Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Ukas låt på P3: Cashmere Cat – “Trust Nobody”

Østfoldingen Magnus August Høiberg har jobbet seg opp til å bli en av de mest toneangivende produsentene i verden. Derfor kan han med sin nye singel skilte med vokalister som Selena Gomez og Tory Lanez. På denne moderne godbiten av en rnb-låt gir Cashmere Cat oss et hook med samme funksjon som tokomponentlimet araldite. Det tar litt tid før det setter seg, men så sitter det etterhvert sjukt hardt.
Mats Borch Bugge

Ukas Urørt: Melf – “CRZY” ft. Alexandra Rotan

Multitalentet Melf har en egen evne til å skape et lydbilde som forplanter seg helt ut i fingertuppene. Drivende og smakfulle produksjoner i kombinasjon med sterke vokaler gir oss interessevekkende elektronisk musikk. Vi digger det!
Urørt-redaksjonen

Field Music – “How We Gonna Get There Now?”

De nerdete Sunderland-brødrene David og Peter Brewis har holdt det gående som Field Music i tolv år, uten at jorden har skjenet ut av bane av den grunn. En skattekiste for fans av progressiv og melodisterk popmusikk har de imidlertid vært siden starten, og denne ferske låten – som visstnok ble trukket fra 2012-albumet Plumb fordi “den minnet for mye om Todd Rundgren (som om det er mulig!) – er intet unntak.
Marius Asp

Tuvaband – “(It’s Not About) Running”

Man trenger ikke bråke for å være storslagen eller braute for å være overveldende. Du trenger ikke mer enn en forsiktig gitar og velsignet stemmeprakt for å formidle med styrke. Tuva Hellum Marschhäuser og Simon Would er levende bevis.
Ruben Gran

Lilyer – “I Was On Your Side”

Er det lillesøsteren til Cocteau Twins? Er det noe som var for bra til å være med på Drive-soundtracket? Er det noen hemmelige svensker som har fått popsjokk? Neida, det er norske Marte Solbakken, som du har funnet i både Waters og Elskling tidligere, og som du til daglig finner boende i Los Angeles. Lyden av og til høstsol i øya.
Ruben Gran

Emile The Duke – “Hva velger du?”

Hvilken skole skal guttungen begynne på? Montesorri eller Steinerskolen? Og hvilket parti skal man stemme på da? Burde jo stemme Rødt, men så har du jo Miljøpartiet de Grønne da.. nei det ække lett å si asså. Aasen (aka Emile The Duke) har problemer med å bestemme seg i denne rimelig funky avslutningslåta fra hans siste plate «Aasen tar helg» (der Lars Vaular for øvrig gjør en gjesteopptreden som taxisjåfør). Aasens tilforlatelige spoken word-stil og høyst hverdagslige grublerier er morsomme greier. Men ikke bare det, på underfundig vis evner han tidvis også å røre ved noe dypt menneskelig, som på denne låten.
Anders Løland

Anna Järvinen – “Ostosten Joukosta”

Finsksvenske Anna Järvinen er i mine ører en like naturlig del av høsten som ullgensere, råtnende løv og digre krus med ingefærte (eller hva du nå foretrekker). Hun er kanskje mest kjent her til lands for å ha samarbeidet med de nypsykedeliske landsmennene i Dungen, men “Ostosten joukosta” (som betyr “blant annet”, ifølge Google Translate) beveger seg i større grad mot melankolsk og oktoberbleik diskopop.
Marius Asp

Unge Ferrari og Tomine Harket – “Alltid”

Jeg kommer meg ikke over Hva Er Vi Nå // H.E.V.N //, som samarbeids-EPen til Tomine Harket og Unge Ferrari så fint har blitt titulert. Den rører i sin helhet ved en nerve få har klart tidligere, hvor det cheesy i det norske språket blir kult uten bruk av ironi. Åpningssporet “Alltid” har mest av nettopp det – første linja til Unge Ferrari gir en deilig touch av 90-talls boyband rnb. Mye forfriskende estetikk, frekke referanser, deilige produksjoner, men med en stor genuin følelse i bunnen som går rett hjem hos meg.
Eirik Høsøien Havelin

Nils Bech – “Please Stay”

Vi skal være takknemlige for at operascenen ikke tok Nils Bech. Som 20-åring la han den klassiske sangen på hylla for å satse på eksperimentell pop. 14. oktober kommer hans fjerde album siden 2010, Echo. For første gang produsert av Stavangermannen Drippin og debuten på det legendariske danselabelet DFA. Bør nå ut til alle som har satt pris på Anohnis musikk av året.
Amund Grepperud

Oliver Nelson – “Ain’t A Thing” ft. Kaleem Taylor

Stockholm-produsenten Oliver Nelson har fått en haug av fredags-dansegulv til å gå i taket med sine discoinspirerte klubbremikser av artister som Ella Henderson og Tove Lo. Med hjelp fra den unge soul/rnb-stemmen, Kaleem Taylor er singelen “Ain’t A Thing” blitt en følelsesladet energibombe. Dette er tidløs disco i høstværet!
Ida Eline Tangen

AlunaGeorge – “Not Above Love”

Det er lett å falle for 90- og tidlige 2000 talls-inspirerte popvibber om å ta tilbake hjertet sitt. Hippop-duoen AlunaGeorge sørger for at det ikke bikker helt over i Britney- og Blu Cantrell-landskapet ved å tilføre elementer fra nyere dance/electro og hiphop i produksjonen. AlunaGeorge er ute med andrealbumet I Remember som også byr på tidligere singler som “My Blood” ft. ZHU og “I’m In Control” ft. Popcaan.
Ida Eline Tangen

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!