Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 5:

Amund Grepperud, produsent i Ruben:

Gwenno – “Tir Ha Mor”

Minoritetsbefolkningen fra Cornwall i England mista på et tidspunkt språket sitt, men Gwenno Saunders bidrar til å holde kornisk i live når hun lager popmusikken sin. Selv om du ikke skjønner hva hun synger hører du at hun er inspirert av historiens fineste psykedelia-pop, blant annet bandene Broadcast og United States of America.

Nils Frahm – “All Melody”

Nils Frahm har tidligere bygd pianoene han har spilt musikken sin på, men før årets album bygde han sitt eget studio i det gamle radiohuset til det som var Øst-Tyskland. “All Melody” viser fram den allsidige musikeren fra det klassisk akustiske til det moderne elektroniske, hvor tittelsporet er et nydelig eksempel på det siste. Spiller en for lengst utsolgt konsert i Oslo 14. februar.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i NRK P3 og mP3:

Leven Kali + Syd – “Do U Wrong”

Den California baserte sangeren/produsenten Leven Kali og Syd fra The Internet gir deg gode vibber med denne downtempo, funky R&B låta.

Sango + Xavier Ömar – “Sweet Holy Honey”

Sango er tilbake med singelen «Sweet Holy Honey» fra hans kommende album In The Comfort Of. Seattle-produsenten får med seg Xavier Ömar (tidligere kjent som SPZRKT) på vokal, og sammen skaper de en melodisk slow-jam ledet av forlokkende synther.

Nicolay Woldsdal, musikkanmelder i NRK P3:

Okay Kaya – “IUD”

Den New York-baserte nordmannen Kaya Wilkins har, kort og godt, sluppet sitt aller nydeligste verk til nå. Den ensomme gitaren i introen, den fløyelsmyke stemmen hennes, hooket – ja, egentlig alt – gjør «IUD» til en så varm og enormt fin innpakning rundt et tungt og personlig tema. Defintivt låta jeg hører mest på akkurat nå.

Shame – “Lampoon”

Årets kanskje første gode skive kom fra fjorårets beste post-punk-kvintett fra Sør-London. Shame imponerte som hakka møkk både på by:Larm, Slottsfjell og Øya i 2017, spesielt takket være bandets evig virile og rampete frontfigur Charlie Steen. «Lampoon» er min favoritt blant de nye låtene, og representerer alt som gjør dette bandet så drøyt bra.

Ruben Gran, programleder i Ruben:

Jay Som – “Pirouette”

Hun slapp et av fjorårets beste album, men er allerede på ballen med nytt og gøtt. Som denne varme og slentrende slackerperlen.

The Good The Bad and The Zugly – “I Need A Place To Drink”

Ivar Nikolaisen er en av de råeste i landet med mikrofon. På Misanthropical House trakterer han den på enda et nytt knallalbum med smart, morsom og uhyre riffsterk scandipunk.

Synne Eggum Myrvang, musikkjournalist i NRK P3:

Skott – “Stay Off My Mind”

Siden den mørke poplåta “Porclain” til svenske Skott kom i 2016, har denne dama gått i glemmeboka hos meg. Men nå har jammen EPen Stay Off My Mind dukka opp. Låta med samme tittel gjør meg skikkelig glad på en “fuck det”-aktig måte. Et veldig gledelig gjenhør med Skott, som jeg også tror vi kommer til å høre enda mer fra.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!