Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 21:

Martin Solveig – “Do It Right” – UKAS LÅT PÅ P3

Franskmannen, som aldri har laget en dårlig singel, er endelig tilbake med noe som faktisk høres ut som en «Part 2» av fjorårets sommerfavoritt, «Intoxicated».

Wolfgang Wee

Kungs & Cookin’ On 3 Burners – “This Girl”

Franske Kungs lager god sommerstemning med sin nye nudisco-remix av en ukjent loungegodbit fra 2009, signert australske Cookin’ On 3 Burners.

Wolfgang Wee

Shura – “What’s It Gonna Be”

Musikkhovedstaden i England leverer igjen. Manchesters nye stjerneskudd Shura gir seg med denne nye låten vokalt i kast med noe Kate Bush kunne nikke anerkjennende til, og produksjonen hinter om en frisk bris på en varm dag midt på 80-tallet. Sommerlig og digg!

Mats Borch Bugge

Kent – “Andromeda”

Endelig slapp Kent sitt etterlengtede siste album, og det er virkelig bra greier. «Andromeda» stikker ut som den beste låten, om man ser bort fra melankolske «Vi är inte längre där» og «Den sista sången». En viseaktig låt som eksploderer i et mektig gitarrefreng. Dette kan like mye være første låt på avslutningskonsertene deres til høsten som det er første låt på albumet.

Felicia Alvsing

Steve Aoki – “Back 2 U”

For alle sommer-, fest- og festivalklare mennesker er dette bangeren for dere. Sammen med Boehm og Walk The Moon har han laget en dance-møter-rolig-poprock-låt som vil være et typisk soundtrack når festivalene skal lage sine «Takk for i år»-videoer.

Felicia Alvsing

Lüt – “Skyt Mæ”

For oss som er glad i melodisk hardcore med popteft er dette allerede en av årets sterkeste låter, i min bok. Den Tromsø-baserte sekstetten (!) Lüt har allerede blitt belønnet med en plass i Urørt-stallen under årets Slottsfjell, og med den meloditeften de viser på “Skyt Mæ” kan de fort bli en gjenganger på norske festivaler i årene fremover. Fint er det også at de i løpet av 2 minutter og 22 sekunder setter ord hva jeg tenker hver gang jeg leser kommentarfeltet til norske nettaviser.

Jørn Kaarstad

Brand New – “I Am A Nightmare”

Newyorkerne i Brand New har vært sparsomme på utgivelser de siste årene. Bortsett fra fjorårets strålende Mene har det vært lite nytt under solen. For et par uker siden kom imidlertid en femten sekunders snutt av det som skulle vise seg å være “I Am a Nightmare”. Ryktene vil ha det til at det er et av dryppene fra det som blir deres siste album. Vise “I Am a Nightmare” er en pekepinn på resten av sporene har vi mye godt i vente.

Jørn Kaarstad

Ariana Grande – “Knew Better / Forever Boy”

Grandes ferske Dangerous Woman er dessverre ujevn, men artisten fra Florida treffer blink når fokuset er på digg, hengekøye-vennlig r&b.

Ali Soufi

Mike Floss – “Movie”

Et relativt uskrevet blad fra Nashville. “Movie”, fra albumet Don’t Blame the Youth, er en søt poprap-sak som kommer til gli like perfekt inn i sommerens spilleliste som et sugerør sklir ned i en duggfrisk San Pellegrino-boks en varm dag i juni.

Ali Soufi

Eagulls – “Euphoria”

Det skal godt gjøres å tråkke nye stier når man bedriver post-punk. Det gjør dette Leeds-bandet også i liten grad på sin nye langspiller Ullages. Når låtene, lyden, tempoet, stemningen og det aller meste annet er lekkert til fingerspissene gjør det heller ingen verdens ting. Som denne, hvor de frembringer like deler sval sommerstemning som behovet for tjukke tepper på høsten. Jeg smelter. Om og om igjen.

Ruben Gran

Jordan Rakei – “Talk To Me”

Den London-bosatte Brisbane-karen har en nyere single enn denne, og det er denne som er best akkurat nå. Det blir fort slik når du høres ut slik Curtis Mayfield muligens ville gjort hvis han var i starten av 20-årene i 2016. Albumet Cloak kommer snart. Det kan bli gørgøtt.

Ruben Gran

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!