Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 15:

Ruben Gran, programleder P3

Shopping – “Asking For A Friend”

La post-punken din være så erkebritisk, vindskeiv og inviterende til dans som dette, og jeg er din i nesten tre minutter. London-trioen driver med mer sånt på tredjealbumet sitt, The Official Body, så jeg er deres resten av kvelden.

Kamaal Williams – “Salaam”

Han har allerede imponert stort sammen med Yussef Dayes som duoen Yussef Kamaal og albumet Black Focus (anbefales!). Han senker pulsen din og fargelegger sjela på denne singelen fra kommende The Return også. Og i mai spiller briten søren meg i Sandefjord. Er det gøtt å leve, eller?!

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist P3

Bakar – “All In”

Den nyeste låta til Bakar er ikke hans beste, men jeg må ta den med likevel for å rette søkelyset mot denne sjukt flinke London-musikeren. Ingen av Bakars låter er like, men musikken beveger seg over i indiekategorien og høydepunktet i “All In” er definitivt den økende intensiteten mot slutten. Låta er den første fra hans kommende EP BADKID, gleder meg!

Kali Uchis – “Feel Like A Fool”

“Feel Like A Fool” skiller seg ut som et mer funky spor med høyere tempo enn resten av Isolation, det veldig stilige og delikate andrealbumet til Kali Uchis.

Amund Grepperud, radioprodusent P3

Melody’s Echo Chamber – “Breathe In, Breathe Out”

Franske Melody Prochet har strevd med det vanskelige andre albumet, blant annet forsinka av langt sykehusopphold. Men til sommeren kommer det endelig, seks år etter debuten. Den tilbakeskuende drømmepopen er intakt, men har flytta til de svenske skoger der albumet ble til med hjelp av Dungen og The Amazing.

Ali Soufi, musikkjournalist P3

Jakob Ogawa – “Velvet Light”

Passet hans viser at han er 20 år, men det føles som om Jakob Ogawa har gjort denne greia – altså å lage smørmjuk, smart og soulete pop – i minst et tiår. “Velvet Light”, som handler om en spesiell utkåret, er oppfølgeren til terningkast sju-ep-en Bedroom Tapes som traff internettet i fjor sommer. Ogawas nye singel vedlikeholder kvaliteten på eksemplarisk måte. Jeg håper han fortsetter i samme stim. Ingen grunn til å forandre på noe som funker veldig bra, tenker nå jeg.

Denzel Curry – “Sumo”

Det er mye jeg liker her. Rumlende bass, alarmerende melodi, crunk-gud og eksentriker Lil Jon samples og Denzel Curry forteller, eller insisterer på, at lommene hans er såpass store at det er betimelig å sammenligne oppbevaringsplassene med, du gjettet riktig, sumo-idretten. Bra!

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!