Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 46:

Aanysa x Snakehips – “Burn Break Crash”

Den britiske duoen i Snakehips har for vane å gi ut superfengende låter med urbane popkometer, som for eksempel “All My Friends” med Tinashe og Chance The Rapper, eller “Cruel” med eks-medlemmet av One Direction, ZAYN. Aanysa, som synger på den nye “Burn Break Crash”, er kanskje ikke like kjent som de ovennevnte, men har ifølge undertegnede likevel sikret seg vokalen på den mest dansbare poplåten som er gitt ut så langt i høst. Dette er popmusikk av beste sort!
Elise Vatsvåg

LIV – “Dream Awake”

Det blir aldri helt feil med litt Lykke Li i høstsørpa. Gruppa LIV er kjærlighetsbarnet til nevnte Li, Bjorn (Peter, Bjorn & John), Andrew Wyatt og Pontus Winnberg fra Miike Snow, og produsent Jeff Bhasker. “Dream Awake” er gruppas andre single, og luller deg sakte og omsorgsfullt inn i en fuzzfylt, knapt seks minutter lang gitartranse. Stemningsfullt, akkurat passe nostalgisk, og ikke minst: forferdelig fint. Gleder meg til albumet!
Eli van der Eynden

Jorja Smith – “Something in the Way”

Da Drake var i EW nevnte han Jorja Smiths “Where Did I Go?” som sin sommerfavoritt 2016. Der og da ble jeg hekta på tonene fra den britiske 19-åringen. Endelig er debut-EPen Project 11 her. Førstesingelen “Something In the Way” viser attitude fra det London-baserte stjerneskuddet. Hun tar i bruk sin klassiske sangbakgrunn og leker seg over frekke gitarer i et lekkert r&b-landskap. Jeg vil bare ha mer.
Ida Eline Tangen

A Tribe Called Quest – “We the People…”

“All you black folks, you must go/All you Mexicans, you must go/And all you poor folks, you must go”, synger Q-Tip og tar tempen etter Donald Trumps valgseier på “We the People….”. Over heftige trommer og et klassisk laidback lydbilde, som den legendariske rapgruppen (i dette tilfellet er det lov å bruke legendarisk, ja) har tuftet karrieren på, får vi godbiter på rekke og rad på deres comeback-album etter 18 (!) års stillhet.
Ali Soufi

Peter Morén – “Rytmen i blodet”

Peter er uten Bjorn og John her, men resultatet er like fordømt catchy popmusikk som alltid. Ved siden å være med i trioen som er mest kjent for plystre-hiten “Young Folks” fra ti år tilbake, har han gitt ut soloplater på både engelsk og svensk tidligere. Den disco- og funkleflende rytmen på denne frittstående singelen ledsages av et eksistensielt spørsmål. Hvor sitter rytmen, i blodet, hodet eller bekkenet?
Amund Grepperud

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!