Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 45:

The XX – “On Hold” (Ukas låt på P3)

Skottene i The XX har skrudd opp tempoet siden sist og laget en sofistikert duett som handler om å slippe taket og gli fra hverandre. Selv med sample fra Hall & Oates, høres dette ut som lyden av nær fremtid.
Mats Borch Bugge

Run the Jewels – “2100” ft. Boots

Det oser av politisk usikkerhet og skepsis når Killer Mike og El-P deler sin andre singel fra den kommende plata Run the Jewels 3. “2100” ble sluppet som en reaksjon på utfallet av jakten på USAs nye president og er adressert til alle de som opplever redsel etter det som har skjedd. Låten er skrevet lenge før valget, men som El-P selv skriver: Seems to fit though. Sammen med BOOTS sine såre refrenglinjer, har de skapt en låt om frykt og kjærlighet – kanskje den viktigste låten du kan høre på akkurat nå.
Anna Kristine Valderhaug

Kero Kero Bonitio – “Waking Up”

London-trioen Kero Kero Bonito fascinerer med sitt lekne elektroniske pop-uttrykk. Med hint av J-pop, hiphop og funk, skaper Kero Kero Bonito et boblende, naivistisk og glitrende lydbilde. Førstesingelen “Waking up”, fra det ferske debutalbumet Bonito Generation, gjør tidlig morgentimer til en fest for B-mennesker som helst vil slumre. En oppkvikker av en låt nå i disse kalde mørke tider!
Ida Eline Tangen

Great Apes – “Regarding the You in Me”

Plateselskap-sjef Mike Park er en finurlig skrue. Ikke bare har han i over 20 år driftet punklabelen Asian Man Records fra morens garasje, han har også en nese for bra band, som for eksempel tidligere signeringer som Alkaline Trio og Lawrence Arms. Et av de nyere tilskuddene er San Fransisco-kvartetten Great Apes som nylig slapp fullengderen California Heart. Her finner vi slacker poppunk-perler på løpende bånd. Som “Regarding The You in Me”, en deilig låt i krysningspunktet mellom emo og punkrock, med et refreng du blir glad av. Bør appellere til fans av såvel Joyce Manor og Menzingers som Red City Radio.
Jørn Kaarstad

Ari Lennox – “GOAT”

Et relativt uskrevet blad, r&b-sanger Ari Lennox. Men hun glitrer som nypusset sølvtøy på julaften på singelen “GOAT” som er løftet fra den finfine sjuspors-EPen PHO. Kraftfull stemme møter et organisk lydbilde er lik freskt for øregangene.
Ali Soufi

Jahkoy – “1000 times”

Se opp for Jahkoy! Den unge artisten fra Canada lager deilig, myk og stemningsfull r&b. Det er hans nyeste EP Foreign Water et godt eksempel på Fra utgivelsen kommer låta “1000 times” som med sin dancehallinspirerte beat og drømmende melodier er en perfekt låt å jamme til denne høsten.

Hajk – “Magazine”

Når det kommer til melodisk teft, digg produksjon og komplekse arrangementer fremført på en tilsynelatende uanstrengt måte, synes jeg Hajk er et av de mest kompetente nye bandene i landet i dag.
Anders Løland

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!