Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Uke 47:

Ali Soufi-Grimsrud:

Thundercat + BADBADNOTGOOD + Flying Lotus – “King of the Hill”

Thundercat, den 32 år gamle bassisten fra California, holder det funky. “King of the Hill” er et samarbeid med soul-frender, og resultatet er nydelig tur-musikk. Lavmælt, men smart. Eksentrikeren leverer nok en gang deilige grooves som aldri blir masete. PS: Har du hørt albumet hans Drunk fra i fjor? Om ikke, gjør det om du er svak for sånn type musikk. Du kommer ikke til å bli skuffet.

Earl Sweatshirt – “Nowhere2go”

“Ung gutt med gammel sjel gjør gammel gutt med ung sjel glad!”, skriver en kompis til meg om Earl Sweatshirt. Jeg kunne ikke ha vært mer enig. Så – han er tilbake! Det har gått lenge siden sist vi fikk ny musikk av rapperen, som fortsatt er den mest interessante av Odd Future-kollektivet som sjarmerte rapfans på slutten av 00-tallet. “Nowhere2go” toucher innom det eksperimentelle, men det er et system i rotet her. En flott harmoni og boblejakke-varm bass pakker inn Earls sentimentale raps om farens bortgang, depresjon og veien tilbake til musikken. Etter jeg har hørt “Nowhere2go” nok ganger skal Doris få et par runder, Earls kraftfulle debutalbum.

Kocaine Veins – “Not Today”

Fra filler til Fendi. “Not Today” er en solfylt traptung raplåt med enda tyngre synth. Kocaine Veins forteller om sin klassereise nå som karrieren har fått bein å gå på. Damer, bedre vilkår for moren hans, eting av sushi i Japan, og den generelle følelsen av å ikke være blakk lenger gjelder nå. Gode tider for Miami-rapperen som endelig får vist fingeren til de som ikke hadde troen på ham.

Peder Haugfos:

Yung Titties, Dae, CASH – “Tsunami” (Cash Remix)

I don`t need Gucci or Armani if you make my pussy a tsunami… Spennende tekst. Et stykk særdeles dansbar og fengende låt som fester seg som en kule fort som bare det. Låta “Tsunami” er originalt laget av den svenske, kvinnelige hiphop-trioen “Yung Titties” og var en låt som toppa listene i Sverige. “Yung Titties” minner litt om den norske punkrap-gruppa Kuuk. Denne versjonen av låta “Tsunami” er en remiks laget av Kerstin “Cash” Ljungström som er produsent, låtskriver og DJ. Daniela “Dae” Sörensen er artist og låtskriver og med på vokal. Hun turnerer med noen av Sveriges største artister og har uten tvil en bunnsolid og likanes stemme som gjør denne låta hakket fetere.

The Vaccines – “All My Friends Are Falling In Love”

Britisk indie. En låt som er omtrent like fengende som “All My Friends Are Dead” av Turbonegro, men bare litt mindre rocka og noget mer humørfylt tekst. The Vaccines nyeste singel er nokså sommerlig i stilen med deilige oppløftende gitarriff og allsang-aktig vokal. Hadde man gjort lydbildet noe mer elektronisk så ville det attpåtil minnet om Empire of the Sun, som er en av mine favoritter.

Alice Refsdal:

Vulfpeck – “Lonely Town”

Ser du etter en funky låt som kan varme leddene dine litt nå i tidlig vinterstid? Ikke bare starter “Lonely Town” med et varmt og nostalgisk Super Mario-pust (som tar meg rett til loftet hjemme hvor jeg satt krøket foran den lille, tjukke TV-en). Den nesten hviskende vokalen og humoristiske snerten i de lette piano-akkordene og trommeslagene gjør at verden, i alt sitt paradoks og kaos, letter litt. Dansefoten rykker med denne på øret, og menneskene på busstoppet har fått vitnet mine fattigslige forsøk på dansemovet “running man” mens jeg bryter ut i sang på refrenget. Jeg bryr meg til og med bare litt om at en mor tok tak i ungen sin og flyttet seg forskremt. “Sharing is caring”, som de sier, og jeg deler gjerne gleden over et så deilig stykke funk som dette. Gateway-låta som dro meg inn i Vulfpeck-verdenen var forresten “Back Pocket”, anbefaler deg å sjekke ut den også!

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!