Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 11:

Wolfgang Wee, musikkprodusent

The Knocks feat. Foster The People – “Ride or Die”

New York-duoen, med smoothe sommerfavoritter som “Classic” og “Trouble” på samvittigheten, teamer opp med Foster The People på en sommerlett, funky popsak med en touch av fransk disco.

Uppermost feat. Birsen – “Atoms”

Han kjenner det som kan krype og gå av franske disco-profiler, og nå kan det virke som om franskmannen selv er på vei ut av undergrunnen med fine, småsøte “Atoms”

Ruben Gran, programleder

Sloan – “Right To Roam”

Våren kom tidlig i år med dette bombenedslaget av fjærlette koringer, lett gyng og refreng som iverksetter umiddelbart og brutalt popsjokk. Kanadierne har drevet med slikt siden tidlig 90-tall. Det er rett ut rørende at de fortsatt er minst like gode som den gang.

Sade – “Flower Of The Universe”

Hadde jeg ikke visst bedre kunne jeg brått trodd at tittelen henviste til Sade Adu selv. For hun… er noe av en blomst i… tja, populærmusikkuniverset. Det er for lengst en kjensgjerning at hun har en av de vakreste og mest særegne stemmene noen gang. Når det endelig kommer musikk fra denne kanten – det er vel åtte år siden sist – er det bare å rydde kalenderen, finne frem et tørkle og la seg overvelde.

Nicolay Woldsdal, musikkjournalist

Beach House – “Dive”

Mens “Lemon Glow” fra det kommende syvende albumet 7 var repetativt daukjøtt, er “Dive” det komplett motsatte. Den beviser at Beach House fremdeles har noen friske pust innabords.

Grouper – “Parking Lot”

“Parking Lot” er potensielt ukas (eller årets) mest depressive bidrag til Best akkurat nå. Likevel kan det ikke nektes for at Grouper igjen lager sakral, melankolsk og – som alltid – vanvittig skjønn og særegen musikk. Takk og lov for det.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent

Sango feat. Smino – “Khlorine”

Seattle-produsenten Sango har sluppet enda en singel fra hans kommende album In The Comfort of. Denne gangen har han fått med seg St.Louis-rapperen Smino, som leverer en rask og leken flow og gir også en hyllest til F.L.Y – gutta bak ikoniske “Swag Surfin’”.

Ali Soufi, musikkjournalist

Cherrie feat. Kehlani – “163 för evigt” (remiks)

Svensken landet en grei avtale da et av de heiteste navnene i r&b ville være med på remiksen på det som eskalerte til å bli et slags lydspor for Rinkeby-beboere. Spretten synthstikk og varm basslinje på Cherries finfine vokal og Kehlani som slår et slag for California. Om denne låten ikke hjelper deg å bekjempe vinterkulden så er det vel, ja, du skjønner greia.

JNS x Louam – “Ord”

Det har faktisk gått tre år siden JNS produserte en av de fineste låtene i den norskspråklige r&b-bunken. Siden har den talentfulle urban-produsenten fortsatt det gode arbeidet, blant annet for Lars Vaular og Oral Bee. Parallelt jobber JNS med solokarrieren og med romantiske “Ord” får vi en varm og koschlig sak hvorpå gjesten Louam gjør en finfin figur.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!