Avfeier «Blurred Lines»-kritikken

Hitmakeren Pharrell Williams mener kritikerne, som hevder låten bagatelliserer voldtekt, ikke ser det store bildet.

Fjorårets store sommerhit «Blurred Lines» har kommet under hardt skyts det siste året, og har blitt beskrevet som tiårets mest kontroversielle låt.

Flere hevder at låten bagatelliserer voldtekter, og formidler et «nei kan bety ja»-synspunkt på bakgrunn av tekstlinjene: «Good girl, I know you want it» og «the way you grab me, must wanna get nasty».

Tidligere denne uken kom det også frem at Robin Thicke har hevdet at han var høy på narkotika da låten ble lagd, og ikke var med å skrive den.

Tatt ut av kontekst

Pharrell Williams spilte konsert i Oslo på søndag. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Pharrell Williams spilte konsert i Oslo på søndag. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

En som ikke har blitt tatt på senga av alle mediaoppslagene er Pharrell Williams, som av Thicke blir beskrevet som hjernen bak låten.

– Jeg er ikke overrasket, fordi det er sånn media fungerer.

Les også: Happy hitmaker

I et nytt intervju med det britiske magasinet Stylist, sier den amerikanske hitmakeren at kritikerne ikke ser det store bildet.

– Når alt kommer til alt kan man ta et utdrag fra Bibelen, og folk vil bli støtt av det. Men jeg tror ikke at de som skrev Bibelen mente det, sa Pharrell og fortsatte:

– Jeg prøver ikke å sammenligne låten min med et av de mest respektfulle verkene jeg noensinne har lest. Poenget mitt er heller at alt kan bli tatt ut av kontekst.

Pharrell spilte også «Blurred Lines» da han på søndag holdt konsert i Oslo Spektrum, som P3s anmelder ga terningkast fire.

Vil ikke nedverdige kvinner

Robin Thicke, T.I. og Pharrell i musikkvideoen til "Blurred Lines". (Foto: Skjermdump)
Robin Thicke, T.I. og Pharrell i musikkvideoen til «Blurred Lines». (Foto: Skjermdump)

Det er ikke bare sangteksten som har skapt blest. I musikkvideoen til «Blurred Lines», som du ser en sensurert versjon av nederst i saken, er det de tre artistkollegene Robin Thicke, Pharrell og T.I. som har inntatt hovedrollene. Rundt den fullt påkledde trioen danser tre toppløse modeller.

Les også: Bytter kjønnsroller i nakenvideo

Pharrell fortalte til Stylist at det ikke betyr at låten er nedverdigende mot kvinner.

– Bare les sangteksten. Jeg snakker om delen jeg skrev, ikke T.I. sitt vers. Hvis du vet noe om meg og karrieren min, så vet du at jeg elsker kvinner. Det siste jeg vil er å være nedverdigende.

Sammenligner budskapet

Pharrell har også utallige ganger tidligere blitt spurt om budskapet til «Blurred Lines».

Under et intervju med Channel 4 tidligere i sommer sammenlignet 41-åringen tekstlinjen «I know you want it» med å tilby mat til en sulten person.

– Hvis jeg ser at du er sulten og sier «jeg vet du vil ha det», betyr det da at jeg kommer til å voldta deg? lurte Pharrell på.

Se den sensurerte versjonen av «Blurred Lines»-musikkvideoen her: