Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 47:

Lüt – “Du Vet Ingenting” (Ukas Urørt)

“Du vet ingenting” synger de, men det er lettere å føle man vet alt når man vandrer gatelangs med Lüt på øret, for dette er oppbyggende til tusen. Krakilsk vokal, stor gitarlyd og nikk til både The Hives og Kvelertak, men i aller størst grad en ekstremt god meloditeft. Ditt nye favorittrockeband kommer fra Tromsø.
Urørt-redaksjonen

The Weeknd & Daft Punk – “I Feel It Coming”

Den kanadiske superstjernen The Weeknd har på ny samarbeidet med den franske elektronikaduoen Daft Punk. Resultatet låter fantastisk. Det er groovy, digg og nesten litt skummelt hvor mye vokalen ligner en viss konge av pop.
Anna Kristine Valderhaug

Hjerteslag – “Crazy Oktober”

Digg med noe rock som forteller igjen, på hele albumet Vannmann86 gjøres det med bravur. “Hun kastet lighteren i gulvet og løp” er åpningsstrofen på første låta som drar deg rett inn i deres univers. Deilig produsert, masse gitar og lekne melodier. Nam.
Eirik Høsøien Havelin

Kodie Shane – “Sad” ft. Lil Yachty

Med sin såre synge-rapping har Atlanta-jenta Kodie Shane blitt en av rapspillets favoritter. Under vingen til Lil Yachty og “ghetto madness”-produsent Matty P smeller hun inn heftige følelsesladde vers som både kan setter i gang tårekanalene og dansefoten hos meg.
Ida Eline Tangen

Kauf – “Pacify”

Debutalbumet til LA-baserte Kauf skal ifølge ryktene treffe verdensveven på nyåret. “Pacify” er åpningssporet, og det hele er svært løfterikt. Lag på lag med deilige synther, en kledelig slapp vokal og en umiskjennelig følelse av angstfylt sjøsprøyt, direkte fra Stillehavet.
Eli van der Eynden

Title Tracks – “Don’t Start”

Er det noe man trenger når høstmørket har trengt seg på, så er det skinnende powerpop-perler. Mannen som har sørget for en av de sterkeste er John Davis som vi tidligere fant i post-hardcorebandet Q and Not U. Dette er soloprosjektet hans. Han har tredjealbumet Long Dream ute. Du trenger det nå.
Ruben Gran

Vorbid – “Closed Casket”

Ironiens tåke er tjukk noen ganger. Eksempelvis når det er tradisjonsbærerne som kikker friskt ut av den, blant alle forsøk på nyskapning og trendridning. Arendal-kvartetten Vorbid (tidligere både Purgatory og Morbid Visions) sverger til småprogga thrash metal på debut-EPen som kom tidlig i høst. Strøkent heseblesende, befriende og velplassert. Takk.
Ruben Gran

Bjørn Hatterud – “Nireah Johnson”

Like voldsomt og vakkert, som nedpå og trist. Like rytmeløst og abstrakt, som altfor konkret. Dette sporet, som de elleve andre på albumet November 20th, er instrumentale hyllester til transkjønnede som en gang i historien har lidd en voldsom død. Om du ønsker å kalle det samtidsmusikk, lydlandskaper eller dark ambient er ikke så viktig. De stedene og tilstandene denne musikken setter meg i er derimot en vond fryd – eller omvendt – som jeg ikke ville vært foruten.
Ruben Gran

Childish Gambino – “Redbone”

Donald Glover er ei stjerne og som alle sånne skal han bli større. Som skuespiller har han nettopp fått rollen som Lando Calrissian i en ny film i Star Wars-universet. Som Childish Gambino har han sitt tredje album på trappene, kalt Awaken! My Love hvor dette er andre singel ut. Låta er funky nysoul bygget på lesten til gamleskolen.
Amund Grepperud

Ulrich Schnauss – “Melts Into Air”

Tyske Ulrich har laga dramatisk og monumental elektronisk instrumentalmusikk siden midten av 90-tallet, og ga nettopp ut plata No Further Ahead Than Today, som er første egne musikk siden 2013. Han ble tidlig inspirert av My Bloody Valentine, Slowdive og Tangerine Dream, sistnevnte er han også med i, uten noen av originalmedlemmene fra bandet som starta opp for 50 år siden. Dagens Tangerine Dream har nylig covra musikken fra Netflix-serien Stranger Things, ikke unaturlig siden soundtracket til serien inneholder tre av de gamle låtene deres.
Amund Grepperud

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!