– Mange lurer på hvordan Game of Thrones ville vært hvis Kong Joffrey fremdeles hadde levd. Vel, det får vi vite om 12 dager, spøkte Fallon fra scenen.

Det var en vits på bekostning av den kommende amerikanske presidenten. Den 20. januar blir Donald Trump president, og Fallon benyttet anledningen til å sammenligne landets kommende leder med den ufordragelige og grusomme kongen Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) fra Game of Thrones.

Det var ikke det eneste stikket Fallon rettet mot Trump i sin åpningstale. Han ertet også den kommende presidenten for at mange superstjerner skal ha takket nei til å spille på den kommende innsettelsen.

I den nominerte filmen Florence Foster Jenkins, spiller Meryl Streep rollen som den tonedøve amerikanske sopranen Florence Foster Jenkins (1868 – 1944), en rolle Fallon brukte som skyts mot presidenten.

– Og til og med hun takket nei til å opptre på Donald Trumps innsettelse, fyrte Fallon av i sin åpningstale.

LES OGSÅ: Se alle Golden Globe-vinnerne her

Neimen, Joffrey da! Kveles du? Sånn går det når man spiser duepaien sin for fort ... (Foto: HBO Nordic).
Neimen, Joffrey da! Kveles du? Sånn går det når man spiser duepaien sin for fort … (Foto: HBO Nordic).
Fikk Trump-kritikk i høst

Det kan virke som om Jimmy Fallon brukte Golden Globe til å ta et lite oppgjør med kritikken han fikk for å unngå kontroversielle tema da Donald Trump besøkte hans talkshow The Tonight Show Starring Jimmy Fallon i september 2016.

Jobben med å distansere seg fra Trumps politikk begynte Fallon på allerede da han ble offentliggjort som vert for årets utdeling. Da la komikeren ut følgende melding på Twitter:

– Jeg ser fram til å tilbringe tid sammen med the Hollywood Foreign Press (som deler ut Golden Globe-prisene) før Donald Trump får dem deportert.

ANMELDELSE: The Night Manager – Elegant britisk spionkrim med en smak av Bond

Det var en vits som også skuespiller Hugh Laurie sneiet innom i sin takketale da han vant prisen for beste birolle i miniserie for The Night Manager.

– Det er ekstra spesielt at jeg kan si at jeg vant denne prisen på den aller siste Golden Globe-utdelingen. Prisen har jo ordene “Hollywood”, “utenlandsk” og “presse” i tittelen, sa skuespilleren tørt til latter fra salen.

Meryl Streep fulgte opp Laurie og gikk hardere til angrep på presidenten i sin tale.

– Det var en framførelse i år som lamslo meg. Den senket klørne i hjertet mitt. Ikke fordi den var god. Det var ingenting godt med den, sa en følelsesladd Streep som trekte fram situasjonen hvor Donald Trump tilsynelatende gjør narr av en handikappet journalist.

Hun fulgte opp med å poengtere at når de mektige i samfunnet plager andre så er det noe alle taper på.