Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Uke 45:

Peder Haugfos:

Cavego – “Vår i Øyer”

Heia Gudbrandsdalen! Tenk at Norge utmerker seg globalt innen disco. Todd Terje, Lindstrøm og Prins Thomas er noe av det ypperste verden har å by på innen såkalt spacedisco. Nå er det jaggu en til som trer inn i denne rekka. Even Hymer a.k.a Cavego leverer tidenes dansbare låt fra ep-en som er dedisert til sjølvaste Gudbrandsdalen. Diverse arpeggios, glade synther, fuglekvitter fra Ringebu og bekkelyder fra høyfjellet. Imponert.

The Prodidgy – “Boom Boom Tap”

Nostalgisk følelse å få denne låta på øret. Det harde, forvrengte, metalliske og syre-aktige soundet er for mange lyden av 90-tallet. Sjangeren heter big beat og er beinhard! Det morsomme med denne låta er at det nærmest er et snev av populærmusikk her inne et sted, men man skal ikke langt inn i låta før man skjønner at dette på ingen måte er en pop-låt. Ta på deg de raskeste brillene du har, neonfarget genser og sorte bukser; her skal det raves.

Alice Refsdal:

Anderson. Paak – “Tints” feat. Kendrick Lamar

Har du kjørt over fjellet en vinterdag, med nydelig utsikt, hvite topper og gyllent sollys som omfavner både deg og bilen? Dette bildet dukker opp i hodet mitt når jeg hører på “Tints” av Anderson. Paak og Kendrick Lamar. Den er både “feelgood” og “tight” i sine smittsomme rytmer og lette, men funky melodi. Er det èn sang jeg skal hyle godt ut mot vindusruta i vinter, så er det denne!

Aksel Auhtén Korneliussen

Linnea Dale, Jonas Alaska – “Wait For The Morning”

Du husker kanskje Donkeyboy sin superhit “Ambitions” fra 2010? Det gjør ihvertfall jeg, og spesielt godt husker jeg det utrolig fine refrenget og damevokalen som sang det. Vel, det viser seg at hun som synger på det refrenget har en ganske imponerende solokarriere også. Linnea Dale har på “Wait For The Moment”, en laidback, fengende poplåt, fått med seg selveste Jonas Alaska. Låta drives av en nydelig synthlinje tatt rett ut av en Daft Punk-ballade og fengslende vokaler. Det er store sjanser for abstinenser til å kjøpe kabriolet og kjøre nedover USAs vestkyst etter å ha hørt denne låta, men slikt må man motstå. Vi får heller bare gjøre det nest beste – late som.

Anab Ayan Suleiman

H.E.R. – “Take You There”

Den norgesaktuelle R&B-stjerneskuddet H.E.R. (Having Everything Revealed) slapp del to av ep-en I Used To Know Her forrige fredag. Låta “Take You There” går rett hjem hos meg – en øm, men fortsatt sexy ballade ledet av pianoakkorder som minner meg veldig om Floetrys ikoniske “Say Yes”.

Ali Soufi-Grimsrud

SG Lewis – “Hurting” feat. AlunaGeorge

Denne trenger jeg nå. Noe så mjukt, men dansbart er nok til å smelte rimet på høstkalde kropper. Sjelfull og tilgjengelig house som bør få i gang blodpumpa.

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!