones til latter.

Og hun likte godt det hun så av Luke Skywalker, prinsesse Leia og Han Solo.

– Jeg synes det er en veldig spesiell franchise fordi den er så morsom og har så mye humor, samtidig som det er noe uskyldig over det. Også er det også en god eventyrfortelling. Den har på en måte litt av alt.

LES OGSÅ: – George Lucas elsket Rogue One

– Måtte slått meg meget hardt med en tung gjenstand

Danske Mads Mikkelsen spiller Galen Erso, faren til Felicity Jones sin hovedrolle. Han er begeistret for å bli en del av Star Wars-universet, og forteller at regissør Gareth Edwards skulle vært temmelig brutal for at han skulle takket nei til rollen.

– Han måtte ha slått meg meget hardt med en tung gjenstand for å få meg til å si nei til Star Wars, sier en sprudlende Mikkelsen som får støtte fra sin kollega Ben Mendelsohn, som spiller Orson Krennic.

– Jeg tenker på mye rart jeg, men jeg tenkte ikke lenge før jeg takket ja til Star Wars, istemte den australske skuespilleren.

Se intervju med Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn og Forest Whitaker i videoen over.