10 filmer vi gleder oss til i sommer

Monstre, sci-fi, dårlig vær og superheltkomedie!

Hva er vel bedre enn å rømme inn i kinomørket når du har blitt litt for solbrent på nesa, eller krype opp i sofaen med en god film i TV-ruta en regnværsdag?

Det kommer en rekke nye titler både på kino og på de ulike strømmetjenestene i løpet av sommeren.

Vi i Filmpolitiet har sett på filmprogrammet og laget en liten oversikt over de filmene vi gleder oss aller mest til – både på kino og på strømming.

Her er filmene vi gleder oss aller mest til – sortert etter forventet premieredato.


A Quiet Place: Day One

FORHISTORIE: Lupita Nyong’o som Samira og Joseph Quinn som Eric i «A Quiet Place: Day One». FOTO: Paramount Pictures.

De to første filmene fengslet et stort kinopublikum over hele verden med iskald sci-fi-spenning med monstre fra rommet.

Nå får vi se hvordan hele invasjonen startet, og vi forventer frydefull skrekk med Lupita Nyong’o, Joseph Quinn og Djimon Hounsou i de viktigste hovedrollene.

John Krasinski har overlatt regien til Michael Sarnoski, men er fremdeles involvert som co-manusforfatter og co-produsent!

– Birger

Hvor: På kino
Når: 28. juni


Beverly Hills Cop: Axel F

BEVERLY HILLS PURK TILBAKE: Eddie Murphy returnerer til sin ikoniske rollefigur Axel Foley i «Beverly Hills Cop: Axel F». FOTO: Melinda Sue Gordon / Netflix.

Eddie Murphy var en av mine største filmhelter da jeg var ung, og «Beverly Hills Cop» var en av mine absolutte favorittfilmer i videohylla.

Den munnrappe og gatesmarte Detroit-politimannen Axel Foley var en ren fornøyelse å følge i det han herjet rundt i snobbete Beverly Hills, og Harold Faltermeyers ikoniske syntmelodi i filmlåta «Axel F» var 80-talls Hollywood på sitt mest 80-tallete. Jeg husker også «Beverly Hills Cop 3», som en av barndommens kuleste kinoturer.

Så skal jeg innrømme at Murphy har skuffet litt med både oppfølgeren «Coming 2 America» og julekomedien «Candy Cane Lane» de siste årene, men jeg håper han er tilbake til sitt replikksterke beste når han for fjerde gang skal tilbake til Beverly Hills – denne gangen for å redde sin datter. Se opp for bananer i eksosrøret.

– Sigurd

Hvor: Netflix
Når: 3. juli


The Bikeriders

MED MC_JAKKA PÅ: Austin Butler spiller Benny «The Bikeriders», som er basert på Danny Lyons fotobok med samme navn. FOTO: Kyle Kaplan / Focus Features.

Austin Butler, Jody Comer, Tom Hardy, Mike Faist, Michael Shannon, Boyd Holbrook og Norman Reedus i en hardbarka biker-film regissert av Jeff Nichols? Ja, takk!

Her skal vi få historien om den beryktede klubben Outlaws MC i Chicago på 1960-tallet (gjennom fiksjonelle Vandals MC), og jeg kan knapt tenke meg et bedre cast og en mer spennende regissør, som tidligere har stått bak blant annet «Mud», «Midnight Special» og «Loving».

– Birger

Hvor: På kino
Når: 5. juli


The Imaginary

FANTASIVENNER: Barndommens fantasi er temaet for den japanske animasjonsfilmen «The Imaginary». FOTO: Netflix.

Tidligere i vår kunne vi kose oss med den enkle, men rørende familiefilmen «Fantasivenner» på kino. Nå kommer det enda en film om barns fantasi og hva som skjer med fantasivennene når barna vokser opp.

«The Imaginary» er den første langfilmen til det japanske animasjonsselskapet Studio Ponoc siden «Maya og hekseblomsten» kom i 2018.

Da viste Studio Ghibli-avleggeren at de kunne føre animasjonsarven videre i både form og innhold. Og «The Imaginary» ser ut som nok et eventyr fylt av vakker animasjonskunst og barnlig glede!

– Marte

Hvor: Netflix
Når: 5. juli


Kinds of Kindness

KUNSTNERISK FAVORITT: Blir det en til sekser på terningen til Yorgos Lanthimos? Emma Stone og Jesse Plemons spiller i hans nye film «Kinds of Kindness». FOTO: Atsushi Nishijima / Searchlight Pictures.

Yorgos Lanthimos har fått terningkast 6 av oss for sine to siste filmer, «The Favourite» og «Poor Things». Forventningene er derfor skyhøye når han kommer med sin nye film «Kinds of Kindness».

Filmen inneholder tre ulike historier som har løse sammenhenger, og handler om en mann som sier opp jobben, en mann som mistenker at kona er en bedrager og en kvinne blir sparket ut av kulten sin.

Emily Stone, Jesse Plemons og Willem Dafoe er blant stjernene på rollelisten, og vi håper dette kan bli nok et filmkunstverk fra den greske mesterregissøren.

– Sigurd

Hvor: På kino
Når: 5. juli


Twisters

TORNADOJEGERE: Det dukker ikke opp bare én, men to «twistere» når Daisy Edgar-Jones og Glen Powell skal på uværsjakt i «Twisters». FOTO: Universal / Warner Bros. / Amblin Entertainment.

«Twister» med Helen Hunt og Bill Paxton ble en sommerhit på kino i 1996. I den nye filmen er det «Normal People»-stjerna Daisy Edgar-Jones og gullgutten Glen Powell som spiller hovedrollene som tornadojegere i Oklahoma.

Den gamle filmens spesialeffekter, morofaktor og spenningsnivå holder fremdeles, og det gjenstår å se om regissør Lee Isaac Chung får til noe bedre med moderne verktøy!

– Birger

Hvor: På kino
Når: 12. juli


Deadpool & Wolverine

IKONISK: Tegneseriefansen får endelig se Hugh Jackman i den gule Wolverine-drakta når han teamer opp med Deadpool i «Deadpool & Wolverine». FOTO: The Walt Disney Company Nordic.

De to første «Deadpool»-filmene er noe av det morsomste som har skjedd på kino det siste tiåret. Samtidig er Wolverine en av de tøffeste figurene fra X-Men-universet.

Når Ryan Reynolds og Hugh Jackman nå inngår et usannsynlig partnerskap i «Deadpool & Wolverine», ligger det an til en ny runde grovkorna humor med friske fraspark og blodige virkemidler! Kan dette bli sommerens morsomste publikumsvinner? Det er lov å håpe!

– Birger

Hvor: På kino
Når: 24. juli


The Ministry of Ungentlemanly Warfare

SPILLER MAJOR: Henry Cavill på premieren for «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» i New York i april. FOTO: Andy Kropa
/Invision / AP / NTB.

Helt siden filmen hadde premiere i USA i april har vi ventet på å se Henry Cavill i Guy Rithies nye spionactionkomedie «The Ministry of Ungentlemanly Warfare».

Filmen er basert på romanen «Churchill’s Secret Warriors: The Explosive True Story of the Special Forces Desperadoes of WWII», skrevet av Damien Lewis. Og skildrer en fantasiversjon av «Operasjon Postmster» under andre verdenskrig, der et team av klin gærne soldater, ledet av major Gus March-Phillips (Henry Cavill), får i oppdrag å utføre et hemmelig sabotasjeoppdrag.

Hardtslående, actionfylt og fullstendig tøysete, ser ut til å være stikkord for det vi tror kommer til å bli en svært underholdende filmopplevelse.

– Marte

Hvor: Prime Video
Når: 25. juli i Europa, mest sannsynlig også i Norge


Det ender med oss

BLOMSTRENDE ROMANTIKK: Blake Lively spiller Lily Bloom, som følger drømmen om å åpne en blomsterbutikk i «Det ender med oss». FOTO: SF Studios.

Jeg har ikke lest noen av de enormt populære bøkene til Colleen Hoover, men jeg er veldig nysgjerrig på hvorfor bøkene hennes har blitt et så stort fenomen.

Derfor er jeg spent på å se «Det ender med oss», som er basert på Hoovers millionselgende roman med samme navn.

Den sjarmerende Blake Lively spiller hovedrollen i dette dramaet, som handler om kjærlighet, partnervold og generasjonstraumer – og det å finne tilbake til seg selv.

– Marte

Hvor: På kino
Når: 9. august


Alien: Romulus

ALIEN I SIKTET: Archie Renaux og Cailee Spaeny spiller skraphandlere på skattejakt som møter på noe de ikke har lyst til å møte på i «Alien: Romulus». FOTO: 20th Century Studios.

«Alien» (1979) og «Aliens» (1986) er reinspikka sci-fi-klassikere på øverste nivå. «Alien: Romulus» ser ut til å ha både form og innhold tett opptil originalene, skal vi tro trailerne som er sluppet.

Regissør Fede Alvarez sto bak en oppsiktsvekkende god nyinnspilling av «Evil Dead» i 2013, og skal allerede ha fått godkjent-stempel av «Alien»-regissør Ridley Scott. Det gledes og grues!

– Birger

Hvor: På kino
Når: 14. august

LES MER: 11 serier vi gleder oss til i sommer!