Marvels mastodont av et superheltunivers ruller videre i desember, når den bueskytende superhelten Clint Barton, aka Hawkeye, nå har fått sin egen TV-serie på Disney+.

Med fire TV-serier og tre filmer fra Marvel Cinematic Universe allerede ute i år, så hadde det ikke vært rart om Marvel-mettheten meldte seg med «Hawkeye».

Serien byr imidlertid på underholdende superheltaction i et julepyntet New York, og etter en smakebit på to episoder er jeg sulten på mer!

Hvis «Hawkeye» fortsetter å treffe blink utover i sesongen, blir dette en sjarmerende, morsom og lun godbit å kose seg med i førjulsstria.

ANMELDELSE: «WandaVision» – Absurd og morsom TV-historie

TRIVELIG DUO: Hailee Steinfeld dukker opp som Kate Bishop sammen med Jeremy Renner i «Hawkeye». FOTO: Marvel Studios, Disney+.

Innhentes av fortiden

Det kan være greit å ha Hawkeyes omstendigheter før «Avengers: Endgame» friskt i minne før du setter på første episode.

I likhet med «WandaVision» og «Falcon and the Winter Soldier» er handlingen i «Hawkeye» satt til etter hendelsene i «Endgame», eller post blip, som det heter i MCU-sjargongen.

Clint forsøker å legge sine superheltdager på hylla og er på en førjulsweekend i New York med barna sine, når fortiden ser ut til å innhente ham. Den kommer i form av Kate Bishop, den rebelske dattera fra en velstående familie på Manhattan.

Hennes store idol er nettopp Hawkeye, og når hun forsøker å undersøke om morens nye forlovede har alt annet enn rent mel i posen, drar hun Clint med seg inn i dramaet på en måte jeg ikke skal avsløre her.

NYDELIG KJEMI: Jeremy Renner og Hailee Steinfeld er en duo det er gøy å bli kjent med i «Hawkeye». FOTO: Disney+.

Sjarmerende duo

Etter fem Marvel-filmer er Jeremy Renner godt etablert i rollen som Clint Barton. Serieskaper Jonathan Igla har derfor valgt å sentrere mesteparten av første episode rundt Kate Bishop.

Han tar seg god tid til å etablere hvem Kate Bishop er og til å sette tonen mellom de to rollefigurene.

Hailee Steinfeld er seg selv lik i rollen som Kate. Den distre, men intelligente, klønete, men dyktige. Og ikke minst snille, men rappkjefta jenta, er en rollefigur hun har gjort før.

Men det har ikke så mye å si når hun gjør den så bra! Steinfeld er supersjarmerende som Kate Bishop. Hun spiller privilegert, men jordnær rik kvinne på en relaterbar måte som gjør at jeg umiddelbart får sympati for henne.

Samspillet med Jeremy Renner er knallgodt, og innen andre episode er ferdig er jeg helt klar for å være med når de nøster opp i kriminelle konspirasjoner på ekte «buddy cop»-vis.

Anmeldelse: «Eternals» – Superhelt-slitasjen melder seg for fullt

JULESTEMNING: Et snødekt New York, glitrende julelys og svingende julemusikk – du får garantert julestemning av «Hawkeye». FOTO: Disney+.

Humørfylt og nerdete

Med en dose «Die Hard», et dryss av «Hunger Games» og en god skje nerdete humor, er «Hawkeye» så langt den mest humørfylte Marvel-serien til nå.

Pluss på stilig action i New Yorks gater, utført av to rollefigurer jeg bryr meg om og du har en knallgod start på det neste kapittelet i MCU-sagaen.

Yippee ki-yay, motherfucker, dette blir gøy!

Om SERIEN

Hawkeye
  • Hawkeye
  • Slippdato: 24.11.2021
  • Sesong: 1
  • Utgiver: Disney+
  • Serieskaper: Jonathan Igla
  • Aldersgrense: 12 år.
  • Sjanger: Action, Komedie, Superhelt