Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

The Weeknd – “Starboy” feat. Daft Punk – UKAS LÅT PÅ P3

The Weeknd har med hjelp fra selveste Daft Punk laget en rnb-orientert rusler der det tekstlig vies påfallende stor plass til biler. Daft Punk har denne gangen gått helelektronisk til verks, noe som gjør at The Weeknds myke Jacko-vokal kontrasterer produksjonen på glitrende vis. Det aner meg at denne blir å høre i mørket fremover.
Mats Borch Bugge

Rise Above – “Tides” – UKAS URØRT PÅ P3

Rise Above fra Kristiansand skyller bort Sørlandets fordommer med selvantennelig hardcore og heseblesende allsang. “Tides” er et voldsomt, men samtidig lidenskapelig førstemøte med et meningsfullt og svært lovende band.
Urørt-redaksjonen

Van William – “Fourth Of July”

Fyttikatta, for en låt! Uten blygsel forsyner Van Pierszalowski seg av powerpop fra 80-tallet, indiepop fra 90- og ikke minst – når det doble refrenget kommer – Fleetwood Mac. Den handler neppe om noe hyggelig, men er likevel rene lystgassen i ørene. Og, jepp, dette er mannen du kjente i bandet Waters, og det ér First Aid Kit som er med å o’e her.
Ruben Gran

Danny Brown – “Really Doe” feat. Kendrick Lamar, Ab-Soul & Earl Sweatshirt

Det er ekstremt gode tider om man er svak for den skrålete stemmen til Detroit-rapperen Danny. Inkludert denne, slipper han singel etter singel hvor han skrålestråler sterkere enn noen gang, og de stadig minimalistiske, mørke beatsene kler han aldeles strøkent. Soundtracket til sesongen for lue og hette er sannsynligvis i boks idet han slipper album om kort tid. Og i desember spiller han i Norge. Snakkas.
Ruben Gran

Lido – “Murder”

Den Los Angeles-baserte 23-åringen fra Tysvær har fjernet en “Lido” fra artistnavnet sitt og er straks klar med albumet Everything – en utgivelse det etter hvert knytter seg gigantiske forventninger til. Smakebiten “Murder” spretter dramatisk og nervøst avgårde på opphakkede vokalsamples, før den bryter sammen i et nydelig orkesterparti.
Marius Asp

Dirty Projectors – “Keep Your Name”

Wow! David Longstreth, Amber Coffman og deres kumpaner fra Brooklyn er tilbake i toppform etter den bittelitt skuffende Swing Lo Magellan, i det minste etter denne singelen å dømme. “Keep Your Name” veksler mellom det svimlende vakre og det genuint forstyrrende – en uimotståelig minisymfoni for hjernen og hjertet.
Marius Asp

Touché Amoré – “New Halloween” – (#ukasrøddigstelåt hos Tete)

Hallo! For en rett frem intens, sår og ærlig låt “New Halloween” er. Tatt fra Touché Amorés ferske album Stage Four som handler om da moren til vokalist Jeremy Bolm døde av kreft på halloween for to år siden. Samtidig som hans mor lå for døden spilte Jeremy konsert med Touché Amoré på andre siden av USA. Han levde livet, mens hun lå for døden. “New Halloween” tar for seg kontrastene de to i mellom den fatale dagen, noe de fleste av oss som har mistet noen kan kjenne seg igjen i.
Tete Lidbom

Slaves – “People That You Meet”

En herlig punklåt fra den unike duoen Slaves som slipper albumet Take Control 30. september. Albumet er produsert av Mike D fra Beastie Boys, hør godt etter på den siste linja av det siste verset – for det skal godt gjøres å namedroppe din egen stjerneprodusent på en mer punk og funny måte enn hva Slaves gjør der.
Tete Lidbom

Communions – “Eternity”

Communions fra København sto for en av mine absolutte favorittlåter og utgivelser i fjor med deres selvtitulerte EP. Nå er de endelig tilbake! Denne gangen med en tospors 7”. “Don’t Hold Anything Back” ble sluppet tidligere i sommer, men låta “Eternity” sitter enda bedre i mine ører. Deilige melodier, oppløftende postpunk-lyd og en god dose sårhet i bunnen.
Eirik Høsøien Havelin

Phantogram – “You Don’t Get Me High Anymore”

Denne burde flere ha fått med seg! Deilig klubba, halvsur synthbass, 90-talls garagevibber også i trommene, desperat vokal, med flere merkelige, men tilfredstillende brudd. Fengende elektronisk poplåt, med særpreg. Imponerende i seg selv i 2016.
Eirik Høsøien Havelin

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!