Hvorfor vil stadig flere norske kvinner ha større rumpe?

Nye skjønnhetsidealer setter rumpa i høysetet.

I afrikansk og afro-amerikansk kultur har store rumper vært skjønnhetsidealet i årevis, men nå er rumpetrenden i full blomst også i Norge.

Treningssentrene merker økt pågang fra kvinner som ønsker å trene seg til en større og rundere rumpe. Ståle Bjørkedal har vært personlig trener i 15 år, og sier rumpetrening har blitt veldig populært de siste fire-fem årene. Han anslår at rundt halvparten av kundene hans først og fremst ønsker å trene rumpa. Har rumper blitt de nye silikonpuppene?

Det er nærliggende å tro at Kim Kardashian har hatt en finger (og ikke minst en rumpe) med i spillet for å “gjøre big booties” til en mainstream trend, på tvers av både landegrenser og etnisiteter. Hun har aldri innrømmet å ha fikset på rumpa med kirurgi, men at endepartiet hennes har vokst de siste årene (uten at resten av kroppen har gjort det samme) finnes det ikke tvil om. Og hun har nok vært med på å sørge for at det snart er like mange “belfies” (butt selfies, rumpe-selfies) som selfies på Instagram.

Big booty, big business

For noen har Instagram-“belfies” blitt både et yrke og en livsstil. Den amerikanske rumpetreningsguruen Jen Selter har over ti millioner følgere på Instagram, og hun poster nesten utelukkende rumpebilder og -videoer.

Også flere norske kjendiser ser ut til å ha fått større rumper de siste årene, men så langt er det bare Isabel Raad som har vært åpen om at hun har fiksa på rumpa med kirurgi.

Hun er Trondheims svar på Kim Kardashian

Zeinab Wandi Flor blir stadig vekk forvekslet med selveste Kim Kardashian. Det har ikke Zeinab noe imot, og på spørsmål om hva hun synes om rumpa til Kim K svarer hun helt enkelt:

– Den er fin. Lik min!

I motsetning til sin mer kjente dobbeltgjenger er Zeinab åpen om at hun har forstørret rumpa med plastisk kirurgi. Og selv om hun har en del igjen før hun tar igjen Kim K og Jen Selter i sosiale medier, har hun allerede 70.000 følgere på Instagram.

Zeinab har ikke rumpeimplantater, men har forstørret rumpa med en metode som kalles “fat grafting”, eller fetttransplantasjon. Da fettsuger kirurgen magen, lårene eller andre områder med ekstra fett, for så å sprøyte dette inn i rumpa.

Ikke alle er positive til rumpeforstørringen. Zeinab står inne for det hun har gjort, men sier hun opplever hets nesten daglig.

– Falsk rumpe, det hører jeg ofte. Folk sier sånn “FAKE BOOTY!” Men det biter ikke på meg.

Vurderer norske rumper hver eneste dag

Men selv om rumpeforstørring i praksis betyr at du resirkulerer ditt eget fett, er det slett ikke gratis. Zeinab valgte å dra til England for å operere rumpa, men flere norske klinikker tilbyr det samme inngrepet. Her til lands koster operasjonen rundt 50.000 kroner.

Det finnes ikke tall på hvor mange i Norge som har forstørret rumpa med kirurgi fordi private klinikker ikke har rapporteringsplikt. Men Norges Plastikkirurgiske Forening anslår at rumpeforstørring er det inngrepet som øker mest i etterspørsel.

Og den amerikanske statistikken er overtydelig: i 2015 ble det utført over 20.000 rumpeoperasjoner i USA. Det er en økning på hele 21% fra året før.

Rumpa til en ung kvinne før og etter fettransplantasjon.
Rumpa til en ung kvinne før og etter fettransplantasjon.

Plastikkirurg Amin Kalaaji, ved Oslo Plastikkirurgi opererer 2-3 rumper i måneden. Han forteller at han nå har konsultasjoner hver eneste dag med kvinner som vurderer å ta fetttransplantasjon for å få en fyldigere stump. Men han er tydelig på at han ikke opererer hvem som helst.

– Jeg opererer ikke de som har urealistiske forventninger, de som ønsker seg det vi kaller “ballongrumpe”.

Kalaaji sier han avviser rundt 20% av de han konsulterer. Noen av disse kvinnene velger da å få inngrepet utenfor Norge. Men kirurgen advarer mot å få utført fetttransplantasjon hos useriøse aktører, som det ifølge han er mange av i utlandet. Dårlig utført arbeid kan i verste fall få livstruende komplikasjoner.

– Blir det injisert fett for dypt, eller i muskelen kan man få blodpropp, forklarer kirurgen. Han anbefaler alle å forsikre seg om at kirurgen er medlem av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi (NFEP) før de gjennomgår en operasjon.

Ble kalt “Bleierumpa”

Mange vil nok synes det er ekstremt å trene i månedsvis eller legge seg under kniven for å få større rumpe. Men det at det nå er trendy med store rumper, og generelt større aksept for formfulle kropper, betyr mye for 21 år gamle Chiku Msombeli. Med sine afrikanske gener er hun født med et sjenerøst endeparti. Det har ikke alltid vært lett.

– Jeg har hatt jævlig dårlig selvtillit. På skolen ble jeg erta. Noen av guttene kalte meg ‘Bleierumpa’.

Chiku forteller at hun ikke torde å kle av seg i jentegarderoben og trente kondisjon i et forsøk på å gjøre rumpa mindre. Nå får hun komplimenter fra både menn og kvinner og sier hun er stolt over at utseendet hennes nå blir oppfattet som vakkert.

– Det er jo litt deilig, for jeg har ikke følt at det å se ut som meg har vært populært!

Hva mener du, stemmer det egentlig at når enden er god, er allting godt?74 Responses to “Hvorfor vil stadig flere norske kvinner ha større rumpe?”

 1. James Eikeland

  En ting er sikkert, vi lever i et merkelig samfunn der trender for skjønnhet endrer seg stadig. Virker som om man må manipulere det naturlige for å føle seg vel(snakker ikke om medfødte skavanker) å media kjører på så det holder. Vi er blitt en gjeng med bleikfiser hele gjengen, det sies at det skal en god mann/kvinne til for å takle medgang å det virker på meg som om velferds samfunnet skaper vakuum i trivselen til folk som man fyller med alt mulig slags idiotiske trender for å føle seg vel. Tror vi hadde hatt godt av å måtte slite litt mer for å dekke våre primære behov, da hadde rumpeløfting, fettsuging å alt det andre gutter å jenter gjør nå for å oppfylle medias idealbilder blitt sett på som rent idioti. Vi skulle alle hatt oss ett år innerst i Amazonas å levd iblant en innfødt stamme i et år, tror prioriteringene våres hadde blitt noe annerledes. Det er ikke dette som gir lykke å trivsel, makan til bedrag vi lever i

 2. Paul Birgensen

  Herregud. Idiotien vil ingen ende ta.

 3. Repstrom

  Give me a bad bitch with a biiiig booooooooty

 4. Espen Bjarke

  Styrketrening skal alltid begynne med maximus gluteus. Deretter rygg og andre kroppsdeler. Dette vil redusere skader og er rett og slett en riktig måte å trene/bygge kropp på. Keep it up!

 5. Lars Erik Fuglesang

  Nei, kan du skjønne hvorfor de vil det…. Det er jo stykt som juling…. Ihvertfall ikke tiltrekkende seksuelt…… Nei fysj a mei…..

 6. Kaare Leif

  Titter innom her og ser at det er bare hankjønn som har en mening om dette her – merkelig.
  .

 7. Kaare Leif

  Forøvrig skulle vel Leo Ajkic gjøre noe fornuftig istedet for å stirre på rompene til jentene i norge.
  .

 8. Jens Thuesen

  Hva skjer med silikoninnplantater om noen år? Ender de opp som leggmuskler…….?

 9. Sverre

  Dagens unge har jaggu meg mange komplekser. Det skal fikses på det meste. Bare så synd for dem at de ikke får gjort noe med iq’n.

 10. AMG65

  Feite rumpedamer er seriøs turn off.

  …og om få år henger feitræva nede på anklene.

 11. Geir Ludviksen

  Her er jenter inne på ville veier.
  All den fiksinga av kroppsdeler, implantater og abnorm størrelse på lepper og rompe.
  Er det for å imponere hverandre?
  Jeg kjenner ingen gutter som tenner på de greiene der?

 12. Tom Henning Meyer

  Vil du ha rompe som ei purke/grisen har så er rompa til Kim Kardashian veien å gå. Fytti så stygt.

 13. Espen L. Heimdal

  så dem vil se feite og uproposjonerte ut?`hahaha what will they do next…

 14. Per Engelseth

  Hvorfor skal alle kvinner nå i disse dager ha like runde rumper? Eneste som tjener på dette våset er media som tjener noen slanter for å ha noe tankeløst å skrive om…

 15. Kai Oedegaard

  Det har vel med å “ta makten tilbake fra menn” greien tenker jeg. Yeah….right…..
  Ingenting med selv-promotering å gjøre?
  Interessante er jo at de faktisk gjør det motsatte, da de følger trender om å fikse på kroppen sin.
  De ødelegger det som de seriøse kvinnesaks organisasjonene har jobbet mot i alle år.
  Latter og Sang, alle dumme har like mye rett i livet.

 16. Låre Skarben

  Ja det lurer jeg også på. Også så stygt det er!!

 17. Mangeforderharjeghatt

  Store rumper er Deilig ! Ingen så vil ha tynne jenter vel

 18. Lene Lauritzen

  Paradokset her ligger i at media promoterer selvopptatte mennesker som familien Kardashian, Hollywood housewives m. fl., i utallige artikler, for deretter å skrive nye artikler om hvor tragisk det er at (unge) mennesker sliter med selvbildet og får utført plastisk kirurgi og lignende.

  Ansvarlige redaktører må nå bli akkurat dét, nemlig ANSVARLIG. Ingen har behov for daglig oppdatering på noen som helst av familien Kardashians kroppsdeler. Det er skremmende at voksne, velutdannede journalister anser det som nødvendig folkeopplysning å informere om friske kropper.

  Har du problemer med selvbildet, så søk psykologisk hjelp. Ikke tro at kirurgi vil kurere det du sliter med psykisk.
  Du er ikke alene. Mange føler som deg.
  Ha gode venner med sunne verdier. Det vil gi deg et godt liv.
  Alle har et eller annet de er flinke til. Hva er ditt talent?
  Fokuser på dine gode egenskaper.
  Skaff deg kunnskap. Mennesker som har noe å snakke om og bidra med i vennegjengen og i selskaper, blir sett og hørt.
  Hvordan ønsker du å bli husket av mennesker rundt deg? Som en vennlig og oppmerksom, kanskje kunnskapsrik person, eller en selvopptatt, navlebeskuende person? Det er DITT valg.

 19. Anita Sæther

  er det noe rart at det blir krig i verden, mens folk sulter så tenker andre på å få større rumper????

 20. Phoenix

  Med slike store rumper så følger det vel med bollemus og det er ok men det er mye finere med en smal rumpe med litt sprett og smal midje ! Nam nam

 21. Ove Andre Berg

  Fin hekk på den dama med grå treningsklær 🙂

 22. Christoffer Simensen

  Norske kvinnfolk er feite nok i ræva som det er..

 23. Demos Last

  Negerrumper er rett og slett ikke attraktive. Bare den drittmediaødelagte underklassen som går på vg/db-dopet går for slikt.