Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 13:

Ruben Gran, programleder i “Ruben” på NRK P3

The Decemberists – “Once In My Life”

Det har vel gått over et tiår siden jeg sist ofret dem nevneverdig oppmerksomhet. Det nye albumet I’ll Be Your Girl har imidlertid gjort noe med den saken. Grundig, for dette åpningssporet tenner livsgnist og allsang så jeg rødmer. Sleng noen lekre synther inn i indiemølja, og jeg har med det armene elskverdig rundt Portland-bandet igjen.

Nicolay Woldsdal, musikkjournalist i NRK P3

boy pablo – “Losing You”

Ved et lykketreff ble norsk-chilenske boy pablos musikkvideo for juvelen som er “Everytime” plukket opp av Youtubes algoritmer, og gjorde at han som en relativt ukjent artist gikk viralt med 6 millioner visninger i skrivende stund. Det er så fortjent, siden boy pablo lager himla lekker musikk i samme gate som Mac DeMarco. Hans drømmende og nostalgiske gitarpop er ekstra avhengighetsdannende på “Losing You”.

King Tuff – “Thru The Cracks”

Kyle Thomas er ikke bare tidligere medlem av Ty Segalls ypperlige backingband The Muggers, han er også kjent som King Tuff. “Thru The Cracks” handler om en god kompis som tok livet sitt, og er ifølge Thomas selv noe av det beste han har skrevet. Et blytungt innhold til tross; dette er fortreffelig, psykedelisk og tilbakelent indie-rock hvor også Jenny Lewis titter innom for å bidra.

Jørn Kaarstad, programleder i “Jørn” på NRK P3 og P13

Monster Magnet – “Rocket Freak”

Kongene av psykedelisk stonerrock har for anledningen fjerna psykedelian og laga et helstøpt rockealbum. Dave Wyndorff og hans menn hadde band som MC5 og The Stooges i tankene da de skrev Mindfucker, noe som har resultert i et album som ligger mye nærmere klassikere som Powertrip og God Says No enn 2013s litt for utforskende The Last Patrol. Åpningssporet “Rocket Freak” er låta du har med i bilen på vei til fjellet denne påsken, og på festen, og etterfesten.

The Front Bottoms – “Tie Dye Dragon”

New Jerseys The Front Bottoms virker å ha tatt til seg “tilropene” fjorårets Going Grey fikk i kommentarfeltet verden over, grunnet den uvanlige glatte lyden til dem å være. Første smakebit på den kommende EPn Ann har ihvertfall et lydbilde som minner mer om selvtitulerte The Front Bottoms enn 2017s Going Grey. Låtskriver-teften har de aldri mista så det er egentlig bare å skru opp.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i NRK P3 og mP3

Tay-K + BlocBoy JB – “Hard”

“The Race”-rapperen Tay-K og Memphis-rapperen BlocBoy JB med et Drake-feature som klatrer hitlistene, er muligens to av de heteste navnene innenfor sjangeren akkurat nå. “Hard” er som tittlen antyder: hardtslående, aggressivt og bøllete.

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i NRK P3

Still Woozy ft. ODIE – “Lucy”

Still Woozy kombinerer moderne elektronika med tradisjonelle instrumenter og på “Lucy” bidrar ODIE med myke vokaler. Låta er behagelig og lett å høre på, samtidig oppdager man stadig nye elementer for hver gang den spilles av. Dessuten har vi med to veldig spennende artister å gjøre her, som begge er verdt å holde et øye med fremover.

Preoccupations – “Disarray”

Et melodisk stykke post-punk fra det nye albumet til kanadiske Preoccupations. Hele New Material er definitivt verdt en lytt, men for tida er det “Disarray” som peker seg ut i mine ører. Jeg liker spesielt godt hvordan gitaren og vokalen skaper et slags lengtende uttrykk.

Amund Grepperud, produsent i “Ruben” på NRK P3

Stella Donnelly – “Boys Will Be Boys”

Det kan hende at du ble oppmerksom på det vare men kraftfulle uttrykket til Stella Donnelly allerede i fjor, men mange flere har fått opp øra for australieren etter at debut-EPen hennes ble reutgitt på et større indieselskap på seinvinteren.

Den forsiktige gitaren gjør at ordene om mistenkeliggjøring av ofre for seksuelle overgrep og voldtekt blir ekstra smertefulle.

Peggy Gou – “It Makes You Forget (Itgehane) (edit)”

Peggy Gou kommer fra Sør-Korea og synger på morsmålet, mens housemusikken er tydelig inspirert av Berlin, byen hun bor i om dagen. “It Makes You Forget (Itgehane) er henta fra EPen Once som kom i starten av måneden, og liker du det du hører får du mer i den fulle versjonen av låta der.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!