Fra Urørt til mest spilt på P3

Howl er mest spilt i år, men også andre norske artister gjør seg bemerket. Håkon Moslet presenterer P3s spilleliste for 2008.

Håkon Moslet (FOTO: Kim Erlandsen, NRK)
Håkon Moslet (FOTO: Kim Erlandsen, NRK)

Når året skal oppsummeres  og rotasjonen på P3s spilleliste regnes sammen, er det Oslobandet Howl som er plassert aller øverst.

Se: Presentasjon av Howl (mars 2008)
Se: Howl fra Øya’08

Sterke enkeltlåter er i følge P3s musikksjef Moslet hovedgrunnen til at Howl er bandet som er hyppigst spilt i 2008.

– Howl har gått fra å være et Urørtband til bli årets mest spilte på P3 og kontrakt med EMI, alt takket være et knippe utrolig sterke låter fra det selvfinansierte albumet ”Higher Class of Lush”. ”Repeater”, ”1975” og ”Silver Equals Gold”, som alle har vært tungt rotert på P3 det siste året, kjennetegnes av et tidløst preg, karismatisk vokal og varm lyd.

Moslet har også latt seg imponere over kvaliteten på norsk hip hop og utgivelsene fra kvinnelige soloartister.

– Alt i alt har 2008 vært et bra år for norsk hip hop. Madcon og Karpe Diem har har satt norsk rap på kartet, både nasjonalt og internasjonalt. Det er også vanskelig å komme utenom jentene. Ida Maria, Ingrid Olava, Marit Larsen og Maria Mena har stilt mannlige soloartister helt i skyggen i år, hva angår låter, egenart og internasjonalt potensial. Særlig er det morsomt med Ida Maria, som gikk fra seier i Urørtfinalen i 2007 til internasjonal suksess i år.

Artist:
1.    Howl
2.    Coldplay
3.    Kaiser Chiefs
4.    Foo Fighters
5.    Duffy
6.    Madcon
7.    The Killers
8.    Madrugada
9.    The Ting Tings
10.    Karpe Diem
11.    R.E.M.
12.    The Wombats
13.    Ida Maria
14.    Ingrid Olava
15.    DumDum Boys
16.    Kent
17.    Madonna
18.    Marit Larsen
19.    Maria Mena
20.    The National Bank

Låt:
1.    Long Road to Ruin, Foo Fighters
2.    Family, The National Bank
3.    Viva La Vida, Coldplay
4.    Movin to New York, The Wombats
5.    Back on the Road, Madcon
6.    För en lång, lång tid, Håkan Hellström
7.    Chasing Pavments, Adele
8.    4 Minutes, Madonna feat Justin Timberlake
9.    Great DJ, The Ting Tings
10.    Mercy, Duffy
11.    I’m not gonna Teach your Boyfriend how to Dance with You, Black Kids
12.    Supernatural Superserious, R.E.M.
13.    What’s on your Mind, Madrugada
14.    Sweet About Me, Cabriella Cilmi
15.    Warwick Avenue, Duffy
16.    1975, Howl
17.    If A Song Could Get Me You, Marit Larsen
18.    I Like You So Much Better When You’re Naked, Ida Maria
19.    Repeater, Howl
20.    Moonlight, The Micropops

Se: Moslets platefavoritter i ’08

No Responses to “Fra Urørt til mest spilt på P3”

 1. NT

  For en typisk p3-liste.
  Jeg trodde p3 skulle provosere med ny og spennende musikk, men Moslet evner visst ikke å lage et slikt opplegg. BEvares, det er ingenting galt med store navn og gode mainstream låter, men når man hører de samme låtene fra de samme artistene flere ganger om dagen i mange uker, utvikler man et så sterkt hatforhond til artistene (og p3) at man aldri kunne tenke seg å kjøpe platen. Takk Gud for at jeg kjøpte viva la vida før jeg hørte på p3, for da hadde jeg nok ikke gjort det.

  en sang, to ganger om dagen annenhver dag i to uker er mer enn nok for en a-liste. Vet store, musikksterke p3 om nok artister til å fylle opp tomrommet, eller gidder de bare ikke? er det for mye arbeid å innhente interessant musikk?

  Etter anbefaling av lydverket fikk jeg tak i lykke li. Et navn jeg ikke har hørt på p3, men som har utrolig gode låter som ville passe flott inn.

  Jeg er skuffet, Moslet! P3 har potensiale til å bli en utrolig spennende og flott kanal musikalsk, men det som skjer nå er at den blir fulstendig ødelagt!

  Når p3 fortsetter i dette sporet vil ferre og ferre gidde å høre på radio, for dagens ungdom har et valg. Dere kjemper ikke mot andre kanaler, men mot mp3-spilleren. Og skal dere vinne der må musikken dere spiller bli ny og interessant.

  • Kristian Rostad

   Denne debatten har gått i hele høst og rotasjonen på spillelistene ble faktisk justert, med det resultat at den tunge rotasjonen på A-lista ikke er like påtrengende nå.

   Les mer her

   • ivar

    stemmer faktisk at det har blitt litt bedre i det siste
    (Det kunne jo ikke bli stort værre….)

 2. Alex

  Gi Moslett sparken! Makan te gjøk skal du leite lenge etter!! Han skjønner tydeligvis ikke at unge høre på p3 for å oppdage ny kvalitets musikk – ikke samme ubrukelige pisset som blir spilt på alle andre radiokanaler ! Hva er det nrk har nrkmp3 for da, lissom??
  Og hva i H…. er poenget med å spille de samme gamle låtene om og om igjen hvert eneste år?! Begynner å bli driiitlei de 3 låtene til rage againt machine, som dere har spilt hver dag de siste 5 åra! for ikke å nevne alle metallica, ac/dc, dum dum boys og michael jackson låtene dere spiller!! Herregud, for en talentløs fyr du er, Moslett!
  Gi folka i lydverket, pyro + dj friendly ansvaret for spillelistene!

  OK, litt kudos skal du få, Moslett; for du har faktisk playlista noe bra de siste åra – og jeg har oppdaget endel perler ved å høre på p3 på dagen. Men det som er synd, er at potensialet er så uendelig mye større!

  Jeg foreslår at moslett bytter beite til Radio Norge – der han hører hjemme – også kan f. eks Marius asp overta som musikksjef i p3! wolfgang wee kan gå tilbake til jobben som ungdomskoledisko-dj!

 3. lars

  Veldig enig med folk her om mangel på rotasjon på spillelistene, Men bevare meg vel, det er mange flere som vil skifte kanal hvis vi må høre på electronica, og det jeg som “mann i gata” vil kalle underground musikk, i beste sendetid. Faktumet er at mye av musikken som spilles på lydverket, pyro, dj friendly mm. er for spesielt interesserte. Greit det finnes egne programmer med slikt men vær så snill å spar flertallet for det.