Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 26:

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent

Kamaiyah + ScHoolboy Q – “Addicted to Ballin’”

ENDELIG! Det har gått fem måneder siden jeg så en video av Kamaiyah og en crip-walking ScHoolboy Q i studio. Dette er det første vi hører fra Oakland-rapperen siden Before I Wake-miksteipen. Det virker som at Kamaiyah på denne låta svarer på hennes tidligere hit “How Does It Feel” der hun rapper: “I’ve been broke all my life, now I wonder, how does it feel to be rich”. Mens på “Addicted to Ballin” sier hun: “Started getting money, I see how it feels to be rich.” Uansett, Kamaiyah er kjepphøy over den tydelige DJ Mustard-produksjonen der ScHoolboy også gir en leken, energisk vers.

Rico Nasty – “Why Oh Why”

Maryland-rapperen har vært på raderen min helt siden jeg hørte “Poppin” i HBO-serien Insecure i fjor sommer. På hennes første kommersielle miksteip under Atlantic, gir den nysignerte rapperen oss ikke bare hardbarka låter (“Trust Issues”, “Rage”), men også søt, og til tider sårbart rap. “Why Oh Why” er en av sistnevnte. Den selverklærte “Sugar-Trap”-dronningen rapper om selv om hun lever ut drømmen ønsker hun fortsatt at ting var som det var før.

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist

NAO – “Another Lifetime”

Fra et subjektivt jeg-elsker-alt-NAO-gir-ut-perspektiv: denne låta er noe av det bedre. Fra et objektivt og kritisk perspektiv: denne låta er noe av det bedre. Jeg har hørt på “Another Lifetime” på repeat siden den kom ut og jeg blir like slått ut hver eneste gang. Fy søren, for en rå, sjelfull og sårbar låt. Hvis noen som leser dette har kjærlighetssorg akkurat nå: det er lov å sette på denne og gråte seg halvt i hjel.

Mura Masa ft. Octavian – “Move Me”

22 år gamle Mura Masa veit jaggu hvordan eksperimentell dansemusikk skal låte og beviser det nok en gang på “Move Me”, hvor han har fått med seg den spennende grime-rapperen Octavian fra London. Her er alt på stell med engasjerende trommebeats, ei feit basslinje og vokaler fra en nykommer det er verdt å følge med på.

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist

Nas – “Adam & Eve”

Det finnes endel bra iransk psykedelisk rock som stammer fra pre-revolusjon-tiden i landet, noe Kanye West (og teamet rundt han) har fått med seg. Kourosh Yaghmaeis “Gole Yakh”, oversatt til “isblomst”, samples i Nas-låten “Adam & Eve”. Dunete piano, tvers i gjennom melodisk og akkurat passe boombap-følelse over raps om blant annet latskap og eventuelle konsekvenser. Og ja, hele NASIR-utgivelsen er produsert av West med produksjon som føles tidlig-totusentalls-West. En sjelfull sak.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!