Best akkurat nå

Ella Mai, Pig Destroyer og Billie Eilish står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Nye låter uke 19:

Kvelertak – “Nattesferd”

Låten “Nattesferd” av Kvelertak er noe av det mer potente jeg har hørt av gitarbasert musikk den siste tiden. Bandet slår meg hardt i trynet hver gang, men på en varm, leken og smått overraskende måte. De korte bruddene, den halsbrekkende soloen – den plutselig brede melodilinjen og øset er uimotståelig. De oppsummerer faen meg rock igjen. Nå kan pinsen bare komme!

Mats Borch Bugge

Justin Timberlake – “Can’t Stop The Feeling!”

To år etter at Timberlake slapp sin siste singel, “Not a bad thing”, kommer en gladlåt uten like. “Can’t Stop The Feeling!” er en discopopsoul-låt med sommervibber som jeg kommer til å danse mye til i tiden fremover. Låten er også soundtracket til animasjonsfilmen Trolls som kommer senere i år.

Felicia Alvsing

Kent – “Vi är inte längre där”

Svenskene slapp nylig den andre singelen fra avskjedsalbumet Då Som Nu För Alltid, og låten ligger lenger unna popsjangeren enn forgjengeren Egoist, men desto nærmere det klassiske Kent. “Jag är inte länge där. Jag är nån annanstans. Jag är inte längre där min vän. Jag är nån annanstans” … En knallfin avskjedslåt, og jeg vedder på at dette blir siste låten som spilles under guttas siste konserter.

Felicia Alvsing

Todd Terje – “Dra te hælvete” (Disco dub)

Dansbar er navnet på Todd Terjes nyeste prosjekt. I midten av april kom første del som består av fire remikser av den norske antidophitten fra Beranek “Dra te hælvete” som kom i 1981. Det beste kuttet fra EPen er disco dub-remiksen. Singelen er en klassisk Todd Terje-edit med en ustoppelig, svært dansbar og spretten beat, hvor Todd Terje har samplet de aller feteste delene av både låta og vokalen, lagt på fete trommer samt en leken melodi.

Adiele Arukwe

Bankroll Mafia – “Hyenas”

Elegant trap fra den Atlanta-baserte gruppen som har selveste T.I.P. (T.I., ja) og Young Thug i front. Sporet er løftet fra det månedsferske, selvtitulerte albumet.

Ali Soufi

Alicia Keys – “In Common”

Denne måneden slapp Alicia Keys sin første singel siden albumet Girl On Fire fra 2012. Keys hopper på den afro/dancehall-inspirerte bølgen av urban musikk og det med så sjukt bra stil. Drømmende melodi, dreven perkusjonsbasert beat og et nydelig refreng. “In Common” er et knakende godt comeback- hvis man kan kalle det det – og fortjener en plass på alles spillelister denne sommeren.

Adiele Arukwe

Truu Colours – “It’s Over Now”

Spennende London/Manchester-kollektiv gjør sommervennlig deephouse med deilig, klassisk divavokal.

Wolfgang Wee

James Blake – “Radio Silence”

Få kan synge synge så dypt og inderlig om tap og smerte som James Blake. Den flinke briten, som aldri har levert et dårlig album, fortsetter seiersrunden på den nye skiva The Colour In Anything. “Radio Silence” er følelsen av kjærlighet som ikke lenger er tilstede og den manglende kontakten man har med hverandre etter et brudd med en tikkende hi-hats og lekent piano i bakgrunnen.¨

Andrew Mukuria

Radiohead – “Daydreaming”

Storslått, vakkert og umiskjennelig Radiohead. Denne balladen er langsomt, men likefult intenst og peker seg ut som et detaljrikt høydepunkt fra albumet A Moon Shaped Pool.

Trine Sollie

Klikk deg videre for å lese mer om de eldre låtene på lista!