2018: Spillene vi gleder oss til

Her er de 10 største forhåndsfavorittene.

Spillåret 2017 er lagt bak oss, og det er på tide å se fremover. Forventningene for spillene som kommer i 2018 er høye og det ser ut til at det blir mye spennende til samtlige plattformer i det kommende året.


2017: Årets beste filmer | Årets beste spill | Årets beste TV-serier


Jeg har plukket ut mine forhåndsfavoritter, og det er stort sett oppfølgere som preger topplista, med et par helt nye titler innimellom. Siden dette er spillene jeg personlig gleder meg aller mest til, har jeg for eksempel ikke med Biowares nye storspill Anthem. Death Stranding er ikke på lista fordi jeg tviler på at det kommer før i 2019. Og – brannfakkel – jeg gleder meg faktisk ikke så sykt mye til Red Dead Redemption 2. Ja, kom deg til kommentarfeltet.

Så, hva gleder du deg mest til? Sett opp din egen topp 10-liste nederst!

Conan Exiles

Conan Exiles befinner seg nok mer i kategorien “spent på” enn direkte “gleder seg til”, men jeg er virkelig spent på hvordan Funcoms nye storspill blir!

Dette er et overlevelsesspill med en spillverden som skal være over 50 kvadratkilometer stor. Det har vært i early access siden januar 2017, men jeg har ikke villet teste det før det ferdige produktet er klart.

I mai får jeg endelig sjansen til å se hvordan jeg vil takle den ugjestmilde spillverdenen, og om Funcom klarer å levere varene.

Lansering: 8. mai
Plattform: PC, Xbox One, PS4


Detroit: Become Human

Jeg har gledet meg til Detroit: Become Human så lenge at jeg nesten vurderte å bare gi opp. Helt siden konseptvideoen Kara ble vist på Game Developers Conference i San Francisco i 2012 har jeg gledet meg.

Jeg trodde spillet skulle komme i 2017, der tok jeg feil, men nå, nå folkens blir det! Sant? Sant?! Jeg krysser fingrene. Sony har i hvert fall satt våren 2018 som lanseringsvindu.

Detroit: Become Human er altså Heavy Rain-skaperne Quantic Dream sin baby. Kunstig intelligens er tema, og jeg gleder meg til å se hvilke moralske valg jeg må ta når jeg endelig får fingrene i dette spillet.

Lansering: Våren 2018
Plattform: PS4


A Way Out

Såkalt splitscreen er det ikke så ofte vi ser på spillfronten lenger, men i spillet A Way Out må du spille på todelt skjerm sammen med en venn, enten lokalt eller over nett. Målet er å samarbeide for å klare å rømme fra et fengsel.

Det er svenske Josef Fares som står bak spillet. Han har allerede blitt hyllet for Brothers: A Tale of Two Sons der man måtte kontrollere to spillfigurer samtidig for å løse ulike oppgaver.

Nå gleder jeg meg til å se hvordan han har tatt denne tanken videre i A Way Out, som ser ut til å bli en veldig interessant spillopplevelse.

Lansering: 23. mars
Plattform: PC, Xbox One, PS4


God of War

Kratos er tilbake og denne gangen er han en kjærlig far som bare bryr seg om å ta vare på sin dyrebare, elskede sønn. Wait, what? Jeg mener, han er en beinhard far som mener sønnen er en svekling. Muligens.

Basert på det jeg har sett av trailere og klipp fra det nye God of War er jeg litt usikker på hvordan Kratos egentlig er som far. Men det jeg ikke er usikker på, er hvor kult spillet ser ut!

Det er liten tvil om at Kratos fortsatt er en av de tøffeste kara i by’n, og det blir artig å svinge våpnene gjennom en mytologisk verden igjen.

Lansering: Første kvartal 2018
Plattform: PS4


The Last Night

Cyberpunk, neonlys, kunst. Dette er stikkord som dukker opp hvis du søker opp The Last Night på nett. Hvor vakkert spillet ser ut er grunn nok alene til å glede seg til dette spillet for en pixelkunstelsker som meg selv.

The Last Night er satt i en verden der mennesker ikke jobber fordi maskiner har tatt over alt arbeidet. Spillet skal gi deg en historie som utvikler seg basert på valgene du tar, og med det blir fallhøyden stor. Men blir The Last Night så bra som det ser ut som, så har vi en skikkelig indieperle i vente.

Lansering: 2018
Plattform: PC, Mac, Xbox One


Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Jeg elsket Ni no Kuni: Wrath of the White Witch da det kom i 2014. Det var rett og slett en magisk spillopplevelse. Som stor fan av det japanske animasjonsselskapet Studio Ghibli var det er fryd å se samarbeidet mellom dem og spillutvikleren Level-5 komme til liv i TV-ruta.

I 2018 kommer altså oppfølgeren til eventyret. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom foregår hundrevis av år etter det første spillet, og følger den unge kattekongen Evan Pettiwhisker Tildrum som forsøker å redde kongeriket sitt.

Spillet ser nydelig ut og blir forhåpentligvis en skikkelig godbit for deg som elsker japanske rollespill.

Lansering: 23. mars
Plattform: PC, PS4


Metro: Exodus

Et postapokalyptisk spill, satt i en åpen verden full av muterte monstre, der overlevelse og sniking er i fokus? Ja takk!

Metro: Exodus er en direkte oppfølger til Metro: Last Light som kom i 2013. Du spiller Artyom som må forlate et ødelagt Moskva for å finne andre mennesker i en døende verden.

Under E3-messa i 2017 sa spillets produsent John Block fra 4A Games at spillet er det mest ambisiøse spillet selskapet noensinne har jobbet med. Jeg gleder meg til å se resultatet!

Lansering: Fjerde kvartal 2018
Plattform: PC, Xbox One, PS4


World of Warcraft: Battle for Azeroth

Som World of Warcraft-entusiast ser jeg alltid frem til en ny WoW-utvidelse, men jeg gleder meg litt ekstra til World of Warcraft: Battle for Azeroth.

Jeg har registrert at enkelte Reddit-brukere er skeptiske til den syvende utvidelsen av spillet, men jeg nekter å være negativ på forhånd!

To nye kontinenter, ti nye dungeons og muligheten til å åpne seks nye raser, som for øvrig ser dødskule ut, er bare noen av det som er nytt i Battle for Azeroth. I tillegg tar historien oss tilbake til kampen mellom horden og alliansen, og da er vi tilbake til det som er hjertet av World of Warcraft.

Traileren gir meg gåsehud på hver eneste flekk av kroppen. Jeg blir så gira! Og forresten? Når skal en helaftens CGI-Warcraft-film animert av Blizzards egne animatører komme? Det må bare skje.

Lansering: 2018
Plattform: PC, Mac


Far Cry 5

Et nytt spill i Far Cry-serien betyr automatisk en ny og spennende verden å utforske, fiender å bekjempe, områder å ta over. Men noen ganger tar Ubisoft spillopplevelsen til et nytt nivå med en så bra historie at vi sitter igjen med en spillopplevelse verdig en sekser på terningen.

Det er det jeg håper vi skal få med Far Cry 5.

Forholdene ligger så absolutt til rette for det. Denne gangen går turen til Montana i USA, og til en spillverden som speiler det politiske klimaet på andre siden av dammen akkurat nå. Dratt til det ekstreme selvfølgelig.

Den kristenfundamentalistiske sekten Eden Gate er fienden denne gangen, en kult med fascistiske tendenser, som er mistroisk til myndighetene. Det blir spennende å se om Ubisoft bare bruker denne rammen til å fortelle en kul historie, eller om de har tenkt til å bite fra seg litt også.

Uansett ser Far Cry 5 ut til å bli en strålende spillopplevelse, som jeg gleder meg stort til å gå i gang med.

Lansering: 27. mars
Plattform: PC, Xbox One, PS4


The Last of Us Part II

Ja, jeg vet at det er en stor mulighet for at The Last of Us Part II ikke kommer i 2018, men jeg kan ikke miste håpet! Jeg krysser fingrene så intenst for at spillet kommer på tampen av året at jeg nesten får blåmerker.

The Last of Us var den beste historien jeg hadde spilt da det kom i 2013. Det er et av mine favorittspill gjennom tidene nettopp på grunn av sin engasjerende historie og interessante og komplekse rollefigurer.

Fire og et halvt år senere er det fortsatt en fortelling som går innpå meg når jeg tenker på den. Hva skjedde med Joel og Ellie? Jeg er så utrolig spent på fortsettelsen.

Trailerne for spillet ser unektelig bra ut og setter stemningen umiddelbart. Vi ser at Ellie har blitt eldre, men om Joel egentlig er i live eller ikke forblir noe usikkert. Og har Ellie fått vite om hva Joel ofret for å redde livet hennes? Hva synes hun om det? Spørsmålene er mange, og jeg håper virkelig vi får svarene innen 2018 er omme.

Lansering: Ikke annonsert
Plattform: PS4