Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 6:

Frank Carter & The Rattlesnakes – “Vampires”

De som trodde at Frank Carters FM-rock-dager var talte, må tro om igjen. Akkurat når han har bygget seg opp i hardcore-punken (igjen) etter Gallows-exiten og Pure Love, så slipper Carter og klapperslangene pop-flørten “Modern Ruin”. Her er det ren vokal, stadion-refreng og glatt produksjon som er gjennomgangsmelodien, strake motsetningen til “Blossom” med andre ord. Men det finnes hederlige unntak som “Vampires”, en slags hybrid av Royal Blood og Arctic Monkeys, som funker.
Jørn Kaarstad

Sigrid – “Don’t Kill My Vibe”

Sigrid var allerede på festivalplakatene til Øya, Slottsfjell, by:Larm, og The Great Escape før hun slapp denne låten, som er hennes aller første singel og ukens låt her på P3. “Don’t Kill My Vibe” er en altfor kort låt, der den klokker inn på 3 min og 4 sek, men hooket rekker likevel å plante seg dypt i hjernen før det treffer for fullt i et forløsende crescendo halvveis uti låten. Alt med denne debutsingelen skriker anthem, og det er ikke lenger bare Kendrick Lamar som kan bruke frasen “Don’t Kill My Vibe” med rette.
Kristian Tvedt

Hajk – “I Don’t Remember”

Norge trenger Hajk! I dag slipper de sitt veldig etterlengtede selvtitulerte album, to år etter de lastet opp sine første låter, og et år etter de ble Ukas Urørt. For det meste går det i velspilt, frisk pop som tvinger frem allsang og legger seg komfortabelt under huden, men de har også vist at den kan trenge seg opp i form av gåsehud, som når vokalist Sigrid Aase får briljere på nydelige “Medicine”. Begge følelsene er kombinert i en ny favoritt på låta “I Don’t Remember”, hvor Aase igjen får vise frem vokalkreftene, mens tempoet også er til stede. Start med denne, og beveg deg over til albumet når helgefrokosten skal inntas.
Eirik Havelin

Stormzy – “Big For Your Boots”

BANGER! Massene fikk ørene opp for både Stormzy og hiphopsjangeren grime i løpet av fjoråret med blant annet en maktdemonstrasjon av en konsert på Øyafestivalen. Nå toppes det med hans beste låt. Hardt, tungt, deilig og fengende – og ikke minst BARS. Det går unna i en forrykende fart med hard rapping, men klarer samtidig å være klubb- og dansevennlig. Over en beat anført av en aggressiv shaker som det høres ut som er laget av en malingsblander, leveres linjer som “I was in the O2 singing my lungs out, Rudeboy, you’re never too big for Adele”. Selv ikke den 1,95 høye beinharde rapperen Stormzy er for stor til å skrike med til Adele. Preach!
Eirik Havelin

Mastodon – “Sultan’s Curse”

Atlanta-ikonene i Mastodon er tilbake på konseptalbum-kjøret og slapp første singel “Sultan’s curse” sist fredag, samtidig som de annonserte det kommende albumet “Emperor Of Sand”. De som forventer seg en ny “High Road” eller “The Motherload” blir nok skuffet, da “Sultan’s Curse” minner mer om albumspor fra deres foreløpig siste konseptalbum “Crack The Skye”. Men Mastodon låter uansett som Mastodon. Ingen umiddelbar “hit”, men gir du den noen gjennomlytt vokser den seg stor.
Jørn Kaarstad

Spidergawd – “What You Have Become”

Supergruppa Spidergawd (Motorpsycho, Hopalong Knut, Cadillac bla.) starter 2017 som 2016; med ny singel. Siden sist er Bent Sæther ute av konstellasjonen, uten at det har noe nevneverdig å si for sounden. Spidergawd er seg selv lik og komper i vei i sedvanlig stil på første smakebit “What You Have Become”. Det er kanskje ikke spesielt nyskapende eller originalt, men det er veldig bra og det er godt nok for meg.
Jørn Kaarstad

Sampha – “Plastic 100°”

Ventetida på britiske Sampha sitt debutalbum var lang, det er fem år siden han snek seg inn i ørene via låtene til Jessie Ware og SBTRKT, men når jeg hører Process er jeg glad for at han ikke ble utålmodig på veien. Den kjølige soulen varmer i februar, og passer godt mellom James Blake og Frank Ocean i spillelista.
Amund Grepperud

Kimbra – “Relative Peace (Oban rework)” feat. Young Dreams & Jaga Jazzist

Først ga Jaga Jazzist ut “Oban” på plate i forifjor, så remixa Young Dreams låta i fjor før Kimbra har omarbeida remixen og gitt resultatet en ny tittel. Fortsatt er det mulig å kjenne igjen originalen, selv om den er gjemt godt inni miksen. Kimbra fra New Zealand er fortsatt mest kjent fra Gotyes “Somebody That I Used to Know”.
Amund Grepperud

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!