Jokkecover på A-lista

Ingrid Olavas versjon av Jokke og Valentinernes “Her kommer vinteren” ble laget i et P3-program, og er blant de mest sette klippene i P3TV. Nå er låta også på P3s A-liste.

Ingrid Olava

Ingrids versjon av Jokke og Valentinernes “Her kommer vinteren” blei laga i et P3-program, og er blant de mest sette klippene i P3TV. Nå er låta også på P3s A-liste.

Nytt på spillelistene denne uken er Jokke-coveren, samt tre låter på C-lista: MGMT – “Kids”, Katzenjammer – “Hey Ho On The Devil’s Back”, og Major Parkinson – “Death In The Candystore”.

Ingrid Olava sin versjon av “Her kommer vinteren” blei ein uventa suksess etter eit besøk hos P3s programleiar Ronny Brede Aase i påska. Ho skulle covre ein after-ski favoritt, og Ingrid velte Jokke og Valenternes bitter-søte “Her kommer vinteren”.

Les også: – Det er meg Jokke kritiserer

Coverlåta gjekk rett heim hos P3s lyttarar og aldri har det vert så stor etterspørsel etter å få høyre ei låt i reprise. P3tv la ut sangen i ein video som gav enorm respons:

Jokkes bror, Christopher Nielsen, og Ingrid Olava blei einige om å slå eit slag for miljøet med denne låta, og skriv i ei pressemelding at:

Det er med stor entusiasme jeg kan tilby denne låta til en pris på kroner 25,- der alle inntektene skal gå uavkortet til Regnskogfondet.

Klima er en av vår generasjons viktigste saker, og 20 prosent av verdens klimagassutslipp kommer fra rasering av tropisk skog. Regnskogfondet arbeider for å bevare regnskogen og dens biologiske ressurser. Alle tiltak Regnskogfondet støtter gjennomføres i samarbeid med lokale regnskogsbeboere og idealistiske organisasjoner i regnskogsland.

Ingrids “Her kommer vinteren” ligg også på spelelista til P3 og blir difor også å høyre på radion din.

Du kan laste den den til odel og eige her. (Alle pengane går altså til Regnskogfondet.)

Sjå fleire innslag med Ingrid Olava i P3tv.

21 Responses to “Jokkecover på A-lista”

 1. OlaBil

  Du kan laste den den til odel og eige her,står d,men for å laste ned fra telenor må man jo være telenorkunde.Så da er den ikke jo tilgjengelig for alle men for telenor kunder…. Søkks

 2. Mats

  Kan en av de andre norske nettbutikkene ta ansvar og få solgt den i lossless og mp3 for oss som ikke er Telenor-kunder?

 3. Øyvind Elgstøen

  Jeg prøvde å kjøpe den, og selv om jeg prøver å boikotte IFPI (p.g.a. DRM og IFPI’s kampanje mot fildeling) har jeg jo lyst til å støtte både artisten og regnskogfondet. Men så må man ha mobilnummer? Hos telenor til og med? Det har jeg ikke, og ikke planer om å få.

  Hadde det ikke gått an å få kontonummer til artisten og til regnskogfondet eller no? Så kan jeg gi penger, og laste ned sangen på fildelingnettverk, mye mer praktisk. Kanskje et naivt spørsmål, men selv om det ihvertfall ikke er DRM involvert her, synes jeg ikke denne telenor-løsningen er så veldig elegant.

  Hadde vært fint å slippe å støtte både IFPI og Telenor også, for jeg føler jeg gjør noe veldig uetisk hvis jeg kjøper via dem. Jeg vet de stakars artistene som prøver å etablere seg havner i klemma her, mellom en råtten storindustri og det at nesten ingen hører musikken din (siden storindustrien fortsatt er mektig nok til å styre mye av hva folk hører på), men dette er ikke noen god situasjon ass.

 4. Marte

  Beklager Ingrid, men stom stor Jokke-fan må jeg si jeg blir rett og slett forbanna når jeg hører denne versjonen av “Her kommer Vintern”. Jokke er en såpass spesiell artist, og denne låta er ikke laget for å være noe ballade. Hadde det enda vært Raga, Hellbillies e.l som covra låta skulle jeg ikke klagd, men når låta blir gjort om til en ballade på denne måten så må jeg bare si at jeg synes det er skammelig. Sangen er ødelagt.

  • Tone

   Ikke enig ,jeg er også en stor Jokke fan. Dette er er en litt sår og melankolsk låt. Nydelig gjort Olava , jeg digger denne cover versjonen

 5. Per Egil

  Sangen er lekker, og definitivt ikkje ødelagt.
  Telenor derimot……
  Synd at en ikkje får lasta ned denne uten å være telehor kunde.
  Så alternativet blir vel å vente et par dager for å laste den ned ulovlig og uten at regskogfondet får de pengene de hadde fortjent…

 6. Geir

  Enig med Marte.

  Dette burde du gitt faen i. Man kødder ikke med en så deilig sang. Det er blasfemi i aller høyeste grad. Håper du legger alle instrumentene på hylla og finner deg en jobb.

  Makan

 7. Geir

  Og jeg glemte å skrive en ting

  Turbo gjorde en kjempeversjon av sangen på hyllestplaten til min venn

 8. Krister

  Den e no nyydelig.. greit nukk at det ikkje akkurat e i jokkestil, men den har no fortsatt sjel.
  Synst den e bedre en turboneger sin faktisk.

 9. Ole Petter

  Synes sangen er nydelig, og merkelig nostalgisk.
  Det som ikke er så nydelig at den kun er tilgjengelig for telenor-kunder, og dermed ikke for meg 🙁

 10. Preb

  helvete. få fingeren ut å legg sangen ut hos noen skikkelige nettbutikker. telenor er ræva. nydelig sang da

 11. Fredrik

  Denne versjonen er rett og slett fantastisk, hørte denne første gang i påsken og ble umiddelbart forelsket. Enig med alle dere andre her at det er ustyrtelig kjipt at man må være telenor-kunde for å få lastet ned denne. Hvorfor i all verden klarer ikke EMI å legge denne på f.eks iTunes hvor den er tilgjengelig for alle? Det går helt sikkert an å donere like mye til Regnskog-fondet der, eller til peanøtt-hjerne-forbundet.

  Til Geir; Du er en fjott. Legge instrumentene på hylla fordi coveren ikke faller i smak hos deg? Blasfemi? Tror ikke du helt vet hva det ordet betyr. Jeg er selv Jokke-fan og er helt sikker på at Joachim Nilsen hadde vært imponert av denne versjonen.

 12. Kramer

  Beste cover jeg har hørt av noen Jokke-sang (og jeg er kjempefan av Jokke), trolig fordi hun synger så helt ulikt originalen. Synd det er så masete å laste den ned.

 13. Olav

  Hva er meingen med en cover som ligner på orginalen, som stort sett alltid er bedre – i alle fall jokkes??? Tribute plata til jokke er full av versoner som ligner for mye. Denne gjør ikke det. Det er bra!

 14. Andreas

  Helt enig med Olav. Turbo-coveren er nesten lik originalen…kanskje det var meninga? Uansett blir det en helt annen opplevelse å høre på Olavas versjon. Om det er det som skal til for at flere får ørene opp for Jokkes finurlige tekster, burde hun nesten laget fler. Hun har talent.

 15. Marte

  Jada….. Jeg må nok bite i det sure eplet og si at et par mnd etter at jeg la ut kommentaren min på denne låta tar jeg meg selv i å høre på den igjen og igjen, og jeg må innrømme at nå elsker jeg den rett og slett. Så der var jeg altfor rask til å dømme gitt. Ble bare veldig satt ut først tror jeg.

 16. Esben

  Helt utrolig bra fremmført får gåsehud over hele kroppen. Den dama kan synge. Digger deg.