Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 41:

LÜT – “Du Vet Ingenting”

Min favorittlåt denne uka kommer fra nord via de unge rockerne i LÜT. “Du Vet Ingenting” er en fargerik jævel som sender bekreftende nikk mot både landsdel og sjangerkompisene i Ondt Blod og legendene fra Sverige, The Hives. #ukasrøddigstelåt
Tete Lidbom

No Parents – “Looking for Lizards”

LA-punkerne i No Parents har vært mine SoMe-favoritter en god stund nå og endelig begynner de å levere musikk som lever opp til nettunderholdningen øser ut. Superfornøyelige “Looking for Lizards” er å finne på EPn Dick or Teat som er noe av det morsomste jeg har hørt på veldig lenge. Og en god, tøysete hyllest til barnslige gleden av Halloween.
Tete Lidbom

LIV – “Wings Of Love”

Lykke Li har blitt mor siden sist, og det vel mulig å tolke bandnavnet LIV – et prosjekt hun har startet sammen med folk fra Miike Snow og Peter Bjorn & John – som en hyllest til det moderlige, enten du følger sangerens Instagram-konto eller kikker med biologens åpne blikk på det malte coveret. Uansett: Låten (som ikke må forveksles med den danske Euovision-vinneren med samme navn) er flagrende softrock av aller ypperste merke; råfengende kalifornisk melodiføring lagt ned i rik svensk matjord.
Marius Asp

KingSkurkOne – “Sånn som meg” ft. Cezinando, Lars Vaular

Minimalistisk beat og viben er fet. Oslo-rapperen KingSkurkOne fra NMG har fått med seg Cezinando, som stadig blir sterkere, og selveste Lars Vaular. “Sånn som meg” er hentet fra seksspor-EPen Keeg. Man når ut med egenart, si.
Ali Soufi

IshDarr – “Sugar”

19-åringen fra Milwaukee har allerede vært aktiv i to, tre år, og rapstjerneskuddet holder flammen i live: Albumet Broken Hearts & Bankrolls er nettopp lansert med en rekke sterke spor. Ta en dæsj Chance The Rapper og IshDarrs tydelige stemme så er du der. Oppstemte “Sugar” viser talentet til tenåringen.
Ali Soufi

NOFX – “California Drought”

Skatepunk-legendene i NOFX slapp på fredag sin trettende fullengder First Ditch Effort. Det ble behørig markert hos undertegnede med NOFX-lyttefest og generell eufori over Fat Mike & cos siste beretninger. First Ditch Effort er kanskje den sterkeste NOFX-plata siden Wolves in Wolves Clothing og fortsetter trenden fra Coaster og Self-Entitled med enda mer mørkere og personlig teksttematikk. Denne gangen har de også eksperimentert litt musikalsk, noe som ikke er dagligdags der i gården. Et av de sterkeste sporene, den fremtidige klassikeren, “California Drought” tar for seg vokalist Burketts noe korte opphold som avholdsmann og har gått på konstant repeat siden fredag.
Jørn Kaarstad

Joyce Manor – “Last You Heard Of Me”

Amerikanske Joyce Manor virker å skrudd inn toppformen på fjerdeplata Cody som kom på fredag. Tidligere synes jeg de har manglet de virkelige store låtene, men kvartettens bakpå blanding av indie, punk og emo kommer virkelig til sin rett på låter som for eksempel “Last You Heard Of Me” fra nevnte fullengder. Slacker pop-punk for høstgrå dager.
Jørn Kaarstad

Darkthrone – “Tundra Leach”

Greit, mørketida kan bare komme. Eller, den har vel muligens ankommet i det black metal-pionerenes 16.(?) langspiller Arctic Thunder er her. Jeg trenger ikke noe annet enn åpningsriffet på dette åpningssporet akkurat nå. Full frysning.
Ruben Gran

Tomas Urquieta – “Anatomia”

På med hetta, ut i kulda.
Ruben Gran

Frida Ånnevik – “De dagene jeg mister ting”

Siden debuten for seks år siden har hun vært en av de både råeste, smarteste og fagreste stemmene og pennene i kongeriket. Førstesingelen fra det kommende tredje albumet er intet unntak, og er like oppløftende som den er melankolsk brutal. Neste Nordisk råds litteraturpris?
Ruben Gran

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!