Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 18:

Marit Johansen, musikkanmelder

kathinka – “Think Thank”

Liker du Misty Coast, The Megaphonic Thrift og Great News? Da er grunnlaget ganske stødig for å like kathinka, et band bestående av musikere fra de beste bandene fra Bergen – som ikke driver med rap. «Think Thank» avslutter debutalbumet på storslått vis med hint fra My Bloody Valentine, alternativ rock og generelt et stort publikumsfrieri for oss som aldri blir lei sløve gitarer.

Tete Lidbom, programleder og musikkprodusent

Power Trip – “Brainwave”

Det er vår. Sommeren nærmer seg. Og du kan foreløpig se langt etter SK18. Hva skal egentlig få deg opp av sofaen og ut i verden med selvtillit større enn kjeften til Pærra-Erik? Power Trip med «Brainwave», selvfølgelig. Moshpitvennlig trash på sitt mest oppløftende.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent

Wifisfuneral – “Genesis”

Isaiah Rivera har tidenes rapnavn: Wifisfuneral, men det har ikke så mye si, egentlig. Den relativt ukjente Florida-rapperen leverer uansett på denne Ronny J-produserte låta (XXXTENTACION, Smokepurpp, Lil Xan).

Mahalia – “No Reply”

En av Storbritannias mest lovende artister innenfor r&b/soul-sjangeren er tilbake med en ny edgy, men fortsatt ganske laidback låt.

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist

Clairo – “4EVER”

Boston-artisten Clairo serverer et intimt stykke drømmepop i «4EVER». Teksten er enkel, men så sjukt relaterbar, spesielt for unge voksne som lurer på om denne uforutsigbare, men deilige tiden i livet kommer til å vare for alltid. Mest sannsynlig ikke, men det faktum blir i alle fall litt enklere å forholde seg til med musikken til Clairo.

The Internet – “Roll (Burbank Funk)”

På den nye The Internet-låta tar vokaler fra Syd og Steve Lacy et steg til side for å gi plass til en feit basslinje og andre funkelementer. Resultatet er svært dansbart, noe som understrekes i musikkvideoen, hvor intet mindre enn Tyler, the Creator, Dev Hynes og Mac DeMarco gjester. Jeg håper «Roll (Burbank Funk)» er den første smakebiten på et nytt album fra California-gjengen.

Parcels – “Tieduprightnow”

Parcels, altså. De gutta der veit å få fart på godhumøret til denne unge dame. Senest i form av «Tieduprightnow», ei funky discolåt som ble til etter at det australske bandet hadde kjempet seg gjennom en hel vinter i Berlin og endelig fikk se sola igjen. Det høres og det gleder mine ører.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!