Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 48:

Boy Pablo – “ur phone” (Ukas Urørt)

Alt ved Boy Pablo oser personlighet og sjarme. Produksjonen sitter som støpt, både svevende og drømmende, men samtidig målbevisst og tydelig. Lukk øynene og tenk at du kan fly. “ur phone” er det perfekte lydsporet til den imaginære ferden over by og land.

Les mer om Ukas Urørt HER.

Urørt-redaksjonen

Alicia Keys – “She Don’t Really Care_1 Luv”

Jeg ha varm musikk på øret når det er kaldt ute. Løftet fra Alicia Keys’ HERE-album. Jazzete, groovy, og meget repeat-vennlig.
Ali Soufi

Jenny Konradsen – “Dices”

Høstens kanskje fineste låt kommer fra en relativt ukjent 21-åring bosatt i Oslo. Nær og spennende produksjon, en uhyre vakker stemme – rett frem et nydelig stykke musikk. Det er bare å slå seg til ro i julestresset med at selv om kanskje gaver må handles og eksamener gjennomføres, så er låta som senker julefreden når turen hjem endelig skal tas herved funnet.
Eirik Høsøien Havelin

courtship. – “Love For Everyone”

Denne lille energiinjeksjonen av en retroperle er akkurat det man trenger i det trøtte vinterværet. Perfekt til sittedansing (eventuelt begeistret nikking) på julebordet, men også som en sårt tiltrengt oppkvikker på den stappfulle morgenbussen.
Eli van der Eynden

Nosizwe – “Hey Ya”

Sammen med amerikanske Georgia Anne Muldrow har Nosizwe laget omtrent det delikate, småskeive og osende albumet man fantaserte om med In Fragments. Det er frydefullt å høre musikalske muskler matche hverandre som på dette sporet, med sine hengslete trommer og boblende keyboards, og selvsagt Nosizwes utsøkte røst. Og den lange, saksofondominerte instrumentalen mot slutten… Pjuh. De må bare sitte og jazze i bobla si, så lenge det låter som det her.
Ruben Gran

Bibi Bourelly – “Flowers”

At Bibi Bourelly kan skrive knallsterke låter, er ingen hemmelighet. Kun 20 år gammel skrev hun Rihannas “Bitch Better Have My Money” og “Higher”. Nå har den tysk-haitiske sangeren og låtskriveren sluppet volum 2 av EPen Free The Real. Uredd blander hun hiphop-røttene med vise og country. Dette er nært, rått og deilig utforskende. Bourelly er fortsatt uferdig som artist, men med så mye potensial at man nesten blir svimmel.
Ida Eline Tangen

Jay Daniel – “Paradise Valley”

Han kommer fra Detroit, er 25 år og nevnes knapt noe sted uten at techno eller house er med i beskrivelsen. Det er helt greit det, men dette sporet – fra hans Broken Knowz – er organisk chillout for de stundene du ser landskap passere, ikke de hvor du river av deg skjorta på dampende klubb. For dagen etter, kanskje. Gøtt er det uansett.
Ruben Gran

Strange Hellos – “We Are Trouble”

Et av årets mest gledelige bekjentskaper har med kun to låter klart å etablere seg som et favorittband – nå kommer deres tredje, og den følger opp! Power-pop som både er drømmende og hardtslående, og deilig friskt i uttrykket, med ekstremt god låtskriving og fengende melodier i bunnen. Betegnelsen “supergruppe” skal i all sin kleinhet dysses ned, men når man samler folk som spiller med alt fra Aurora til Lumikide, Megaphonic Thrift og Great News og man føler fysisk på overskuddet i musikken, er det et godt bilde på hvor bra dette er.
Eirik Høsøien Havelin

Amanda Bergman – “Flickering Lights”

En nydelig låt i bunn, organisk og upretensiøs produksjon, lassevis av lekre synth- og pianodetaljer, og en stemme som går rett i fletta. Sjekk ut den nydelige EPen med samme navn som låta. Bare gjøre det.
Eli van der Eynden

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!