Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 49:

Mats Dawg – “Én vei”

… og det svaier godt igjen fra rapper Mats Dawg. “En vei” er produsert Makko Makeba, samme person som står bak den foregående singelen “Sensasjonell”. Samarbeidet fortsetter å bære frukter, og disse to kler hverandres stil: Elegant rapcrooning møter stilsikre låter a la Atlanta-soundet.
Ali Soufi

Store P – “Vi esje herfra”

Det begynner å bli en grei størrelse på singel-bagen til Store P. Sangrap-flinkisen er tilbake med en feit singel, “Vi esje herfra”. Drømmende synther og knekkebrødtørre trommer lydlegger bergenserens vokal. Space is the place, mann.
Ali Soufi

Trophy Eyes – “Counting Sheep”

“I keep my days open for sleeping in”, starter denne energibunten. Og gønner på mot melodiske popunklandskap, hele veien med den raspete vokalen, like både sensitiv og desperat som den startet. Australske Trophy Eyes har bestått mesterprøven i emo, punka kraftpop med albumet Chemical Miracle, hvor dette sporet bare er en av perlene.
Ruben Gran

Low – “Some Hearts (At Christmas Time)”

Disse Minnesota-veteranene er nærmest jul for meg. Med EP’en Christmas fra 1999 har de ringt julen inn hvert år siden med seig, dvelende julemusikk, like ettertenksom og pistrete som følelsene kan være under høytiden. Denne nye juleoriginalen bekrefter enda en gang at Low er de tre vise menneskene reinkarnert med en mild, melankolsk og styrtvakker førjulsgave.
Ruben Gran

Bear’s Den – “Berlin”

Det er lett å drømme seg bort til sol, bad og glede på en fjern stillehavsøy (en kanariøy hadde også funket, for å være helt ærlig) for tida. Men denne lille perla fra Bear’s Den, vekker også drømmen om et slapsete Berlin og ei god gammaldags hand å holde i.
Eli van der Eynden

Flume – “Heater”

Flume altså. Den unge DJen fra landet “down under” delte nylig låten “Heater”, samt tre andre låter som ikke fikk plass på sistealbumet Skin. Den instrumentale godbiten er i klassisk Flume-stil med et eksperimentelt lydbilde. Det høres litt ut som han har tatt en tur ut i regnskogen i Australia, tatt opp lyden av vanndråper og organiske elementer, røsket det med seg til studio og mikset sammen en dose magi.
Anna Kristine Valderhaug

Bonobo + Rhye – “Break Apart”

Avslappende og nydelig andresingel fra det kommende albumet til britiske Bonobo. Stemningen i låten er så nedpå at den kan vippe deg av stresspinnen og inn i drømmeland i de nesten fem deilige minuttene “Break Apart” varer. Mannen bak, Simon Green, har fått med seg Milosh fra duoen Rhye på vokal og sammen skaper de et lydbilde som minner om det Bon Iverske.
Anna Kristine Valderhaug

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!