PÅ PRIME VIDEO FRA 29. SEPTEMBER: «The Boys»-universet vender seg til skolebenken i «Gen V». Men beholder like store doser satire, blodsprut og fandenivoldskhet. 

Denne første live-action avleggerserien fra «The Boys» utspiller seg på Godolkin universitet for superhelter. Her kommer unge voksne «supes» som foreldrene har pumpet full av superheltserumet Compound V fra de var små. Det vil si: De tilsynelatende «vellykkede», som ikke har drept så mange andre, eller seg selv, så langt.  

Konspirasjon, kommers og superkrefter 

Som ellers i «The Boys»-universet, ruver superselskapet Vought International i kulissene, og superheltenes verdi måles i sponsoravtaler, viralvennlighet og likerklikk.  

DELER ROM: Jaz Sinclair som Marie Moreau og Lizzie Broadway som Emma Meyer. Foto: Brooke Palmer, Prime Video

Systemet er hundre prosent kommersielt og kynisk, og det å komme seg til topps på rangeringen blir et spill på liv og død. Godolkin universitet, ofte forkortet God U, blir dermed en slags Galtvort eller Xavier School for Gifted Youngsters på supersteroider.  

Vi følger Marie Moreau (Jaz Sinclair) hvis superhelt-tilblivelseshistorie overgår Carries mensblod-mareritt. Hennes evne til å manipulere blod virker i utgangspunktet uappetittlig, men Marie markerer seg raskt på Godolkin og stiger i gradene mot alle odds.  

ANMELDELSE: «The Creator»: Breddfull av visjonær science fiction-estetikk

Hennes romvenninne Emma (Lizzie Broadway) kan gjøre seg knøttliten, men til en høy pris, og hennes argeste konkurrent Jordan (London Thor og Derek Luh) kan skifte kjønn på sekundet – en superkraft Vought ser på som svært lite salgbar i store deler av USA. 

Kinder-egg for voksne

Serieskaperne Evan Goldberg, Eric Kripke og Craig Rosenberg, sammen med showrunnerne Michele Fazekas og Tara Butters, leker med referanser som «X-Men» og «The Hunger Games». 

GJENG: Superhelt-studentene Andre Anderson (Chance Perdomo), Marie Moreau (Jaz Sinclair, med ryggen til), Golden Boy (Patrick Schwarzenegger), Cate Dunlap (Maddie Phillips), og Jordan Li (Derek Luh). Foto: Brooke Palmer Prime Video

Mye av problematiske mekanismer og moralsk forfall tas på kornet, samtidig som «Gen V» også får til dynamikken i en studentserie og dynamitten i en spenningsserie. Serien blir et Kinder-egg kun for voksne. 

ANMELDELSE: «No One Will Save You»: Fiffig sci-fi-skrekk

For selv om komikken i «The Boys» videreføres med en enda mer infantil hormon-vridning, videreføres også den ekstreme volden – og til og med en eksploderende penis. «Cockblocking» har aldri vært så bokstavelig.  

Muppet-massakre

«Gen V» passer ikke for sarte sjeler. Det vises bøtter med blod og innvoller. Samtidig lekes det med stiler, og enkelte sekvenser er filmet som dukketeater. Jeg skal ikke røpe sammenhengen, men det er en intern logikk. Og det gjør faktisk stort inntrykk å se en slags Muppet-massakre komplett med paljetter som blodsprut.  

FLERE SUPES: Emma, Marie og Cate Dunlap i «Gen V». Foto: Prime Video

Det blir også gjensyn med flere av figurene vi kjenner fra «The Boys». The Deep (Chase Crawford), Queen Maeve (Maggie Shaw) og A-Train (Jessie T. Usher) er blant heltene som dukker opp i universet. Også Vought-nikkedukke Ashley Barrett (Colby Minife) trekker i tråder i kulissene. 

Karismatiske nykommere

Men hovedfokuset er på et knippe nye karismatiske hovedroller. Jaz Sinclair spiller Marie Moreau med en jordnærhet som kler rollefiguren. Lizzie Broadway leverer en veldig sjarmerende og ektefølt Emma som sliter med å passe inn, mens Shelley Conn er den overflatevarme dekanen Indira Shetty som muligens har is i mer enn magen.  

BARE GODE HENSIKTER? Shelley Conn som dekan Indira Shetty ved Godolkin. Foto: Brooke Palmer, Prime Video

Blandingen av det gjenkjennelige studielivet, de ekstreme superheltegenskapene og de mørke konspirasjonene, gjør «Gen V» til et lokkende brutalt brygg for deg som liker satiren din med sjokk.  

Anmeldelsen er basert på seks av totalt åtte episoder. Det publiseres tre episoder 29. september. Deretter slippes én episode hver fredag frem til sesongfinalen 3. november.

Om SERIEN

Gen V