– Jeg elsker dere

Live Nelvik forlater P3Morgen-skuta med tungt hjerte.

Fredag er P3morgens siste sending før morgengeneralene tar en velfortjent ferie. Gjengen er tilbake på lufta mandag 6. januar, men da uten Live Nelvik.

Du tar pause fra redaksjonen etter lang og trofast tjeneste. Hvor vemodig er det å forlate morgenskuta?

– Heldigvis så overskygger behovet for søvn hvor vemodig det faktisk er, for hadde jeg kjent på den faktiske følelsen, så hadde jeg vært sykemeldt grunnet depresjon. P3morgen er det beste programmet med de beste lytterene, og å få lage radio til de skjøre ørene deres så tidlig på morgen har vært en ære. Jeg elsker dere, sier Live.

– Jeg sier som en vis ungdom har sagt før meg: Never say never.

– Verdens beste jobb

Å jobbe med P3morgen har gitt mange gode stunder. Selv om hun har vært flankert av Ronny Brede Aase og Silje Nordnes opp i gjennom årene, klarer ikke Live å trekke frem høydepunkter fra tiden i redaksjonen. Grunnen til det er fordi hele perioden har vært et klimaks.

– Hver eneste dag er et høydepunkt i P3morgen. Det er verdens beste jobb, så sånn sett er det litt kjipt å ha nådd jobb-klimaks i en alder av 31. Men at Ronnys fysiske alder ble 89 år…det tar jeg med meg videre. I tillegg til alt det andre, meddeler Live som understreker at det hun kommer til å savne mest fra P3 er “den hellige treenighet: Ronny, Silje og lytterne”.

Tilbake på tv

Ifølge Live forsøkte hun å stelle i stand en over gjennomsnittet ambisiøs “farvel Live”-turné. Merkelig nok fikk ikke hun klarsignal.

– Jeg foreslo et “farvel Live”-cruise i Karibien med oss og lytterne for ledelsen, med live musikk fra Arif, Honningbarna, Rihanna og Kaveh. Men neida. De bare, “det blir for dyrt”, og sånn. Men vit at jeg prøvde.

Selv om Live forsvinner fra P3morgen, trenger du ikke å bekymre deg for Live-abstinenser. Hun blir nemlig å se i blant annet andre sesong av Underholdningsavdelingen på NRK1.

Returnerer du til P3morgen ved en senere anledning eller er dette permanent?

– Jeg sier som en vis ungdom har sagt før meg: Never say never. – Justin Bieber 2011.

Den gode, gamle P3morgen-gjengen: Ronny Brede Aase, Live Nelvik, Silje Therese Reiten Nordnes. (Foto: Martine Jespersen, NRK P3)
Den gode, gamle P3morgen-gjengen: Ronny Brede Aase, Live Nelvik, Silje Therese Reiten Nordnes. (Foto: Martine Jespersen, NRK P3)

Massasje av Gahr Støre

Forleden var embedsmannen Jonas Gahr Støre på besøk. Det var ikke et helt vanlig besøk. Live ble overrasket med massasje av den politiske tungvekteren og trekker frem dette som det aller mest kleineste – og det beste – hun har opplevd i studio.

– Det å bli massert av sex-symbol/eks-minister Jonas Gahr Støre på 31-årsdagen min er det kleineste. Følelsen av å ligge i bar overkropp, oppdage at Jonas er i studio, for så å ikke kunne reise meg opp i ren begeistring. Det var… rart. Jeg valgte i stedet å skyte rompa i været, der jeg lå på massasjebenken og skrek “Jonas!!!!!”. Rart å trekke frem dette minnet som det kleineste, for det er også et av de beste.

Se video fra seansen:

Live Nelvik gir seg i P3morgen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3), NRK P3
Live Nelvik gir seg i P3morgen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3), NRK P3

Kan du oppsummere P3morgen-årene gjennom et haiku-dikt?

Fin
Tid… kjærlighet.
Evig minner
Rislerase risle

I hjerterota
Trist
Borte?

Sjekk ut da Live var programleder for tidenes aller første P3 Gull:

67 Responses to “– Jeg elsker dere”

 1. Kenneth Brun

  Kommer til å savne deg. Som så mange andre lyttere, har dere i P3 morgen vært selve personifiseringen av morgen. Lykke til videre med hva du enn måtte gjøre. Regner med å høre fra deg i media i en eller annen form. Ronny og Silje vil føre skuta videre i både kjente og ukjente farvann. Og vi passasjerer vil være med på stille hav og stormulle høyder!

  • Neo

   De forsøkte å hoppe etter Wirkola, dvs. etter Holger Nielsens Metode..og feilet så til de grader. P3 morgen er og blir en fadese, og musikken nøyaktig det samme.

   • ScienceDude

    Nå vet ikke jeg hvor gammel du er, men siden du viser til et program som sluttet å gå i 2003 så tyder det på at du ikke er noen ungdom. Kan det ikke hende at du rett og slett har vokst ut av målgruppen? P3 er en kanal for ungdom og unge voksne ikke en kanal for deg personlig. Det er ikke meningen at alle som likte P3 på tidlig 2000-tallet fortsatt skal like alt som sendes. Kanskje den nye kanalen P13 vil bli noe for deg 🙂

    • AkselAnkerHenriksen

     Det er den erkjennelsen jeg har kommet frem til, P3 er ikke for meg lenger.
     Som jo er litt trist i grunnen. P1 har en aldersgrense på minst 60, og selv om P2 har noen fine prateprogrammer, så er de ikke akkurat grensesprengende når det kommer til musikken. Hva P13 ender opp som vet jeg ikke, men en kan jo alltids håpe på noe stort.

   • DonKai

    Du bare må ha det skikkelig vondt inni deg. Noe som har skjedd deg i barndommen må vite? Kanskje du trenger noen å snakke med, men vet det ikke selv? Ofte slik som dette det begynner. Sarkastiske slengbemerkninger uten nevneverdig tyngde. Kun for å skuffe mer dritt over dritten som ligger gjemt inni deg. Du trenger profesjonell hjelp, og nektes adgang til foraer hvor andre mennesker deltar. Artig da, at du er så opptatt av Matrix, siden du er ett virus…

   • Bjarne Nilsen

    Kan det tenkes at du rett og slett er blitt for gammal.. ? Kanskje Ønskekonserten var mer din stil?

  • uwouldntknow

   tror ikke radio er noe for deg:( har du prøvd noe som heter spotify?

   • FruNegative

    Ja min neste bil skal ha mulighet til å ta i mot bluetooth, men før det skjer forbeholder jeg meg retten til å syte over disse flåsete og uinteressante menneskene i P3morgen.

 2. AndrePrestvik

  Takker Live for mang en fin sarksastisk kommentar på morgenen som har fått frem et smil selv om jeg er aldri så trøtt;) Lykke til med videre og fremtidige planer “sjefen”
  Tør jeg legge til; Kan du Ronny være så snill å begynne å snakke tydeligere og ikke mumle i en enorm turbofart, jeg klarer nær sagt ikke å forstå deg når du prater? Ikke ment som en klage, bare utrolig slitsomt. Nå som det er bare deg og Silje er det ekstremt viktig at resten av norge skjønner hva du sier, enig? så oppsummert, ikke mumle, snakke sykt fort og utydelig…PLEASE!! Ellers et topp program med flotte prg. ledere:)

 3. Anja Z Olsen

  Liveeeeeee :(((((( NEIIIIIIIIIIII!!
  Dette var det første jeg så når jeg sto opp…tror jeg bare kryper tilbake under dyna

  • Neo

   Ja, du som mange andre kvinner liker dere best under dyna og ikke i arbeid. Nyt litt “bli i sengen TV” du 🙂

   • Susann Runa Opperud

    For en generaliserende, irriterende og uvitende fyr du er. Hva har det med noe som helst å gjøre.
    Virker som om noen stod opp på feil side av senga, for det er lenge siden jeg leste så mange regelrett stygge og unødvendige kommentarer fra en person.

    • Maria Lindberg

     Hei Anja, Susann, og resten av dere. Neo er P3.no sitt hus-troll. Noen ganger kommer han med fornuftige ting, noen ganger troller han litt for å få folk til å bli sure. På internett er det kun ignorering som får trollene til å sprekke, så ikke ta dere nær av det. God Jul! /Maria, P3.no

   • Børre Larsen

    Kanskje du kan vokse ut en penis først, før du uttaler deg om erfaring med kvinner?

   • DonKai

    Hadde det ikke vært for måten du velger ordene dine enkelte ganger, ville jeg trodd du var en, tja, ti-elleve. Sånn mentalt sett er jeg ikke i tvil!

   • Anja Z Olsen

    Herregud, skjerp deg! Hvor gammel er du egentlig? Høres ut som du enten er 11 år, eller en som ikke får seg dame (om det er det siste som er tilfellet, så forstår jeg hvorfor)

 4. Ludvig

  Vent, hva skjedde med “bare et sidesprang” og at P3-morgen fortsatt er det du er gift med? Mener jeg hørte det for mindre enn en uke siden.

 5. bonojutu11

  Det beste hadde vært om NRK la ned hele p3morgen!.Det er jo bare vås,og Ronny er utrolig slitsom å høre på.

  • AndrePrestvik

   Er ikke enig at de kan legge ned hele programmet, men Ronny må ta seg sammen og ikke sparke rundt i studio som en liten unge…jeg skjønner ikke hva han sier 🙁

 6. Gompen

  Legg gjerne ned hele P3, det er en elendig kanal med bare ****** (rapmusikk) og fjåsete programledere.

  Kommentaren din har blitt moderert. Ha folkeskikk i kommentarfeltet. /Maria, P3.

  • orkerIkkeMer

   Men du klarer tydeligvis ikke å la være å høre på likevel?

   • Neo

    Han skriver vel ikke at han hører på, gjør han vel? P3 er blitt et reelt oppgulp myntet på fjortisser.

    • Bjarne Nilsen

     Om man skal uttale seg om P3, er det jo en klar fordel av å lytte på kanalen.. Hvordan skal man ellers ha rett til å kritisere???

   • Gompen

    Hører ikke på dem lenger, kuttet dem ut her i sommer. Selv mine tre tenåringer synes P3 er bare noe møl.

    • Børre Larsen

     Du er nok i feil målgruppe, hvis du har tre tenåringer. Kanskje på tide å bli voksen?

     • Anti DB Moderator (Fidel)

      Å ja! Så med en gang man er utenfor “målgruppen” til p3, har man heller ingen lov til å men det man vil? Dummeste jeg har hørt på lenge…

      FYI din selvmotsigelse er rett og slett latterlig. Først så disser du meddebattanter for å være for gamle, for å i neste øyeblikk be dem vokse opp!

       • Anti DB Moderator (Fidel)

        ØH!? Hva var det du sa igjen…? Kanskje på tide å bli voksen.

        • Børre Larsen

         Ring meg hvis du trenger en stor god bamseklem. Du virker så trist når du skriver her. God Jul, lille venn 🙂

  • Anja Z Olsen

   Om du har så mye mot kanalen er det nok bedre for din egen, og andres livskvalitet at du bare holder deg unna den.

 7. Leif Kjærnsrød

  Må vel være en lettelse, og kunne få mulighet til å skape programmer, i andre kanaler, hvis det er den veien det går. P3 har jo ikke radioprogrammer, bare tant og fjas, og en endeløs rekke med støyende popmusikk, som folk stort sett, har mer enn nok tilgang til privat, fra før…

 8. Guest

  Jeg hører på P3 morgen hver eneste dag og er veldig fornøyd med programmet, Live fungerer nok best alene som side-kick til Ronny (slik som i gamledager).. Blir nok litt mye med Silje på sleng også.. Som lytter vil jeg tro at Live slutter PGA interne intriger, MTP at hver gang Ronny er borte er også Live borte.. Men men, lykke til videre!

 9. Camilla

  Kommer til å savne deg Live! Ingenting er som p3morgen mens man melker kuene før skolen! Absolutt beste morgenprogrammet på radio! 🙂

 10. DonKai

  Live er Awesome! Men de kommer å klare seg. Jeg var jo nervøs da svangerskapspermisjonen var ett faktum, men etter den “generalprøven” er jeg sikker på at vi lyttere skal overleve dette! Og hun kommer sikkert til gjeste sine gamle venner både titt og ofte (håper jeg) Lykke til Live!

 11. Harald Hårfarge

  Har aldri hørt på P3. Dårligste kanal som finnes.

    • Karsten Berg

     Jeg synes at stiaros sin kommentar var ganske glup. Mye bedre enn dine to til sammen. Du er imidlertid ikke så langt unna å skrive glupe kommentarer du heller, du trenger bare å jobbe litt med rettskriving, tegnsetting, skillet mellom ironi og sarkasme, humøret ditt, modenhet og hensikt med innlegget, så er du der.

      • Karsten Berg

       Det å skrive “ass” ansporet meg til kommentaren om rettskriving, og bidro til å kommentere modenhet. Ellers er du også som sagt flink.

  • Dag Erik Kristiansen

   At man dømmer en kanal til “den dårligste som finnes” uten å ha hørt på den, er jo rart nok i seg sjøl. Enda rarere er det kanskje at man i tilegg sørfer på hjemmesidene til “den dårligste kanal som finnes”?? Er jo et par sider til der ute på nettet sist jeg kikka. …. (og ja: dette er en glup kommentar det også….. ass…..)

     • Harald Hårfarge

      Etter at NRK lot seg presse av PST til å legge ned P2`s “Hallo i uken”, så er eneste mulighet å lage underholdningen selv. Og det funker ofte. Koz og klemz! LOL!!!

  • Bjarne Nilsen

   Den dårligste kanalen som finnes er altså en kanal du aldri har hørt på…?

   Funny

 12. Supergjedda

  chill out a folks, kjedelig at Live slutter, men Silje og Ronny er fortsatt tilstede for å lage goodtimes på morraskvisten(om det er lov å si)

  • Harald Hårfarge

   Yeah! Chill out a folks! De orda synes jeg er ekstra fett og kult å si. :o)

  • Captain_Kid

   Det er kun i forbindelse med P3-moregen det er lov å si goodtimes, chill out eller awesome! i et ellers norskpreget språk 🙂

 13. Bjørn Ove Strand

  Håper du får trives godt i ditt nye liv Live. Digger deg.

  • Gunnar_Alois_Pedersen

   Ja, hurra for NRK. Jeg liker at de tør – der andre sender søppel, reklame og dusinserier.

 14. Thor-Egil Aarvik

  Diskusjonen vedr P3 eksistens synes ikke spesielt berettiget. Som en mann på 47 år forventer jeg at jeg, og mine jevnaldrene, må kunne akseptere at det finnes ting her i livet som ikke er ment for oss lenger: Hiphop, Råning, Damer på 18 år og NRK P3. Lykke til på nye eventyr, Live.

 15. Leif Kjærnsrød

  Den er meget berettiget. Jeg er pålagt, å betale for NRK, og forbeholder meg retten til å si hva jeg mener. I disse tider, blir en tyrannisert, av positivitetens og forståelsens tyranni. Alt er like bra, ikke noe er galt, ikke noe er feil.Alt skal forståes ihjel. Hvem er det våset ment for? Tviler på om det er så mange enkle mennesker, at det er behov for en sånn kanal. Hvor mye tomhet, kan et menneske makte å absorbere. Det eneste media flyter over av, er popmusikk, 24 timer i døgnet. Det finnes nok av intetsigende reklame kanaler, som ikke befatter seg med noe annet. Kanalene til NRK, burde brukes til noe annet enn det. P1 er forøvrig snart like ille…

 16. Silly Billy

  Øy! Ble det av kommentaren min? Skrev *kanalbleking*. Er det noe galt i det? Det er jo et ordspill som kunne vært hentet fra RR, må vite!

 17. Rundhagen

  Man er ikke akkurat noen ungdom lenger når man er 31 år da.