Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 43:

Iron & Wine – “Time After Time”

Ser du bort fra at låten er fra en reklame for de nye, sunne nuggetsene til Mækkærn, er dette en særdeles god idé. Som fungerer utmerket. Originalen til Cindy Lauper er for lengst en smellfin klassiker. Når Sam Beam går tilbake til sine kassegitar- og ullsokk-røtter i denne versjonen, er intet lommetørkle tørt.
Ruben Gran

Jimmy Eat World – “Through”

I mine ører har ikke emo-prinsene klart å toppe Bleed American fra 2001. Ei heller med nye Integrity Blues. Men som alltid finner man enkeltspor hvor de strøkent balanserer cheesyness, college-fakter og energisk melodiføring som gjør at hårene stritter i fryd.
Ruben Gran

Emma Ruth Rundle – “Hand Of God”

Jeg trenger ingen ulltepper, tekopper eller stearinglys fordi det har blitt høst. Ikke så lenge jeg har Emma Ruth og det oppløftende mørket hennes.
Ruben Gran

Ho9909 – “The Dope Dealerz”

“The Dope Dealerz” er den ene halvdelen av den siste dobbelsingelen fra hiphop/hardcore/punk-beistene i Ho99o9 (uttales horror). Grim og brutal. For fans av Tyler, The Creator og/eller Trash Talk.
Tete Lidbom

PRTLVX – “White Jeans”

Nonchalant og fengende skittenrock fra bandet som tidligere het Pirate Love. Bedre enn noen gang og akkurat så heslig som de bør være. #ukasrøddigstelåt
Tete Lidbom

D.R.A.M – “WiFi” ft. Erykah Badu

D.R.A.M har tidligere i år hatt suksess med singlen “Broccoli” feat. Lil Yachty. Nå er han ute med debutalbumet Big Baby D.R.A.M, hvor han beveger seg mellom ytterpunktene i hiphop og r&b-landskapet. Over funk-vibber forfører den 28 år gamle Virginia-rapperen, D.R.A.M neo-soulens førstedame Erykah Badu i duetten “Wifi”. “Yeah, do you got wifi? Do your boyfriend pay your bill for you. To do this Netflix and chill with me?” Dette er soveroms-vokal, masse nostalgi og sexy på en nærmest komisk måte. Her blir det streaming helgen gjennom, på mitt WiFi.
Ida Eline Tangen

The Tonite Show with Laroo tha Hard Hitta – “Jumpin`” ft. Droop-E

DJ Fresh er en ekstremt produktiv mann, og for en snau måned siden ga hiphop-produsenten ut nok en godbit som teller tolv spor. “Jumpin’” har Droop-E, sønnen til sjølveste rapveteranen E-40, på denne svale og saksofon-lekne saken.
Ali Soufi

Action Bronson – “Durag vs. Headband” ft. Big Body Bes

Han er jo utvilsomt en morsom karakter, godeste Action Bronson (som sier i låten at han vil at blodet hans skal bli smurt på en BMW når han dør). Newyorkeren fortsetter å bygge videre på personlige særegenheter og lage boombap-rap uten å bli bakstreversk.
Ali Soufi

Swet Shop Boys – “Zayn Malik”

Den britiske rapperen Riz Ahmed (best kjent i rollen som Naz i krimdramaet The Night Of) og amerikanske Heems (Das Racist) lager like deler morsom og hardtslående hiphop under den fiffige fanen Swet Shop Boys. “Zayn Malik” er symptomatisk for prosjektet: her fyres religionskritikk av via One Direction, asiatiske samples og tett driv.
Marius Asp

Mikhael Paskalev – “Witness”

Det er godt å ha Mikhael Paskalev tilbake etter en stille periode. Og ekstra gledelig er det at singelen “Witness” er en både karakteristisk og overraskende upbeat og skamløs affære.
Marius Asp

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!