Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 44:

Ukas Urørt: Pom Poko – “Birthday”

«Birthday» er trondheimsbandet Pom Pokos knallsterke debut. Dette er svært dyktige musikere som tør å leke seg med stil og uttrykk på en upretensiøs og naivistisk måte. Punk, rock, jazz og popelementer balanseres slik at musikken ikke virker overlesset, men føles luftig og engasjerende.
Urørt-redaksjonen

Jagged Vision – “Betrayer”

Bandet burde straffes hardt for misbruk av pizza i den tøysete videoen til denne låta. Det tilgis imidlertid når det skrikes så overbevisende, trommes så tight og riffes så herlig heseblesende som her. Første singel fra det kommende andrealbumet Death Is This World, forresten. Lover godt for 2017.
Ruben Gran

Kan Wakan – “I Would”

Gueorgui I. Linev heter han egentlig. Han har produsert andre og komponert filmmusikk i tillegg til å gi ut egen musikk. Det er idet han fikk med seg stemmen til Elle Olsun på denne låta at han først overvelder meg nok til å gjemme meg i en haug høstløv for å høre den på repeat for meg selv et par timer. Ikke bare for å triphop-mimre og tenke på nylonstrengere, men litt det også.
Ruben Gran

Kappekoff – “All day Long” (Reggie Got Beats Remix)

Årets beste norske discolåt, tilhørende Oslo-gjengen KAPPEKOFF, har endelig fått seg en kul og kompakt remix av Reggie Got Beats.
Wolfgang Wee

Martin Waslewski – “Clouds” (Purple Disco Machine Remix)

Få navn er hetere enn Purple Disco Machine når det kommer til funky deep house, som lever. Fullt på høyde med Claptone, på sin nye remix av Martin Waslewski.
Wolfgang Wee

Japandroids – “Near to the Wild Heart of Life”

Det er nesten gått fem år siden Celebration Rock når canadierne returnerer med sitt nye album i januar. Men til tross for en tre års pause fra all bandaktivitet har de ikke glemt å lage storslagen, feirende rock siden sist. Førstesingel og tittelkuttet er en heidundrandes anthem som gjør at en fortsatt undres over at bandet bare teller to medlemmer.
Amund Grepperud

Håkan Hellström & Silvana Imam – “Du fria” (Nisj remix)

Den svenske produsenten Nisj har trikset med en av de nyeste låtene til hjemlandets største artister: Håkan Hellström. Med seg på laget har han den enestående rapperen Silvana Imam. Sammen gir de “Du fria” et nytt liv gjennom ferske bars, flere fine Håkan-referanser og en deilig, brusende beat. Enda et pluss er at låten byr på et aldri så lite rollebytte – med kvinnelig rapping og mannlig røst i refrenget.
Anna Kristine Valderhaug

Kajander – “Når e du klar?”

Låta ble sluppet i dag, men har fulgt meg siden Kajanders akustiske liveopptreden på Urørt-kvelden i Tromsø, under P3aksjonen. Det ble en pangstart på karrieren for Lofotværingen i vår, da han ble Ukas Urørt og lista på P3 med debutlåta “E du den du vil vær?”. Flere med meg har gledet seg til fortsettelsen og endelig ble den fengende, følelsesladde energibomben “Når e du klar?” delt med verden. Med stjerneproduksjon fra Jesper Borgen løftes Kajanders talent, stemme og forståelse for musikk til nye høyder. For en nydelig start på helga.
Ida Eline Tangen

Jim James – “Here in Spirit”

Jim James (best kjent som vokalist i My Morning Jacket) er tilbake med sitt andre soloalbum, oppfølgeren til ganske vellykkede, Regions Of Light And Sound Of God fra 2013. Det er en forholdsvis leken affære der klassisk låtskriverkunst i krysningspunktet mellom George Harrison og Marvin Gaye møter moderne produksjonsteknikk, oppkuttede samples og trommer med tape-delay. “Here in Spirit” er kanskje ikke platas mest spennende i så måte, men kul og fin, det er den.
Anders Løland

Drake – “Fake Love”

Med en beat-linje slående lik “Hotline Bling”-beaten, følger Drake opp årets suksess(er) med “Fake Love”. Låta er en av tre nye tracks fra hans nye prosjekt som han selv kaller for en “playlist” – best forklart som en EP, eller en mini-EP om du vil. “Fake Love” er en midtempo-kreasjon med en hyggelig melodi om et noe mindre hyggelig tema. Drake rir – i likhet med de falske vennene – på bølgen av suksess og slakker kanskje noe på kreativitet, men hey – det låter fett likevel!
Adiele Arukwe

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!