PÅ KINO FRA 19. JULI: «Late Night with the Devil» er en festlig blanding av demonskrekk og mediesatire satt til et 1970-tall som drypper av lekre farger, stilige kulisser, uhyggelige stemninger og medias spekulative sensasjonsjag.

ANMELDELSE: Twisters – Strålende uværsfilm

Med et bakteppe fra et USA som utover 1970-tallet ble rystet av stadig dystrere voldshendelser, er dette en oppdiktet dokumentar som skal vise oss hva som skjedde da en seertallsjagende talkshowvert prøvde å intervjue en demon på direkten.

AVTALE MED DJEVELEN: Talkshow-verten Jack Delroy (David Dastmalchian) tyr til desperate intervjuavtaler i et desperat forsøk på å nå publikumsrekord under Halloween i 1977. FOTO: Selmer Media

Det er mye humor og treffsikre skråblikk i måten vi serveres forfengelige personligheter, TV-bransjens rike katalog av triks og en journalistisk kynisme som bokstavelig går over lik for å få sitt scoop. Den mediekritikken er humoristisk tilbakeskuende i sine karikerte overdrivelser, men oppleves også skrekkelig aktuell i disse virkelighetskrimtider.

Og selv om filmens elementer verken er voldsomt originale eller gripende skumle, så sørger innslag av gøyal splatter, besatte røverstreker og et par glimrende skuespillerprestasjoner for at det blir uhyggelig stemningsfullt i kinomørket.

En dristig Halloween-spesial

Filmen er bygd opp rundt den fiktive talkshowverten Jack Delroy (David Dastmalchian) og en like fiktiv Halloween-spesial som i 1977 skal ha skapt skandale i amerikansk TV-historie. Gjennom en antydende fortellerstemme, og tidligere upubliserte opptak fra reklamepausene, får vi se hva som skjedde i kulissene under direkteinnspillingen.

ANMELDELSE: The Bikeriders – Røff amerikansk motkultur

Disse lekne metagrepene, som tuller treffsikkert med TV-dokumentarens klisjeer, er en perfekt ramme for å fortelle historien på effektive 90 minutter. Og spenningen kommer naturlig gjennom fiffig bruk av det direktesendte talkshowets eskalerende avsløringer som narrativ motor.

HERLIGE KULISSER: Med Halloween som tema og 70-tallets fargesterke estetikk som palett er det en herlig helhetlig og kul estetikk som dyrkes i alt fra kostymer, rekvisitter og kulisser. FOTO: Selmer Media

Vi får innledningsvis vite at Delroy har hatt en røft tiår hvor hans status på USAs TV-himmel er i fritt fall, men han har en ellevill plan for å returnere tilbake til toppen av seerlistene.

Med det overnaturlige som tema, har han invitert et medium (Fayssal Bazzi) som kan snakke med de døde, en velkjent skeptiker (Ian Bliss) som er kjent for å avsløre svindlere og den unge jenta Lily (Ingrid Torelli) – som er besatt av en demon. Og siden Delroy her leker med ilden, så blir han selvfølgelig brent.

Lekker skrekk og festlige triks

Fra rockerne i Pentagram setter takten med «Forever My Queen», får jeg virkelig fot for denne stilsikre skrekkblandingen av demonsekter, mørke mediemakter og alternativbransjens luringer – og jeg digger hvordan alt får en naturlig plass innenfor talkshowets lyssatte studiorammer.

Det er nostalgisk fingerspissfølelse i måten programmet «Night Owls with Jack Delroy» presenteres med husband, fargesterke kulisser, passe korny Halloween-dekor og cheesy programledelse.

Kostymene er sitter som et skudd, og David Dastmalchian («The Dark Knight») spiller ut Jack Delroy med en finstemt miks av småfarlig karisma og en ubestemmelig uro. En uro som også inkluderer de pikante ryktene om Delroys forbindelser til en sekt av mektige mediemennesker med en hang til ritualer.

TALKSHOW-SATIRE: Late Night with the Devil er god på å vise frem konfliktene, triksene og sjangergrepene som skulle skape sensasjon, nærhet og spenning i talkshowets kjappe underholdningsrytmer. Her representert ved den kyniske produsenten Leo Fiske (Josh Quong Tart). FOTO: Selmer Media

Filmens største attraksjon som skrekkfilm, kommer fra en fantastisk kul prestasjon fra Ingrid Torelli. Den australske skuespilleren fanger virkelig oppmerksomheten med en herlig uhyggelig blanding av søt og entusiastisk 13-åring med noen bekmørke krefter på lur.

Torelli viser her en sjangerlekenhet og stjernekvaliteter som jeg håper og tror vil gi henne større roller på det store lerret. Og hun gir «Late Night with the Devil» det lille ekstra som løfter denne stramt regisserte skrekkfilmen opp som en real kinogodbit for dem som liker overnaturlige thrillere med et djevelsk effektivt konsept.

«Late Night with the Devil» har kinopremiere 19. juli.

Om FILMEN

Late Night with the Devil
  • Late Night with the Devil
  • Slippdato: 19.07.2024
  • Regi: Cameron Cairnes og Colin Cairnes
  • Utgiver: Selmer Media
  • Aldersgrense: 15 år
  • Sjanger: Horror, Komedie, Overnaturlig, Skrekk