The Big Sick er en romantisk komedie fri for sjangerens kleine og sukrede klisjeer. Dette er en oppriktig morsom film med en realistisk tilnærming til historiens problemstillinger.

Det handler både om kulturkollisjoner, ulike forståelser av begrepet kjærlighet og en gjennomgående usikkerhet blant hovedpersonene om hva de egentlig vil, altså slik livet er i blant.

The Big Sick formidler dette med like deler treffende humor og variabel livsvisdom og er en date-film du ikke risikerer å bli kvalm av. Du kan faktisk få det riktig så hyggelig på kino!

Standup-komiker Kumail Najiani spiller seg selv i "The Big Sick". (Foto: Norsk Filmdistribusjon)
Standup-komiker Kumail Najiani spiller seg selv i «The Big Sick». (Foto: Norsk Filmdistribusjon)
Basert på sann historie

Historien er løst basert på sanne opplevelser erfart av Kumail Nanjiani, en pakistansk-født komiker i USA, som spiller seg selv i filmen. Han dater Emily (Zoe Kazan) bak familiens rygg, fordi foreldrene hans forsøker å arrangere et ekteskap med diverse pakistanske kvinner.

Når Emily plutselig havner på sykehus og legges i kunstig koma, må Kumail plutselig forholde seg til hennes foreldre (Holly Hunter og Ray Romano), som ikke er spesielt imøtekommende overfor datterens nye venn.

Anmeldelse: Kingsman: The Golden Circle er en skuffende oppfølger

Før den mystiske sykdommen slår inn, bruker filmen god tid på å beskrive Kumails kulturkonflikter og det uavklarte forholdet han innleder med Emily. Det er ingen søtladen hjerte og smerte-historie, men en virkelighetsnær situasjon med to mennesker som egentlig ikke hadde tenkt å finne sammen, men så ble det bare sånn.

Filmen endrer karakter når Emily havner i koma og hennes foreldre kommer inn i bildet, for med ett er Kumail en utenforstående. Det er interessant å se hvordan han gradvis blir tatt inn i varmen, og fungerer som en buffer mellom en mor og far som viser seg å slite med sitt eget forhold.

Her imponerer filmen med flere bittersøte scener som understreker hvor komplisert forhold kan være, både i startfasen og senere.

Holly Hunter, Ray Romano og Kumail Nanjiani spiller tre av hovedrollene i "The Big Sick". (Foto: Norsk Filmdistribusjon)
Holly Hunter, Ray Romano og Kumail Nanjiani spiller tre av hovedrollene i «The Big Sick». (Foto: Norsk Filmdistribusjon)
Styrke og sårbarhet

Kumail Nanjiani spiller altså seg selv, eller i hvert fall en versjon av seg selv. Han fremstår som en hyggelig kar med en positiv innstilling, selv om rollefiguren ikke nødvendigvis er et glansbilde. Han er et nølende rotehue som ofte kludrer det til for seg selv, selv om intensjonene er de beste.

Zoe Kazan både sjarmerer og biter fra seg som Emily, som er mer spennende enn A4-utgaven av en romantisk-komedie-figur, mens de drevne veteranene Holly Hunter og Ray Romano utstråler både styrke og sårbarhet i rollene som foreldre under press. Dette er et strålende persongalleri som man både kan le av og le med.

Anmeldelse: Mother! er en forstyrrende reise inn i kaotisk galskap

The Big Sick har ingen enkle løsninger eller billige utveier som går på akkord med figurenes integritet. Problemstillingene formidles med glimt i øyet, der latteren sitter løst, uten at det går på bekostning av troverdigheten.

Regissør Michael Showalter, best kjent fra Wet Hot American Summer-filmene og seriene, får kanskje et fortjent løft etter The Big Sick, som lett er hans beste til dags dato.

Dette er en ren fornøyelse av en film, som skildrer romantikkens irrganger med vidd, brodd og innsikt i mellommenneskelige relasjoner.

Om FILMEN

The Big Sick
 • The Big Sick
 • Slippdato: 22.09.2017
 • Regi: Michael Showalter
 • Utgiver: Norsk Filmdistribusjon
 • Aldersgrense: Tillatt for alle
 • Sjanger: Drama, Komedie, Romantikk

 • GreatGoogalyMoogaly

  Denne har jeg gledet meg til lenge! Spent hvordan det blir å se Kumail Nanjiani i en annen rolle enn som Dinesh i Silicon Valley

 • Einar Gregorios

  Fant den ikke imponerende, heller ikke særlig morsom. Holly Hunter var stas å se.

 • Magnus

  Kommet på Bluray så da er det jo bare å ta seg en titt!

 • Erland Nettum

  Like mye drama som komedie. God på begge deler.

 • Orakelet

  «………og er en date-film du ikke risikerer å bli kvalm av.» Eg vil understreke at eg ikkje har sett filmen, så det er mogleg at eg tar feil. Men det ser no ut til å vere ein film som promoterar raseblanding. Og det er det nok ein del som lett kan finne litt kvalmt.

  • mike

   du er til å bli kvalm av

  • Olav Gundersen

   Stakkars gutt.

  • Joachim Lothe-Rikenberg

   Guri. Hah.

  • StianY

   Ja, det er sarte mager i omløp. Det finnes jo de som er så innavlet at familietreet ser ut som et lite bjørnebærkratt. De vil nok bli voldsomt utfordret av noe så sterkt som forskjellige hudfarger.

  • Trist i kjellerstua? Husk å åpne vinduet av og til. Det stinker.

 • Fredrik Thoresen

  Syns den sugde. Hverken særlig morsom eller på annen måte god.
  Sikkert fint for folk som liker romantiske «komedier».

 • Erling Olsen

  En PK – politisk korrekt film
  – Jeg blir KVALM av PK.
  Alt er jo for pokker politikk. Kan ikke vi, ‘stemmekveget’, få ett par friminutt i indoktrinering / knusing av nasjonens arv, sedvaner, tradisjoner, kultur med hjernevask???

  • Crisp

   Hva er problemet?! Hvor mange slike filmer har du sett egentlig? Bare fordi det kommer EN slik film, så er du liksom bombet med PK-filmer?! Skjerpe seg!

   Dessuten; hvis du har så problemer med at en mørk og en hvit er et par i en slik film, ja så betyr det faktisk MER for DEG, enn at du klarer å se, anerkjenne og like alle de ANDRE positive sidene ved denne filmen, og det sier bare litt om deg…!
   Denne filmen er FØRST og FREMST knallgod fordi den skildrer UNIVERSELLE sider, og ikke det faktum at han er mørk og hun er hvit. Dessuten tar den opp kritikk mot både hårreisende religion og urgamle møkkatradisjoner på en både morsom og herlig frekk måte!
   Ikke la deg lure av de kleine tradisjonelle bildene, de er nok til å raskt dømme filmen, I know. Derfor er det godt vi har filmanmeldere som kan fortelle oss at filmen er langt mer interessant enn som så!
   Gå heller å se filmen før du forhåndsbedømmer den. Det er SÅ døvt det!

   • oudeis

    Om du mener folk endrer mening av å se en film, hvorfor ser ikke heller bare du en film for å endre mening istedenfor, argumenteringen din er jo helt ulogisk

    • Crisp

     1.Jeg forstår ikke hva du mener, det gir nemlig ingen mening i forhold til hva jeg skrev….
     2. Jeg tror ikke han forandrer mening bare for å ha sett én film, jeg tror og forstår det slik at han jo ikke har sett filmen en gang, men forhåbdsdømmer den før han har sett den. Det er klassikeren og kongen over alle meningsløse forhåndsdømminger.
     3. Siste del av setningen din henger ikke på greip, så du får prøve å forklare igjen…

     • oudeis

      Om du ikke mener at vi skal se de filmene for å forandre mening er jo kommentarene dine meningsløse, dette er jo også en gjennomgående logikk i mange av disse filmene, at om vi ser en kvinne som leder en stor bedrift i en film tror vi at kvinner kan lede store bedrifter, men om det så er, hvorfor kan ikke du heller se en film med hjemmeværende kvinner så, voila! vil jo du mene at kvinnens plass er i hjemmet?

      Poenget her er at din logikk nødvendigvis må fungere begge veier, det skjønner ikke du fordi du har en nedlatende holdning til annerledestenkende

      • Crisp

       Dette er på grensen til at jeg gidder å kommentere, men jeg skjønner at du har stort behov for å bli satt på plass, så derfor svarer jeg…
       1. Forandre mening om hva? Det er du/dere som PÅ FORHÅND mener noe om noe dere TROR er stort og betegnende for denne konkrete filmen. Det er derfor jeg bevisst påpeker at det er null poeng i å kritisere en film dere ikke har sett, fordi det raskt kan slå tilbake på dere med at filmen viser seg å IKKE være slik dere tror på forhånd! Skjønner?
       2. Om du tror jeg ønsker at dere skal forandre en mening (om et eller annet som for meg er uvisst) er da for meg revnende likegyldig! Poenget mitt er at filmen har store kvaliteter, også utenom eventuell rase- og par/kjærlighetstematikk på tvers av hudfarger.
       3. Og hvorfor i alle dager skulle ikke en film om en kvinne som leder en bedrift kunne være sann? Og generelt ellers; er du virkelig så dum at du selv, og andre, virkelig tror at det er millioner av kvinner i lederstillinger, bare fordi én konkret Hollywood-film skildrer en kvinne i en lederstilling?!?! Det samme med denne ‘The Big Sick’; tror du folk virkelig tror at det er millioner av par som dette ute i samfunnet, slik som i denne filmen? Selvsagt ikke! Det er heller ikke det som er poenget.
       Derfor spør jeg deg/dere; hva føler dere dere truet av?! Dette er et konkret par som faktisk er basert på han mannlige hovedrollens virkelige liv, noe som bare forsterker sannheten i filmen. men SO WHAT?!? What’s ur problem liksom? Problemet oppstår dermed bare i ditt hode, ikke oss andres. Du burde slutte å ta ÈN film som noe illevarslende betegnende for hele samfunnet, og slapp av, det moderne flerkulturelle samfunnet truer ingen andre en slike som deg som blir nervøse kun på grunn av en Hollywood-film. Relax man!

       • oudeis

        Nåvel, legg deg nå i det minste våre kommentarer på minne så skjønner du kanskje litt mer etterhvert som Hollywood forvitrer og ingen gidder å se filmer lenger

        • Crisp

         Nok en setning uten mening… Forsøk på herseteknikk med andre ord. Lett å gjennomse.
         Synes du Hollywood forvitrer altså? Meningene dine tilsier jo at Hollywood er mer påvirkende enn noen gang, i følge deg. Så igjen; hva er du så redd for?
         Og er det noen publikumstall som tilsier at Hollywood-filmer mister store publikumstall? Nei, nettopp… Du refererer til en virkelighet som ikke er her. Punktum.
         Dessuten motsier du deg selv, i og med at The Big Sick faktisk går imot klassisk Hollywood-klisjésmørje av romantiske komedier (som om disse skulle være noe mindre hjernevaskende og patetiske). Takk.

        • oudeis

         Hvordan skal jeg ellers klare å undertrykke en jordklode, om jeg ikke bruker hersketeknikker?

        • Crisp

         Hehe, nei ikke sant ;D Hva med litt mer solide og troverdige argumenter?