Fortsettelsen på kjærlighetshistorien til Colin Bridgerton og Penelope Featherington har endelig fått sin finale på skjermen i «Bridgertons» fantasiversjon av regencyæraen.

Dette er anmeldelsen av del 2. Les anmeldelsen av sesong 3, del 1 her!

«Bridgerton», sesong 3, del 2, er ute på Netflix, og kan nå svare på spørsmålet vi alle har lurt på – klarer den andre halvdelen av sesongen å toppe den heite vognscenen som avsluttet den første?

Sannheten er at flere hederlige forsøk til tross, så har ikke resten av sesong tre sjans til å overgå spenningen vi alle følte på i det øyeblikket, men fortsettelsen er likevel både underholdende og rørende.

VENNSKAP PÅ PRØVE: Penelope og og Eloise (Claudia Jessie) sitt vennskap blir satt på prøve i sesong tre av «Bridgerton». FOTO: Liam Daniel/Netflix © 2024

Nicola Coughlan er så sjarmerende i rollen som Penelope Featherington, og hennes utvikling gjennom serien er kanskje den mest interessante av dem alle.

Og det er virkelig en fryd å se hvordan Penelope virkelig krever sin plass i fortellingen, i sosieteten og i sin egen familie.

Lite kledelig format

Jeg er ingen tilhenger av hvordan Netflix har begynt å dele opp seriene sine på. Ikke på grunn av at vi tvinges til å vente på resten av fortellingen når vi er halvveis, men fordi Netflix tvinger fortellingen inn i en struktur som ikke kler historien.

Det er første gangen Netflix gjør dette med «Bridgerton», og det er åpenbart at manusforfatterne har måttet bygge opp den narrative strukturen i historien rundt Netflix valgte format.

SJARMERENDE HOVEDROLLE: Nicola Coughlan spiller godt i rollen som Penelope i «Bridgerton» S3, del 2. FOTO: Liam Daniel/Netflix © 2024

Dermed halter det litt innledningsvis i starten på denne andre halvdelen av sesongen, og det tar mer tid enn nødvendig før strykekvartetten finner takten igjen.

Men det blir harmoni etter hvert, og før slutten er det på ny en fryd å svinge seg i valsen med familien Bridgerton igjen.

Eier sin egen historie

Som Penelopes sesong, er dette virkelig en kjernesesong i «Bridgerton»-historien, og serieskaperne har gjort flere endringer fra boka som styrker Penelopes rollefigur ytterligere.

I andre halvdel av fortellingen får Penelope eie sin egen historie i større grad i TV-ruta enn hun gjør i «Romancing Mister Bridgerton», den fjerde boka i Julia Quinns bokserie.

LES OGSÅ: «Bridgerton» – Jeg har lest bøkene og er litt flau.

Det å finne seg selv, klare å være seg selv, og ikke minst tørre å stå for den man er, er essensen i dette kapittelet. Og sesong tre av «Bridgerton» handler derfor mer om kjærligheten til seg selv enn om romantikk mellom to mennesker.

Rørende avslutning

Ikke misforstå, det er nok av romantikk i del to av sesong tre også! Men flere av de mest avgjørende scenene mellom Colin og Penelope, handler mer om hennes utvikling som kvinne, enn om romansen mellom dem.

Det gir serien et lag som stikker litt dypere enn de pene, fargesprakende overflatene. Det gir meg et enda større hjerte for rollefigurene, og gjør at gledestårene renner innen sesongen er ferdig.

NESTE SØSKEN UT: Sesong tre legger opp til at det er ELoise (Claudia Jessie) eller Benedict (Luke Thompson) som skal finne kjærligheten i neste sesong av «Bridgerton». FOTO: Liam Daniel/Netflix © 2024

Nå som den sylskarpe pennen til Lady Whistledown for alvor er avslørt i serien, kunne Netflix fint ha valgt å avslutte historien her. Og det er noe endelig over sesongavslutningen, selv om Netflix tydelig holder døra åpen på vidt gap for mer.

For det er jo flere barn i Bridgerton-familien. Det er flere bøker i «Bridgerton»-serien, og Netflix har for lengst bekreftet at det kommer en til sesong – heldigvis.

Om SERIEN

Bridgerton
  • Bridgerton
  • Slippdato: 13.06.2024
  • Sesong: 3
  • Utgiver: Netflix
  • Serieskaper: Jess Brownell
  • Sjanger: Drama, Romantikk