Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 10:

Amund Grepperud, produsent i “Ruben” NRK P3

Kero Kero Bonito – “Only Acting”

Musikken til denne London-trioen har alltid vært snål, og kan beskrives som ekstremt sukkersøt, bananas K-pop. På denne låta fra ny EP er de tydelig inspirert av fabelaktige Deerhoof, og har tatt opp gitarene og laga en søt poplåt med WTF-avslutning.

John Tejeda – “Heal”

Det tyske plateselskapet Kompakt har vært en stødig leverandør av ymse former for elektronisk musikk i 20 år, og blant deres første utgivelser i jubileumsåret kommer fra den LA-baserte østerrikeren som produserer vellydende dansemusikk. Tejeda starta karrieren med hiphop, men bevegde seg kjapt til sin form for housemusikk og det er jeg glad for når jeg vugger til det nye albumet Dead Start Program.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i NRK P3 og mP3

Swae Lee + Rae Sremmurd – “Hurt To Look”

En gang i januar tweetet Swae Lee at han hadde 15 låter som ligner “Unforgettable” på hans kommende soloalbum. “Hurt To Look” må være en av dem. Melodisk, catchy og definitivt en tidlig kandidat til å bli en sommerbanger.

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i NRK P3

girl in red – “i wanna be your girlfriend”

19 år gamle Marie Ulven ga lenge ut musikk på norsk, men nå har hun valgt en mer internasjonal retning som girl in red, og det låter bra. “i wanna be your girlfriend” er en skikkelig fin indiepoplåt med enkel, fin og nesten litt vond tekst som mange sikkert kan relatere seg til.

Summer Heart – “We Are The Ones”

Til tross for at jeg er en tilhenger av alle fire årstidene begynner jeg å bli ganske lei av å skli rundt på isen mens kulda pisker meg i trynet nå. Da er det godt å sette på den nye låta til svenske Summer Heart, lukke øynene og late som det er sommer i to minutter og 34 sekunder.

Nicolay Woldsdal, musikkanmelder- og journalist i NRK P3

Soccer Mommy – “Scorpio Rising”

“Chill but kinda sad” er måten den 20 år gamle Nashville-jenta Sophie Allison beskriver musikken sin som Soccer Mommy. Det er i grunn en kledelig beskrivelse for den nye plata hennes Clean, som inneholder en bunke med skjønne og hjertesmertende låter. Av dem er det Scorpio Rising jeg er hekta på akkurat nå. Om du er fan av Julien Baker kan dette også være en innertier for deg.

Ruben Gran, programleder i “Ruben” på NRK P3

Mae – “Null Hull”

Gjennom tidene landets mest særegne rapper både hva gjelder flyt, kløkt og stil? Ganske sikker på det. Denne singelen, som skal lede opp til det kommende albumet Proletar Adel, bidrar til å opprettholde den statusen. Det bobler og syder like mye i både beat og lyrikk her.

Shabaka Hutchings – “Black Skin, Black Masks”

Skal du bare høre på ett stykke improvisert musikk som får nakken til å gynge på grensen til det idiotiske og sjelslivet noe gøtt å tygge på, kan det like gjerne være denne London-saksofinistens siste.

Synne Eggum Myrvang, musikkjournalist i NRK P3

Lemaitre – “Machine”

Mm, Lemaitre med en ny og nydelig låt. “Machine” tar meg med tilbake til det som var før veldig mange av deres siste singler, og minner meg mer om Relativity-EPene fra 2012 og 2013, som jeg til stadighet vender tilbake til.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!