Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 3:

The xx – “Dangerous”

Trioens mest ekstroverte låt så langt, fylt av popmelodisk geniale blåsere over en Jamie xx anno 2014-beat. Åpningssporet fra I See You, som kom fredag 13. januar.
Kristian Tvedt

Slowdive – “Star Roving”

Etter at Slowdive hadde sluppet monumentale Souvlaki i ‘94, var shoegaze ferdig. På det tidspunktet var det kanskje ikke mer å tilføre den kortlivede sjangeren, for kvintetten slapp post-rock-platen Pygmalion året etter, og plutselig forsvant de. Singelen “Star Roving” er deres første utgivelse på 22 år, drevet fram av fjerne vokallinjer som antyder heller enn å fortelle, vevd sammen med bølger av gitarekko som tegner konturene av et kommende album.
Kristian Tvedt

Kelly Lee Owens – “Anxi”

Owens gjorde minimaltechno av Jenny Hvals “Kingsize” i 2015, og nå gjengjelder Hval tjenesten: den eteriske vokalen hennes gir technopopen en overflate å henge fast i, mens beaten trekker deg lengre og lengre ned i avgrunnen.
Kristian Tvedt

Declan McKenna – “The Kids Don’t Wanna Come Home”

Han har moves, stemme, fine låter og en tilstedeværelse på scenen få på hans alder kan matche. Hans siste singel er nærmest for et anthem å regne – med sitt svært sterke refreng. McKenna har åpenbart sugd inn det meste av britisk, gitarbasert musikk de siste tiårene, med Arctic Monkeys som ledestjerne.
Mats Borch Bugge

Wiley – “U Were Always Part 2” ft. Skepta, Belly

Grime-veteranen fra øst-London er tilbake sitt 11. album (ubeskjedent titulert Godfather) i rekken. Ikke overraskende er albumet knallhardt, som seg hør og bør, men mitt r&b-glade hjerte graviterer til rolige “U Were Always Part 2”. Et deilig samplebruk av nittitalls-r&b-gruppen SWVs “Fine Time” legger den ekstra smoothe touchen over hardhausens raps som blir flankert av kollagaene Belly og Skepta på sporet.
Ali Soufi

Ivan Ave – “Also”

“I’m trying to levitate / also trying to hold it down”, rapper den bunnsolide rapperen Ivan Ave snedig. Groovy som alltid og så hodevuggvennlig at man nærmest masserer nakken når den digge beaten ruller. En sånn type låt du setter på fem, seks ganger etter hverandre-solid. “Also” er blant annet co-produsert av Kaytranada, mannen bak fjorårets 99,9%-album som fortjener like mange spins i år.
Ali Soufi

Sampha – “(No One Knows Me) Like The Piano”

Sampha har etablert seg som produsent, låtskriver og sanger gjennom ulike samarbeid med artister som Drake, Solange og Jessie Ware. Nå står endelig snart debutalbumet Process for tur, og forventningene som har bygd seg opp i løpet av de siste seks årene, blir ikke noe mindre av denne nære edgy pianoballaden. Gjennom en kjærlighetshistorie dedikert pianoet som sto i morens leilighet, under oppveksten i London, deler briten fra sitt innerste.
Ida Eline Tangen

Silja Sol – “Ni liv”

Mitt katteelskende hjerte kan umulig motstå en malende pus. Og når Silja Sol gjør maling til beat, blandet med en svevende åttitalls-sound, og den naive bergenske småskeive vokalen, som jeg har blitt så uendelig glad i, er jeg helt solgt!
Ida Eline Tangen

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!