Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 9:

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i NRK P3

Little Dragon – “Sway Daisy”

Etter et noe lunket albumslipp i 2017, returnerer svenske Little Dragon i år med denne isbiten av ei synthpop-låt. Får litt sånn Nordic noir-vibber av den her, gjør man ikke det?

Cosmo’s Midnight ft. Winston Surfshirt – “Get To Know”

Jeg hadde aldri hørt om verken Cosmo’s Midnight eller Winston Surfshirt før dette samarbeidet deiset ned i release-radaren min på Spotify, og det var jammen en hyggelig overraskelse. Elektropop med RnB-undertoner og diskopregede synther. Hvis man liker Anderson .Paak, faller nok denne låta i smak.

Jørn Kaarstad, selveste Jørn i “Jørn” på NRK P3 og P13

The Lawrence Arms – “Warped Summer Extravaganza (Turbo Excellent)”

Chicago-antiheltene i The Lawrence Arms slipper straks samleren “We Are The Champions of the World”. I den anledning har Brendan Kelly og hans kompanjonger speeda opp country-bonussporet på Oh! Calcutta!, “Warped Summer Extravaganza (Turbo Excellent)” – som alltid en plass mellom Dillinger Four og Hot Water Music, med kanskje litt ekstra “snottiness” i monitor denne gangen.

Hot Snakes – “Death Camp Fantasy”

Hot Snakes, bandet mang et norsk band har prøvd å kopiere men aldri greid, er klare med “comeback”-plata “Jericho Sirens” i midten av mars på Sub Pop. “Death Camp Fantasy” er, som første singel “Six Wave Hold-Down”, drivende god.

Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK P3

Raye, Mabel & Stefflon Don – “Cigarette”

Smog, yr, Brexit, hosting og dårlig mat. England byr også på varme og samhold. Akkurat i passe tid før kvinnedagen, kommer dette trehodete trollet med en karibisk perle som ikke står tilbake for det beste fra Rihanna. Nå kan spring break bare komme!

Nicolay Woldsdal, musikkanmelder- og journalist i NRK P3

Natalie Prass – “Short Court Style”

Den 31-årige låtskriveren Natalie Prass har hittil vært å finne i båsene for kammerpop og country-soul, men på rykende ferske “Short Court Style” ypper hun både med Solange og Carly Rae Jepsen. Dette er tre minutter og 44 sekunder med funky, sjelfull pop som soleklart er blant det beste akkurat nå. Snakk om kjærlighet ved første lytt.

Alice Phoebe Lou – “She”

Sør-Afrikanske Alice Phoebe Lou stod for det jeg vil påstå var én av 2016s mest oversette skiver, altså Orbit. Denne uhyre talentfulle og særegne singer-songwriteren har nå sluppet sin nye singel “She” som bare gjør meg enda mer sulten på en ny skive fra henne.

Synne Eggum Myrvang, musikkjournalist i NRK P3

Mats Wawa – Hard To Be Happy, Easy To Be Nice

Denne godbiten fra Mats Wawas nye EP gir meg gode retrovibber – men låta er altså kliss ny. Det er en rolig rockelåt med synthinnslag og et fint soloparti. Lydbildet gir meg assosiasjoner til både The Beatles og The Kooks på en gang, og jeg liker det megagodt!

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!