nrk.no
Yasin - Live, Kadetten

Hvem stjal energien til Yasin?

Yasin innfrir ikke noe særlig av de forventningene man sitter med.

Etter en grå start på dagen har himmelen åpnet seg for en sol som svir på dag én av Kadetten.

Det er nok en del folk som har slurvet med solkremen, men det glemmes fort der alle venter i spenning på Yasin (24), som skal spille sin eneste konsert i Norden i år.

Den trøblete rapperen fra Rinkeby er ikke ukjent for de som lytter på svensk rap. Ved flere utgivelser har han klatret til topps på hitlister og vunnet flere priser. Blant annet «Årets artist» under «P3 gull» i Sverige i 2021.

Men til tross for en solid katalog, innfrir han ikke noe særlig av de forventningene man sitter med før kveldens konsert.

Nærbilde av Yasin. Han har på seg en hvit hettegenser, og har svarte fletter. Veggen bak er rød.
Foto: Eskil Olaf Vestre, NRK P3

Hører sidemannen bedre

Før han har kommet seg ut på hovedscenen venter publikummerne, som har plassert seg tett i tett, spent.

En uprovosert mosh-pit blant publikum tar vekk oppmerksomheten i noen sekunder, før han brått kommer på scenen med det som er en av hans mest strømmede låter «Trakten Min».

Det er masse energi å finne blant folk, men artisten på scenen virker som han vil bli fort ferdig og rømme. Og denne følelsen sitter igjen i mange av de låtene som spilles i etterkant.

Nærbilde av Yasin. Han har på seg en hvit hettegenser, og har svarte fletter. Han ser ut mot publikum og rapper inn i mikrofonen som han holder med høyre hånd.
Foto: Eskil Olaf Vestre, NRK P3

Minimal interaksjon

Mange av låtene overdøves av en tung bass, og ved flere anledninger hører man sidemannen bedre enn det som skjer på scenen.

Interaksjonen med publikum er også minimal, der han mellom låtene forsikrer seg med tilskuerne om de er med, før han så vidt venter på svar og hopper videre til neste låt.

Et høydepunkt er derimot når tempoet senkes, og han utbryter at han «skal ta med folk tilbake til Rinkeby». En sårbar fremføring av «Mitt Notre Dame» etterfølger, der han ikke forhaster seg.

Yasin står på scenen med en svart skjorte og rødt slips. Rundt seg står flere av vennene hans. På skjermen bak står det: Happy Twenties
Foto: Eskil Olaf Vestre, NRK P3

Tar seg opp

Med seg på scenen har han også et par kompiser som opptrer mens han rasker seg bak for å skifte til et nytt antrekk.

Her merker man en markant forskjell i energinivå, der kompisene drar med seg et publikum som har spørsmålstegn klistret på trynet til nye høyder.

Når han kommer tilbake er det for å rappe med norske ORIO og Rambow til tre av sangene som er på den seneste EP-en, titulert «six v’s».

«Young & Heartless» runder av konserten, mens hele hans følge deler scenen med ham. Avslutningen er energirik, og får deg til å nesten glemme at det har vært lite drivkraft gjennom konserten.

LES FLERE ANMELDELSER:

LES MER OM MUSIKK:

Siste fra P3.no: