Gled deg til filmsommeren!

Sommeren nærmer seg og storfilmene står i kø.

Sommeren er høytid for kinogåing, og en liten titt på sommerens premierer viser at det er nok av godbiter å klamre seg til når drittværet er et faktum.

Prince of Persia

Sommerens «dataspill goes film». Jake Gyllenhaall spiller en prins i det 6.århundrets Persia som sammen med pen-dame alibiet Gemma Arterton må stoppe en skurk fra å få kloa i «Tidens Sand» – En gave fra gudene som kan reversere tiden og la eieren kontrollere verden. Vi kan bare innse det med én gang: Jake Gyllanhaall ser kanskje ikke særlig persisk ut? Uansett, så lenge actionsekvensene kan ta oppmerksomheten vekk fra valpetrynet hans er jeg fornøyd.

Robin Hood

Ridley Scott og Russel Crowe leker sammen igjen, og denne gangen på den måten de kan best, med sverd, pil og bue. Historien kjenner vi fra før av. Same shit, different wrapping. Vi befinner oss i det 12 århundre og Sir Robin kommer hjem til England etter å ha kjempet i korstogene. Den nye sheriffen av Nottingham lager kvalme, mens den vakre Jomfru Marian (Cate Blanchett) venter på å bli de-jomfruert av den stramme Robin. Historien byr nok neppe på noen overraskelser, men traileren ser unektelig barsk ut. Vi gleder oss!

Grown Ups

Når man putter så mange morromenn i én film kan det enten bli sykt gøy eller ganske døvt. Jeg vedder penga mine på det siste, men vi kan jo gi den en sjangs. For med skuespillere som Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, og David Spade kan det ikke gå SÅ gærnt.
Filmen handler forøvrig om fem venner og tidligere lagkamerater som møtes igjen for å ære sin avdøde basketballspiller. De har ikke sett hverandre på mange år og drar med seg både koner og unger til den store gjenforeningen. Humor 101 dette her.

Les: Filmpolitet synser om Kevin James og Adam Sandler

The A-team

Gjennom 80-talls serien med samme navn prøver nå blant annet Liam Neeson og Bradley Cooper å vekke liv i de gamle heltene. Filmen handler om en tidligere spesialstyrke i US Army som prøver å renvaske seg fra en forbrytelse de ikke har begått. Det går rykter om at Bradley Cooper tar av seg skjorta i også i denne filmen.Yey!

Inception

Med Leonardo Dicaprio i hovedrollen og Christopher Nolan i regissørstolen er forventingene skyhøye til sommerens science fiction thriller. Filmen følger agenten Dom Cobb (DiCaprio) som kan gå inn i kriminelles sinn for å avsløre deres hemmeligheter og planer. Sammen med Ellen Page som rope-på -hjelp-jente og Ken Watanbe som asiater-skurk ser dette ut til å bli en av sommerens absolutte høydepunkter!

The Expendables

Det beste til slutt: Dette er bare for godt til å være sant. Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Bruce Willis, og Arnold Schwarzenegger. Verdens største bole-bonanza, og jeg hører allerede lyden av brølende manneaper og kjever som knuses. Denne filmen er en klassiker før noen i det hele tatt har sett den.

Les også: Filmpolitiet anmelder Rocky IV