Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 2:

Japandroids – “No Known Drink Or Drug”

De er for lengst verdens beste kanadiske tromme- og gitarduo, sørga for av to glimrende album siden 2009 og en eminent bunke singler. De maner stadig frem fuzzsterke anthems, som dette ømme frampeket til kommende tredjealbum Near To The Wild Heart Of Life. 27. januar tyder til å bli feststemt.
Ruben Gran

Pick A Piper – “Nikko”

Strøkent fra Ontario-karen Brad Weber for de kveldene og nettene du skal på tur med headset eller kjøre milevis gjennom tunneller og trenger electronicaen din mild og lekker. Blir fint å få et helt nytt allbum med slikt fra han i starten av mars.
Ruben Gran

Säkert! – “Snooza”

Annika Norlin vet å sette ord på hverdagen. Og livet. Med Hello Saferide, men kanskje aller sterkest som Säkert!. Det skulle bare mangle om hun ikke skrev en myk vise om å bli noen minutter til under dyna på morgenen også. Jeg blir der. Sammen med denne sangen.
Ruben Gran

The Menzingers – “After The Party”

Skal vi tro den oppløftende riffingen, allsangfaktoren og det nostalgiske håpet i denne slacker punk-perlen blir det søren døtte meg sommer i år også. Det kan være godt å kjenne på i januarregnet. Dessuten nevner de Minor Threat. Klassisk vinnertriks.
Ruben Gran

Klaus Perry – “Kun kontanter”

På “Kun kontanter” argumenterer rapper Klaus Perry for at elektronisk valuta skal forsvinne, ikke sedlene. Det beste med sporet er at beatmaker Hkon produserer en fet låt nok en gang – en av landets aller beste i sitt felt: Drivende, mørkt og melodisk.
Ali Soufi

Bonobo – “No Reason” ft. Nick Murphy

Briten Simon Green, hjernen bak Bonobo, hadde nok blitt slått til ridder for å egenhendig utvikle den sampletunge, jazzede elektronikasjangeren downtempo, om han ikke hadde beveget seg videre til klubbmusikk. Det er fremdeles drømmende og eterisk, men med vokalen til Nick Murphy fra Chet Faker, som her er håpløst alene med ekkoet av seg selv. Forbered deg på gyngende sjelegranskning – Bonobos sjette album, Migration, slippes fredag den 13.
Kristian Tvedt

Dirty Projectors – “Little Bubble”

I musikkvideoen ruller vokalist Dave Longstreth ut en stueteppe-sized gressflekk på en endeløs saltslette, som føles like åpen som klangflatene i denne låten – det er et tydelig bilde av ensomheten etter bruddet med bandkollega og kjæreste Amber Coffman, og det er en versjon av Dirty Projectors som er flere hakk mer eksperimentell enn 2012-platen Swing Lo Magellan. Rhodes-pianoet som svømmer fra side til side i stereofeltet innledningsvis, gir plass til en enkel pianomelodi og lyden av at Longstreth tar foten av pedalen i det låten avslutter. Det er ikke bare melankolsk, det er sørgelig, og det er en uavløst spenning som sitter igjen, som brer seg over det store rommet man må fylle når boblen har sprukket.
Kristian Tvedt

Kehlani – “Undercover”

Over drivende beat og søt akustisk gitar, flørter Kehlani med komplisert kjærlighet i ny Charlie Heat-produsert singel. Den 21 år gamle r&b-sangeren slipper albumet SweetSexySavage i slutten av måneden. Og legger ut på verdensturne, hvor hun også stikker innom lille Norge i mars. Velkommen skal du være Kehlani!
Ida Eline Tangen

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!