Astrid S - "Think Before I Talk" (låt)
Terningkast 3

Astrid Zzz

Produsentene kommer til unnsetning.

astrid s think before i talk

Etter utgivelsen av EP-en Party’s Over seiler Astrid S bekymringsløst videre med en ny låt i ermet. På hennes nyeste singel har hun fått med seg flere Grammy-vinnende produsenter som har håvet inn grunker for både Lady Gaga og Beyoncé med flere. Det er også de som redder Astrid S her.

Produksjonen er nemlig det mest oppsiktsvekkende. Den er interessant, dog familiær i form av trap-lignende perkusjon og selvfølgelig, de plutselige pusterommene. Ikke akkurat noe uvanlig fra Astrid S, men her presentert mer lekent og varmere enn standardisert «kjølig skandinavisk pop».

R&B-assosiasjonene spiller opp til en såpass rolig låt at det er uunngåelig å ikke fokusere på teksten. Det største problemet oppstår nettopp i lyrikken, som nok en gang viser lite dybde og nytenkning fra Astrid S sin side. Refrenget lyder «Maybe I should think before I talk, I get emotional and words come out all wrong», og resten er like bokstavelig. Det trengs i hvert fall ikke å leses gjennom linjene, og akkurat dét trenger ikke være feil nødvendigvis, men i dette tilfellet kunne ha vært litt mer kjøtt på beina.

Jeg har lyst til å tro at det finnes noe mer i Astrid S enn en smånaiv artist som kun overlever gjennom andre. Det oser lite livsgnist, og «Think Before I Talk» forsvinner rolig inn i malstrømmen av generiske poplåter. Ingen ny og revolusjonerende låt fra Astrid S der altså.

Marit Johansen

P3 Christine Live: Astrid S «Vi er perfekt, men verden er ikke det» (Cezinando-cover):