Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 8:

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i NRK P3 og mP3

6lack – “Cutting Ties”

Etter at 6lack (uttales “Black”) slapp ut break-up sangen “Cutting Ties” på Valentinsdagen, postet han et Instagram innlegg der han dedikerer låta til alle som ikke hadde en Valentine i år ?

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i NRK P3

Courtney Barnett – “Nameless, Faceless”

Den første smakebiten på australske Courtney Barnetts kommende andrealbum kommer i form av tidsriktige “Nameless, Faceless”. Låta er pakket inn i akkurat passe sint grunge-pop, og den smarte teksten fungerer som et realt spark i ballene på både nettroll og andre menn(esker).

Beach House – “Lemon Glow”

Jeg slapp alt jeg hadde i hendene og plantet headsettet godt på hodet da Beach House slapp “Lemon Glow” helt ut av det blå forrige uke. Begeistringen var stor da øregangene ble presentert for ei solid drømmepop-låt, som også bar preg av at Baltimore-duoen har begynt å eksperimentere med hardere, elektroniske elementer.

Nicolay Woldsdal, musikkanmelder- og journalist i NRK P3

iceage – “Catch It”

I vakuumet etter 2014s Plowing Into the Field of Love, har det har mildt sagt vært etterlengtet å høre litt brumling fra danske iceage. Men endelig leverer frontfigur Elias Bender Rønnefeldt og resten av “drengene” til de grader varene igjen, med dundrende og spaghetti western-infusert rock på deres ferske singel.

Synne Eggum Myrvang, musikkjournalist i NRK P3

Insomniac Bears – “Binaries & Boundaries”

For en som var så lei meg for at Team Me tok slutt, var Insomniac Bears akkurat det jeg trengte. Det låter riktignok ikke likt, men er fortsatt et kjærkomment og annerledes tilskudd i den norske popfaunaen, med lekende synther og fiolininnslag, blant annet. Dette er min favorittlåt fra EPen, men sjekk for all del ut de andre også.

Great News – “Untouchable”

«Untouchable» fra bergenstrioen Great News sitt debutalbum er en mektig, men «nedpå» pop/rockelåt. Den har tidvis psykedeliske partier, før versa roer det hele seg behagelig ned igjen. Min favoritt fra plata!

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!