Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 23:

Tomine Harket & Unge Ferrari – “Nostalgi 3Millioner”- UKAS LÅT PÅ P3

Verden ble et litt bedre sted da denne låten dukket opp. På uimotståelig direkte og intenst vis, pælmer teksten oss rett i den universelle følelsen av et brudd mellom to mennesker og lettelsen og/eller kjærlighetssorgen som følger det. Tomine Harket og Unge Ferrari utfyller hverandre perfekt, og den delikate og antydende produksjonen henter opp og forsterker teksten. En moderne, norsk klassiker av en duett.

Mats Borch Bugge

Gucci Mane – “First Day Out Tha Feds”

Rapper Gucci Mane er løslatt, og han ser ut som en million kuwaitiske dollar etter oppholdet i fengsel. Hva er bedre å levere en Mike Will Made It-produsert bassete banger som nærmer seg en million avspillinger på Spotify i skrivende stund? Lite. Brrrr!

Ali Soufi

Rihanna – “Nothing Is Promised”

Mike Will Made It er mannen bak denne låten også, og jeg liker å høre Rihanna når hun er innstilt på thuggete “jeg er fetest”-modus. Stilig rapsang og en tilhørende hard låt som kler tøffingen.

Ali Soufi

Alex Lahey – “You Don’t Think You Like People Like Me”

Alex Lahey er en låtskriver fra Melbourne i Australia som ifølge seg selv liker katter, Coopers Sparkling (øl), bløtkokte egg, den blå Toyota Corollaen sin fra 1999 og fuzz-gitarpedaler. Det siste høres i denne strålende låta.

Amund Grepperud

El Perro Del Mar – “Dream Baby Dream”

Suicide’s klassiker fra 1978 er spilt inn av mange andre artister siden den gang, blant de første var Bruce Springsteen og sist Neneh Cherry. Nå har en annen svensk kvinne “gjort låta til sin egen”. Sarah Assbring, som bikkja fra havet egentlig heter, har laga en svalende versjon som passer utmerket for de forhåpentlig mange hetebølgene i sommer.

Amund Grepperud

Bat For Lashes – “Joe’s Dream”

London-artisten huskes sannsynligvis fortsatt – så vidt – for slageren sin “Daniel”. Som, for all del, er en ordentlig god låt. Siden da (2009) har hun utgitt mer musikk, og hennes fjerde langspiller, The Bride, ankommer i juli. Jeg legger meg i fosterstilling og ser med nervøs vellyst frem til det når jeg hører denne singelen. Sparsommelig, nedpå og sedat storslagent vrir hun opp hjertet mitt, men får meg likevel til å ønske at hun gjør det igjen.

Ruben Gran

Descendents – “Victim of Me”

California-punksa har ikke sluppet album siden 2004. Selv da var det ingen selvfølge at det skulle låte bra, men Cool To Be Me står ikke tilbake for ekstremt mye av poppunken de har inspirert. Er du uinvidd? Descendents starta opp i California i 1977, med flere av og på-perioder. Nå turnerer de igjen, slipper nytt album i løpet av året og låter både vitale og inspirerte nok på denne singelen til at de er nødt til å bookes til Norge i sommer også (hei, Øya). Gubbepunken lever!

Ruben Gran

Strange Hellos – “Broken Teenage Heart”

Jeg tipper du ofte har spurt deg hva som ville oppstått dersom du putta folk fra The Megaphonic Thrift, O. Martin, Great News og Lumikide i samme studio. Med dette har du fått svaret. Svaret er overveldende, slørete kraftpop som gazer smått mot shoesene samtidig som armene løftes mot himmelen. Fyttikatta, så bra dette er! Jeg vurderer å adoptere dette refrenget.

Ruben Gran

Guttermouth – “I’ve Got It Made”

Ti år etter skuffende “Shave The Planet” er de amerikanske snotpunksa i Guttermouth, noe overraskende, tilbake med “I’ve Got It Made”. Tankene går til karrierehøydepunktet “Covered In Ants” og du får ikke stort bedre kompliment enn det når det gjelder Guttermouth. Det låter meget bra. Vokalist og eneste gjenværende originalmedlem Mark Adkins kanaliserer også sin egen Jello Biafra på et punkt inni her.

Jørn Kaarstad

Blink 182 – “Rabbit Hole”

Det er fremdeles noe uforløst over Blink 2.0 i 2016. “Bored to Death” var grei, men litt for treig etter min smak og bortsett fra de to ultrakorte låtene vi har hørt gjennom diverse live-klipp føles det som om vi fremdeles venter på den låta som virkelig skal stilne kritikerne. De nærmer seg med “Rabbit Hole”, som i hvert fall tempomessig kan minne om Dude Ranch/Enema-perioden.

Jørn Kaarstad

Great News- “Special Place”

Great News er det beste som har kommet fra Bergens gitarscene på veldig lenge. Ingen så langt vest evner å kombinere fengende, gitardrevne melodier med tekster preget av melankolsk nostalgi som denne trioen. Perfekt for bittersøte sommernetter og med et driv som kan ta deg hvor som helst. Det føles lenge å vente til albumdebuten i 2017, men heldigvis står festivalsommeren for tur før den tid. Ses på Øya, til høyre for miks. Jeg er hu som med euforisk blikk som synger med.

Trine Sollie

Kråkesølv- “Pangea”

Verden brenner som aldri før, men heldigvis har vi Kråkesølv. Dette er første smakebit fra deres femte album, som slippes sammen med en noe langsommere b-side som bærer navnet Vi. “Pangea” vitner om at Kråkesølv har utvidet lydbildet noe og viser flere lag, mer energi og et nokså presist produsent-touch signert Martin Horntvedt. Låtens helhet er enormt fengende og har et rørende vakkert refreng. En dag skal vi gå den veien, en dag. Vi ses på superkontinentet!

Trine Sollie

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!