PÅ KINO 7. JUNI 2024: Da Will Smith og Martin Lawrence kom tilbake som Mike og Marcus i «Bad Boys For Life» i 2020, hele 17 år etter forrige film, oppdaget mange at dette var radarparet de ikke visste de savnet.

Klokelig nok har de ikke ventet like lenge med å gi oss enda en oppfølger, som også denne gangen er regissert av Adil El Arbi og Bilall Farah («Rebel», «Ms. Marvel»).

ANMELDELSE: «The New Boy» mister litt av fokuset underveis

«Bad Boys: Ride or Die» viser seg å følge den samme oppskriften, med akkurat samme fornøyelige resultat.

KULE PURKER: Mike (Will Smith) og Marcus (Martin Lawrence) i kjent stil i «Bad Boys: Ride or Die». Foto: Frank Masi

Ingen vil påstå at filmen bryter ny mark eller kaster et revisjonistisk blikk på sjangeren, men dens iboende svakheter er uunngåelige bivirkninger av actionkomediens styrker, og har ingen konsekvenser for underholdningsevnen.

ANMELDELSE: «Hit Man» er en enkel, liten komedie som likevel underholder stort

Den er nemlig gledelig stor, men bare om man har sans for bombastisk 90-talls-action uten større ambisjoner enn å spille på nostalgiske klisjeer.

Bekjemper korrupsjonsanklager

Det kan lønne seg å ha sett forrige film, for «Bad Boys: Ride or Die» tar opp flere tråder derfra.

Miami-purkene Mike Lowery (Will Smith) og Marcus Burnett (Martin Lawrence) må nå bekjempe usannsynlige korrupsjonsanklager mot sin tidligere sjef, kaptein Conrad Howard (Joe Pantoliano).

Det viser seg nemlig at noen i Miami-politiet lekker opplysninger til narkokarteller, og Mike og Marcus er fast bestemt på å avsløre den virkelige synderen.

Derfor må de gå utenom vanlig tjenestevei sammen med AMMO-teamet fra forrige film (Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Paola Núñez, Charles Melton).

ANMELDELSE: «The Sweet East» er frisk, energisk og rampete

De må også samarbeide med Armando Aretas (Jacob Scipio), den fengslede kartellmorderen som for fire år siden viste seg å være Mikes ukjente sønn.

Morsomme fargeklatter

Som du forstår av den lille handlingsbeskrivelsen, er dette tøys og tull, men det er morsomt tøys og tull.

Den såre enkle og forutsigbare historien er ikke annet enn et verktøy for å la Mike og Marcus være morsomme fargeklatter som liver opp alle scener de er med i.

SKYTEGLADE KARER: Mike (Will Smith) og Marcus (Martin Lawrence) havner i en heftig skuddveksling i «Bad Boys: Ride or Die». Foto: Frank Masi

Som i forrige film ligger det også et ekte hjerte bak fjolleriet som får oss til å bry oss om de to klovnene, til tross for at de nok er utdaterte som mannsrollerepresentanter anno 2024.

Selv når de utrykker sin maskulinitet med nærmest ubehjelpelige klisjeer, smiler man overbærende av det, fordi Smith og Lawrence har en innarbeidet kjemi med hverandre som trumfer manusets forenklinger.

ANMELDELSE: «Eric» er en sjangersprek og ambisiøse miniserie

Det gleder også et actionhjerte at «Bad Boys: Ride or Die» virkelig innfrir med store mengder overdreven action med smell, trøkk og tyngde som sikrer en solid popkorn-faktor.

«Bad Boys: Ride or Die» har norgespremiere på kino fredag 7. juni.)

Om FILMEN

Bad Boys: Ride or Die
  • Bad Boys: Ride or Die
  • Slippdato: 07.06.2024
  • Regi: Adil El Arbi og Bilall Farah
  • Utgiver: SF Studios
  • Originaltittel: Bad Boys: Ride or Die
  • Aldersgrense: 15
  • Sjanger: Action, Komedie