Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 6:

Amund Grepperud, produsent i “Ruben”

DJ Koze – “Seeing Aliens”

Stefan Kozalla er en veteran i tysk elektronisk dansemusikk, og ble i fem år på rad på starten av 2000-tallet kåra til årets DJ i hjemlandet av SPEX Magazine. Housemusikken hans er ofte prega av rare innfall og utradisjonelle løsninger, men førstesingel fra det kommende albumet Knock Knock er i så måte ganske streit, det gode melodi-temaet blir bare krydra lett med innslag av hvit støy.

9 grader nord – “Hymn”

Ni grader nord for ekvator ligger byen Jaffna i Sri Lanka, der søstrene som utgjør halvparten av dette Bergensbandet har aner. Kvartetten blander srilankisk folkemusikk, latinamerikanske rytmer og progrock til en energibombe både på scenen og denne singelen.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i NRK P3 og mP3

Burna Boy – “Devil In California”

Den nigerianske dancehall-reggae-sangerens nye skive, Outside, inneholder en rekke godbiter, og “Devil In California” er den beste bangeren her.

Nicolay Woldsdal, musikkanmelder- og journalist i NRK P3

Club Kuru – “The Memory Junkie”

Ikke bare har Laurie Erskin’s Club Kuru delvis tatt navnet etter en bokstavelig talt sinnsjuk sykdom. Den klassisk trente pianisten lager også supersnasen psych-rock. De uimotståelige gitar-lickene, koringene, estetikken og ca alt annet gjør at jeg nå er en junkie for “The Memory Junkie”.

Cut Worms – “Till Tomorrow Goes Away”

Hellandussen, så koselig den nye låta til Cut Worms er, altså hjertebarnet til New York-singer-songwriteren Max Clarke. “Till Tomorrow Goes Away” er country-infusert gitarpop som er smittet av 60-tallet, og som varmer skrotten selv i 25 minusgrader.

Ruben Gran, selveste Ruben i “Ruben”

The Weeknd & Kendrick Lamar – “Pray For Me”

To urbanhøvdinger på samme låt, med en dunkel, sjelfull og klubbvennlig beat? Ja, takk.

Dungen & Woods – “Turn Around”

På papiret er det en særdeles god idé at disse to samarbeider. Svenske mestere i cinematisk og retrotung lettprog og noen av Brooklyns fineste folkhipstere på ett brett, liksom? Det holder mer enn vann i praksis også, uten at de overdriver potensialet. Deilig.

Synne Eggum Myrvang, musikkjournalist i NRK P3

Alfred Hall – “Pearl Diver”

Den norske pop-duoen Alfred Halls siste singel “Pearl Diver” følger opp singelen fra før jul med “I Wanna Take You Away Now”. Det er veldig søt musikk i øra, og lover godt for det kommende albumet gutta fra Drammen slipper til våren. I denne mildt sagt bitende kulda er det bare å drømme seg langt, langt vekk. Til en varm gressplen på en festival til sommeren der Alfred Hall står på scenen, for eksempel? Sukk.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!