Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 12:

Nicolay Woldsdal, musikkjournalist

Claire Laffut – “Vérité”

Den Paris-baserte belgieren er ikke bare modell og har laget sin egen kolleksjon av midlertidige tatoveringer (helt sant) – hun lager definitivt også snasen og melankolsk fransk indie pop, som demonstrert på “Vérité”.

Mount Eerie – “Two Paintings by Nikolai Astrup”

Vinteren 2002-03 tilbrakte amerikanske Phil Elverum tiden sin på en hytte et eller annet sted her i Norge og skrev blant annet «Who?». På albumet Now Only – oppfølgeren til fjorårets vondeste samling med sanger – føles det som låta han skrev for så mange år siden er fullt realisert med «Two Paintings by Nikolai Astrup», der Elverum bygger videre på samme tematikk og gitarparti fra den gang.

Til tross for at den er musikalsk repetitiv, kanskje til og med monoton, er dette et altoppslukende og (i mangel på et bedre ord) vakkert verk om å komme seg videre etter hans kones bortgang og hans personlige relasjon og refleksjoner rundt Nikolai Astrups kunst og forholdsvis kortvarige liv.

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist

serpentwithfeet – “bless ur heart”

Hypnotiserende kjærlighetslåt med flere lag enn en løk, som fanger meg så sjukt med all sin kraft. Josiah Wise får meg til å føle ting og det er alt jeg har å si.

Young Fathers – “Picking You”

Fy søder for ei plate den skotske trioen har kjørt ut i form av ferske Cocoa Sugar, selve prakteksemplaret på hvorfor Young Fathers ikke kan kalles ei rapgruppe. Her eksperimenteres det med alt fra fete elektroniske produksjoner, til afrikanske rytmer, og til orgelspill. Min favorittlåt fra albumet er for øyeblikket avslutningssporet “Picking You”.

Ali Soufi, musikkjournalist

The Kid Daytona – “Lately”

Han Harry Fraud kan det med å produsere låter med signatur. Det høres egentlig ut som G-Unit anno midten av 00-tallet; duvete samples som omgjøres til semi-aggressivt, men velklingende uttrykk. “Lately”, med en opplagt The Kid Daytona, befinner seg i nevnte segment.

Amund Grepperud, produsent i Ruben

Jon Hopkins – “Emerald Rush”

Jon fra London er i følge ham selv en “to album i tiåret”-fyr, og i mai kommer endelig Singularity, det andre i dette desenniet. Technoen hans består av lag på lag av kor, strykere og et utall synther, og den første singelen er et glitrende eksempel på evnene til å få det tandre og beinharde til å spille sømløst sammen.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!