– Jeg elsker dere

Live Nelvik forlater P3Morgen-skuta med tungt hjerte.

Fredag er P3morgens siste sending før morgengeneralene tar en velfortjent ferie. Gjengen er tilbake på lufta mandag 6. januar, men da uten Live Nelvik.

Du tar pause fra redaksjonen etter lang og trofast tjeneste. Hvor vemodig er det å forlate morgenskuta?

– Heldigvis så overskygger behovet for søvn hvor vemodig det faktisk er, for hadde jeg kjent på den faktiske følelsen, så hadde jeg vært sykemeldt grunnet depresjon. P3morgen er det beste programmet med de beste lytterene, og å få lage radio til de skjøre ørene deres så tidlig på morgen har vært en ære. Jeg elsker dere, sier Live.

– Jeg sier som en vis ungdom har sagt før meg: Never say never.

– Verdens beste jobb

Å jobbe med P3morgen har gitt mange gode stunder. Selv om hun har vært flankert av Ronny Brede Aase og Silje Nordnes opp i gjennom årene, klarer ikke Live å trekke frem høydepunkter fra tiden i redaksjonen. Grunnen til det er fordi hele perioden har vært et klimaks.

– Hver eneste dag er et høydepunkt i P3morgen. Det er verdens beste jobb, så sånn sett er det litt kjipt å ha nådd jobb-klimaks i en alder av 31. Men at Ronnys fysiske alder ble 89 år…det tar jeg med meg videre. I tillegg til alt det andre, meddeler Live som understreker at det hun kommer til å savne mest fra P3 er “den hellige treenighet: Ronny, Silje og lytterne”.

Tilbake på tv

Ifølge Live forsøkte hun å stelle i stand en over gjennomsnittet ambisiøs “farvel Live”-turné. Merkelig nok fikk ikke hun klarsignal.

– Jeg foreslo et “farvel Live”-cruise i Karibien med oss og lytterne for ledelsen, med live musikk fra Arif, Honningbarna, Rihanna og Kaveh. Men neida. De bare, “det blir for dyrt”, og sånn. Men vit at jeg prøvde.

Selv om Live forsvinner fra P3morgen, trenger du ikke å bekymre deg for Live-abstinenser. Hun blir nemlig å se i blant annet andre sesong av Underholdningsavdelingen på NRK1.

Returnerer du til P3morgen ved en senere anledning eller er dette permanent?

– Jeg sier som en vis ungdom har sagt før meg: Never say never. – Justin Bieber 2011.

Den gode, gamle P3morgen-gjengen: Ronny Brede Aase, Live Nelvik, Silje Therese Reiten Nordnes. (Foto: Martine Jespersen, NRK P3)
Den gode, gamle P3morgen-gjengen: Ronny Brede Aase, Live Nelvik, Silje Therese Reiten Nordnes. (Foto: Martine Jespersen, NRK P3)

Massasje av Gahr Støre

Forleden var embedsmannen Jonas Gahr Støre på besøk. Det var ikke et helt vanlig besøk. Live ble overrasket med massasje av den politiske tungvekteren og trekker frem dette som det aller mest kleineste – og det beste – hun har opplevd i studio.

– Det å bli massert av sex-symbol/eks-minister Jonas Gahr Støre på 31-årsdagen min er det kleineste. Følelsen av å ligge i bar overkropp, oppdage at Jonas er i studio, for så å ikke kunne reise meg opp i ren begeistring. Det var… rart. Jeg valgte i stedet å skyte rompa i været, der jeg lå på massasjebenken og skrek “Jonas!!!!!”. Rart å trekke frem dette minnet som det kleineste, for det er også et av de beste.

Se video fra seansen:

Live Nelvik gir seg i P3morgen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3), NRK P3
Live Nelvik gir seg i P3morgen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3), NRK P3

Kan du oppsummere P3morgen-årene gjennom et haiku-dikt?

Fin
Tid… kjærlighet.
Evig minner
Rislerase risle

I hjerterota
Trist
Borte?

Sjekk ut da Live var programleder for tidenes aller første P3 Gull: